Aký je Gears of War 4 multiplayer?

Gears of War 4 multiplayerová beta už beží a pozrime sa na to aká vlastne je.

pridal saver 23.4.2016 o 20:05 pod hry
Aký je Gears of War 4 multiplayer?

HRY > NOVINKY >

Gears of War 4 multiplayerová beta už beží a ukazuje nám znovu drsné, brutálne tímové boje v cover štýle. Prakticky je to klasický Gears of War multiplayer teraz rozšírený o novinky.

Konkrétne beta ponúka tri mody, tri mapy, v ktorých si znovu zabojujú COG vojaci proti Swamu (5vs5). Z modov je tu team deathmatch v dvoch verziach a to klasický, len s tým že vojaci každej strany majú obmedzený počet respawnov. Ten kto ich prvý minie, prehráva.  Dopĺňa ho kooperačný Team Deathmatch, kde sa pustíte proti AI nepriateľom a napríklad si natrénujete postup. Druhý samostatný mod je Dodgeball, ktorý je zároveň novinkou v sérii a hrá sa prakticky s pravidlami vybíjanej a teda, ak niekoho zabijete, dostávate jedného zo svojich bojovníkov späť do hry. 

Aký je Gears of War 4 multiplayer?

Samotný boj je založený na klasickom skrývaní sa za prekážkami, rýchlom presune, ako ak snahe zostať so svojim tímom. Nakoniec však hlavne o vystrieľavaní nepriateľov,  ich rýchlom obchádzaní a útokoch odzadu. Mapy sú totiž dizajnované mapy s prepojenými námestiami, alebo inými polootvorenými a prepojenými časťami prostredí, ktoré majú vždy vstup aspoň z dvoch strán. Teda zatiaľ čo polovica tímu sa obstreľuje s nepriateľmi. Vy ich môžete skúsiť obísť a zaútočiť odzadu. Samotné boje totiž nie sú také rýchle ako vo fps hrách a boje sa presúvajú po mape pomalšie. Umožňuje to tak rôzne taktiky, ktoré využijú odlákavanie pozornosti nepriateľov. Iný hráč sa tak k nepriateľom môže ticho a rýchlo priblížiť a pretiahnuť ich lancerkou po chrbte, alebo spraviť inú z desiatky exekúcii. Tie pekne boje oživujú, a užijete si napríklad rozrezanie brucha, odstrelenie hlavy alebo skopnutie spoza prekážky. Tento systém je oveľa rozšírenejší oproti predošlým častiam.

     

Mimo toho multiplayer ponúka pohľad na mapu zhora so znázornením rozmiestnenia zbraní a aj vašich kolegov, ako aj taktický pohľad, v ktorom sa vám zobrazia obrysy spoluhráčov a aj uloženie zbraní na mape. Plus vždy vidíte aj keď je niekto z vášho tímu zranený a potrebuje rýchle vyliečenie. Totiž tu sa nezomiera hneď, ale každý po vynulovaní energie dostane možnosť na oživenie, alebo naopak nepriateľ dostane možnosť vykonať exekúciu.

Aký je Gears of War 4 multiplayer?

Novinkou sú aj bonusové karty pripomínajúce REQ karty v Halo 5, kde náhodne získavate karty, ktoré si môžete v nasledujúcom zápase aktivovať. Všetky zatiaľ zvyšujú získané XP body za rôzne typy exekúcii alebo za iné dosiahnuté výsledky.

Vylepšený je aj matchmaking, ktorý okrem toho, že je rýchly a má pridané aj znázornené rozdeľovanie hráčov do skupín podľa skillu,v ktorých následne bude hráčov jednoduchšie spájať do hry.  Hneď po spustení vás hra začne testovať a v každom mode, vám dá 5 hier, aby ste sa vyprofilovali. Následne už začnete či už po boku lám, alebo aj pro hráčov.

Aký je Gears of War 4 multiplayer?

Samotná hra ide v multiplayeri v 1080p a 60 fps a náležite tomu je grafika orezaná hlavne o pokročilé nasvietenie. Ale stále funguje dostatočnej kvalite a nasvietenie vyvažujú kvalitné textúry a decentné efekty. Autori si tu zvolili prioritu rýchlosť odozvy (a zameranie na eSports) a aj im to pekne vyšlo, keďže už teraz, polroka pred vydaním si slušne držia s framerate okolo 55 fps. Uvidíme ako to doladia a poupravujú do finálnej verzie. Oproti tomu singleplayer pôjde v 30 fps a vyššej vizuálnej kvalite

Ďalšia vec, ktorá je vizuálne odlišná od predošlých Gears of War hier je farebnosť. Tu vidieť ako séria prešla dlhú cestu od hnedého vojnového filtra, ktorý bol v minulej generácii veľmi populárny, cez postupne sa zvyšujúcu farebnosť až do tohto štádia využitia plnej palety farieb. Aj keď samozrejme, nie úplne jasných farieb, sú vhodne utlmené na vojnovú atmosféru.

Aký je Gears of War 4 multiplayer?

Celkovo môžeme povedať, že multiplayer pokračuje presne v štýle predošlých Gears hier a autori ho teraz obohatili hlavne o nové taktické prvky a aj zábavné exekúcie. Ak ešte multiplayer ešte nehráte, od pondelka už môžete skúšať, beta dostupná pre všetkých Xbox Live Gold hráčov a hrať sa bude dať do konca mesiaca.

Zo zaujímavostí na PAX autori práve ohlásili pravidelné rozširovanie máp hry po vydaní. Totiž 10 máp príde priamo s hrou, ale každý mesiac budú pribúdať dve nové mapy.  Tie budú zadarmo keďže autori nechcú rozdeľovať hráčov na platičov a neplatičov. Mapy budú buď nové alebo remaky z pôvodných Gears of War hier. Nebudú však voľne vyberateľné, budú v rotácii playlistov, ktoré bude určovať štúdio. Ak však budete chcieť určitú mapu hrať súkromne musíte si ju kúpiť.

Aký je Gears of War 4 multiplayer?





Aký je Gears of War 4 multiplayer?  Aký je Gears of War 4 multiplayer?
Aký je Gears of War 4 multiplayer?  Aký je Gears of War 4 multiplayer?
Aký je Gears of War 4 multiplayer?  Aký je Gears of War 4 multiplayer?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17930)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk