EA plánuje vyberanie vstupného na pozeranie multiplayerových zápasov

EA plánuje behom troch rokov naštartovať nový biznis s pay-to-spectate modelom. Chcete sledovať e-sports majstrovstvá vo futbale? Zaplatíte si.

pridal roberto 19.5.2016 o 20:37 pod hry
EA plánuje vyberanie vstupného na pozeranie multiplayerových zápasov

HRY > NOVINKY >

Electronic Arts plánuje vybudovať novú platformu pre kompetitívne hranie a už v roku 2017 by z nej chcela mať prvé príjmy, aby sa všetko naplno rozbehlo iba o rok neskôr. Nehovorí o esporte, pretože sa nezameriava na profesionálnych hráčov a tímy hrajúce turnaje po celom svete, ale na služby spojené so sledovaním bežných multiplayerových zápasov. Podrobnosti samozrejme EA neprezradila ani na svojom Investor Day, ale verí, že dokáže vzbudiť veľký záujem o sledovanie zápasov, čo pre diváka nie je iba zábava, ale aj možnosť niečo sa naučiť.

Ide o veľký projekt s viacerými cieľmi rozdelenými na najbližšie tri fiškálne roky. Fiškálny rok 2017 u EA skončí 31. marcom a dovtedy má byť vybudovaná základná platforma a uzavreté zmluvy s partnerskými značkami, vývojármi a známymi menami. Budúci rok bude rokom rozširovania, platforma sa rozrastie o ďalšie hry a začne prinášať prvé peniaze, aby následne zvyšovala príjmy a hráčov definitívne presvedčila o zábavnosti súťaženia, zdieľania a sledovania zápasov.

EA plánuje vyberanie vstupného na pozeranie multiplayerových zápasov

Nedávno sme tu mali vyjadrenie EA, že v oblasti esportu najviac verí svojím športovým a FPS značkám, konkrétne sériám Madden NFL, FIFA a Battlefield. Tieto tri sa teda ponúkajú aj ako základ pre novú platformu, alebo sa možno začne iba s NFL. EA Sports sa totiž práve pokúša obsadiť pozíciu "dizajnéra systémov kompetitívneho hrania" a podmienkou pre prijatie je hlboká znalosť série Madden aj samotnej NFL.

Graf nižšie ukazuje pomer príjmov z rôznych zdrojov spojených s touto novou oblasťou. Ihneď zaujme, že príjmy zo zvýšeného predaja hier nemajú byť zďaleka tak veľké, ako príjmy z klasických mikrotransakcií (in-game MTX) a nových mikrotransakcií (CG Gaming MTX) a crowdfundingu, ktoré spoločne zaberajú polovicu grafu. O približne tretinu príjmov sa postará stávkovanie, poplatky za živé prenosy, zápisné do turnajov, príjmy od sponzorov, z reklamy a ďalšie. To všetko už o dva alebo tri roky.

EA plánuje vyberanie vstupného na pozeranie multiplayerových zápasov





Páči sa mi!

Zaradené pod: EA






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (8)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18376)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk