Odkladá Nintendo vydanie konzoly NX pre pridanie VR podpory?

Podľa najnovších správ dostali výrobcovia nový plán s neskorším začiatkom masovej produkcie hardvéru. Objednávka sa zmenšila o polovicu.

pridal roberto 4.6.2016 o 19:30 pod hry
Odkladá Nintendo vydanie konzoly NX pre pridanie VR podpory?

HRY > NOVINKY >

O platforme NX sme prvýkrát počuli na začiatku roka 2015 a doteraz o nej oficiálne nevieme takmer nič a od Nintenda sa nič viac nedozvieme ani počas tohtoročnej E3. Nintendo tým otvorilo obrovský priestor na dohady a viac i menej hodnoverné leaky. S balíkom nových informácii od nemenovaného zdroja teraz prišiel web Digitimes, ktorý ich nezískal priamo z Nintenda, ale od niekoho z reťazca spoločností zabezpečujúcich výrobu a distribúciu novej konzoly.

Podľa tejto správy Nintendo odložilo štart masovej výroby konzoly z polovice roka 2016 na začiatok roka 2017, iba niektoré jej časti sa začnú vyrábať na konci tohto roka. Dôvodom je pridanie funkcie pre virtuálnu realitu, aby bola konzola konkurencieschopnejšia na trhu výrobkov z videoherného i mobilného segmentu. Digitimes ďalej píše o handhelde s 5 až 7 palcovým displejom, controllerom i joystickom, ale herné zariadenie bude prepojiteľné s TV, kde potom poslúži ako domáca herná konzola.

Zmeniť sa mal aj plán objemu výroby počas prvého roka, a to z veľkorysých 20 miliónov na 9.5 až 10 mil. kusov. Zdroj je pritom presvedčený, že za rozhodnutím je pokračujúci neúspech Wii U a zmršťujúci sa trh s hernými konzolami. Vyše 40 % konzol NX má byť vyrobených v čínskom Foxconne, o zvyšok sa postarajú japonské spoločnosti Misumi a Hosiden.

Odloženie začatia výroby by pravdepodobne znamenalo aj odloženie launchu novej konzoly, ktorú očakávame v marci 2017. Oficiálne informácie by sa k nám, údajne, mali začať dostávať od septembrovej Tokyo Game Show, kde Nintendo svoje nové želiezko v ohni predstaví pred najvernejšími zákazníkmi.

Odkladá Nintendo vydanie konzoly NX pre pridanie VR podpory?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19538)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk