Activision mal vo vývoji Guitar Hero MMO

Chcel nás presvedčiť, aby sme si založili vlastný nočný klub, pozývali hudobníkov a zarábali hernú menu jednotnú pre celú Hero sériu.

pridal roberto 18.4.2016 o 17:54 pod hry
Activision mal vo vývoji Guitar Hero MMO

HRY > NOVINKY >

Herný historik Liam Robertson prostredníctvom svojho YouTube kanála odhalil existenciu MMO spin-offu k sérii Guitar Hero pomenovaného Hero World.

Zlatá éra hudobných hier bola krátka ale intenzívna a Activision v rokoch 2005 až 2010 vydal vyše 20 hudobných hier a spin-offov pre všetky herné zariadenia od PlayStation 2, cez konzoly ďalšej generácie a PC, až po Nintendo DS a mobily. K vedľajším sériám patrila aj DJ Hero s hrami DJ Hero vydanou v roku 2009 a DJ Hero 2 vydanouv roku 2010, obe od štúdia FreeStyle Games. Na ďalší diel série sme nemali čakať dlho, ale zároveň mal sériu výrazne oživiť, spraviť z nej "niečo viac" a získať jej viac pozornosti. Štúdio prišlo s nápadom na hru pre webové prehliadače s MMO prvkami a svetom nadväzujúcim nielen na spin-offovú DJ sériu, ale aj na hlavnú sériu Guitar Hero.

Netrvalo dlho a projekt napuchol tak, až ho bolo treba rozdeliť na dve časti. Samostatnú MMO hru s RPG prvkami a sprievodnú hru pre Facebook. Projekt potom putoval k holandskému štúdiu Virtual Faiground známeho vďaka jedinej hre, MMO Club Galactic založenenom na francúzskom animovanom seriáli Galactic Football, ale práve tá mala vývoj výrazne urýchliť. Štúdio dostalo za úlohu iba využiť svoj jednoduchý engine a spraviť podobnú hru, ale s mestom plným nočných klubov. Každý hráč by mal svoj klub, kde by samozrejme bola najdôležitejšia hudobná stránka, potom ešte návštevníci, ktorých peniaze by sa dali využiť na zlepšenie hudobnej stránky, čo by prilákalo ešte viac NPC návštevníkov.

Activision mal vo vývoji Guitar Hero MMO

Hra by sa samozrejme neštítila ani nejakých tých mikrotransakcií a hráči by možno aj viedli boje o územie. Sprievodná facebooková hra mala byť viac manažmentová. Kľúčovým bol plán na vytvorenie jednotnej meny pre celú Hero sériu a prepojenia umožňujúceho využiť skill v rôznych Hero hrách na zveľaďovanie vlastného klubu i klubov svojich kamarátov a zarobiť si tak hernú menu použiteľnú rovnako v hudobnej hre, aj v tejto MMO pre prehliadače. Ďalším efektom browserovky by potom bolo prepojenie hráčov rôznych herných platforiem.

Holandské štúdio pracovalo na Hero World iba pár mesiacov, keď Activision oznámil, že predaje hudobných hier výrazne klesali aj v roku 2010 a nekompromisne stopol vývoj všetkých svojich hier spojených so značkou Hero. Malé holandské štúdio zanedlho skrachovalo, FreeStyle Games sú autormi reštartu hlavnej série - Guitar Hero Live.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk