EA očakáva koniec konzol, zbaví sa hardvérového prostredníka

Kto by kupoval hardvér, keď hry sa budú dať hrať rovno na každom televízore?

pridal roberto 9.5.2016 o 17:57 pod hry
EA očakáva koniec konzol, zbaví sa hardvérového prostredníka

HRY > NOVINKY >

Súčasnej generácii konzol s PS4 a Xbox One sa darí výborne a Sony i Microsoft pravdepodobne na E3 predstavia upravené verzie, zatiaľčo Nintendo pripravuje novú konzolu NX. Podľa vyjadrenia Petra Moora sa ale možno blíži koniec zlatej éry konzol ako ich poznáme už desiatky rokov. Moore sa presadil ako šéf americkej pobočky Segy, potom mal v Microsofte na starosti Xbox 360 a následne mu spoločnosť Electronic Arts ponúkla miesto vo vedení EA Sports. Tento rok sa presunul do čela novej esportovej divízie a možno viac než ostatní sa zamýšľa nad budúcnosťou hrania a nevidí dôvod, prečo by medzi distribútorom hry a hráčmi mali navždy stáť Sony, Microsoft alebo Nintendo ako medzičlánky.

"Nie som si istý, či vôbec budú nejaké konzoly ako ich poznáme dnes. Hry budú jednoducho dostupné cez streamovacie technológie, takže už nebudeme potrebovať hardvérových prostredníkov. Ak si vy a ja budeme chcieť spolu zahrať Battlefield 12, jednoducho si doma sadneme k televízorom. Bude stačiť čip, nebude treba celú krabicu," povedal Moore počas rozhovoru pre The Daily Orange.

Battlefielddom 12 Moore samozrejme myslel veľmi vzdialenú budúcnosť, ale EA si hráčov na svoju stranu získava už teraz a cez služby EA Access a Origin Access ponúka za mesačný poplatok pravidelný prísun hier, zľavy a ďalšie výhody. Rozšírenie služieb o streamovanie hier na málo výkonné zariadenia potom nemusí byť tak veľkým šokom a môže prichádzať pozvoľna. Samozrejme spolu s tým musí prichádzať stále rýchlejší internet.

Bez konzol sa potom môže ešte viac zblížiť hranie hier a sledovanie esportových zápasov, kde EA najviac verí značkám FIFA, NFL a Battlefield. Športové hry majú rovnaké výhody ako športové prenosy - ponúkajú čisté súperenie, počítajú skóre a hráčov tlačí časomiera. FPS sa potom môžu podobať vojnovým filmom, divák dostane drámu, prekvapenia, napätie a samozrejme samotnú streľbu.

EA očakáva koniec konzol, zbaví sa hardvérového prostredníka





Páči sa mi!

Zaradené pod: streaming






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19458)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk