Survarium: PvE? Najbližší rok určite nie

Štúdio je príliš zamestnané zlepšovaním a opravovaním PvP prestreliek, z Freeplay režimu má hotové iba obrázky príšer.

pridal roberto 24.4.2016 o 9:46 pod hry
Survarium: PvE? Najbližší rok určite nie

HRY > NOVINKY >

Štúdio Vostok Games prerušilo informačné embargo na vývoj očakávaného PvE režimu pre Survarium, ale nedá sa povedať, že by svojich hráčov potešilo. O hernom režime freeplay začali autori hovoriť už v roku 2012, hneď od oznámenia multiplayerovej hry sledujúcej odkaz milovanej FPS Stalker a svoju hru sa nebáli zaradiť medzi MMOFPS. Už v roku 2013 bol spustený prvý alfa-test PvP a na začiatku roka 2015 nám bol detailnejšie predstavený aj Freeplay, presnejšie predstava o ňom. Obrovská mapa, po ktorej sa bude pohybovať veľa hráčov a ešte oveľa viac NPC mutantov, hrateľnosť kombinujúca princípy FPS a survival hier v štýle DayZ, hlavné a vedľajšie misie, protichodné úlohy(napríklad ochráň/znič), raz za čas ničivá búrka, kradnutie itemov od mŕtvych protihráčov a veľa ďalšieho, to všetko nájdete v našom článku spred vyše roka. Do dvoch mesiacov bol spustený Steam Early Access iba s jednoduchšími PvP bojmi a po roku trpezlivosti sa teraz hráči dozvedajú, že čakanie sa predĺži ešte minimálne o celý rok.

Vysvetlenie je jednoduché. Na poli Freeplay režimu sa doteraz stihol spísať koncept, urobili a vyhodnotili sa predbežné technické testy a nakreslili sa umelecké koncepty príšer. Na viac nebol čas, keďže pracovná sila malého štúdia je obmedzená a všetka bola vrhnutá do PvP časti, s ktorou je štúdio spokojné už na 80 %, keďže tam sú 4 herné režimy, 9 máp, vyše 70 zbraní, 4 frakcie s unikátnym gearom, 3 stromy schopností a veľa ďalšieho. Ich stratégiou minimálne pre najbližší rok je navyšovať počet hráčov v PvP režimoch a zo získaných peňazí zaplatiť rozšírenie štúdia, po čom by sa už mohlo začať seriózne pracovať na PvE.

Survarium: PvE? Najbližší rok určite nie

Zoznam najdôležitejších úloh do apríla 2017 teda z PvE elementov obsahuje iba prípravu botov a kooperatívnych misií. Naďalej sa bude tlačiť na PvP prestrelky, kam pribudne ďalšia mapa, tabuľky, ďalšie stromy schopností, zbrane, gear a jeden až dva herné režimy. Jedným z nich určite bude "Global map mode" pre klanové vojny. Po technickej stránke treba zlepšiť anticheaterskú ochranu, stabilitu, ovládanie a grafiku novej verzie pre slabšie PC zostavy.

Ak ste už do hry investovali čas a peniaze a myslíte si, že ste o takomto postupe vývoja mali vedieť vopred, prečítajte si vysvetlenie z oficiálneho fóra:

"Možno máte pravdu, ale radšej pozerajme do budúcnosti. Čo sa stalo, už sa nedá vrátiť späť a jedinou možnosťou je robiť v budúcnosti všetko najlepšie ako vieme."

V skutočnosti ale hráči informovaní boli, vo vývojovom pláne pre rok 2014:

"Časť nášho tímu začne pracovať na režime Freeplay. Predpokladáme, že prvé výsledky budeme môcť demonštrovať v lete a testovanie by teda mohlo byť spustené na konci roka 2014. Ako prvých pozveme hráčov, ktorí si získali reputáciu v uzatvorenom beta-teste." (napísané v decembri 2013)

Nedá sa povedať, že by nová stratégia bola úplne zlá, minimálne nie je neúčinná. Podľa Steamcharts po vydaní veľkej aktualizácie 0.40 stúpol počet hráčov o viac než polovicu a februárové maximum bolo 1 800 súčasne hrajúcich hráčov.

Survarium: PvE? Najbližší rok určite nie

Ak chcete skúsiť PvP režim stačí zamieriť na stránku www.survarium.com a stiahnuť si hru. Plus ešte máme kĺúče, ktoré vám do hry pridajú bonusy.





Páči sa mi!






Survarium: PvE? Najbližší rok určite nie
PC

Vývoj: Vostok Games / Vostok Games
Štýl: Akcia / MMO
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. november 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19466)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk