Ako fungujú penalizácie, keď v Overwatch opúšťate zápasy?

Blizzard na svojom oficiálnom fóre bližšie predstavil systém penalizácií pre hráčov, ktorí v Overwatch opúšťajú zápasy predčasne

pridal matus_ace 11.6.2016 o 15:20 pod hry
Ako fungujú penalizácie, keď v Overwatch opúšťate zápasy?

HRY > NOVINKY >

Blizzard na svojom oficiálnom fóre bližšie predstavil systém penalizácií pre hráčov, ktorí v ich horúcej multiplayerovke Overwatch opúšťajú zápasy predčasne. System sa snažili vyladiť tak, aby penalizoval hráčov, ktorí to robia úmyselne, no taktiež prepáčil nejaké to občasné odpojenie. Aj tak má stále svoje muchy, no na začiatok to rozhodne nie je zlé. Ako to teda funguje?

V prvom rade Blizzard vysvetľuje, že kedy sa stanete "leaverom". Hra začína už vo fáze Assemble Your Team, kedy dostanete spoluhráčov a máte s vybrať postavy. Končí vašim víťazstvom či porážkou. Ak sa hocikedy medzi tým odpojíte, systém vás už považuje za leavera. Ak sa odpojíte mimo hrania a tieto fázy, všetko je v poriadku. Teda loading, vyhodnotenie sú bezpečné. Systém si všíma posledných 20 vašich zápasov a správanie v nich. Na základe toho vyhodnocuje pomer hraných a dokončených hier. Ak pomer klesne pod istú hranicu, čaká vás varovanie. Ak sa z hier odpájate aj po varovaní, dostanete penalizáciu v podobe 75% redukcie získaných expov.

Penalizácia nie je časová, ale zbavíte sa jej len tým, že odohráte dostatočné množstvo hier, aby ste svoj pomer dotiahli naspäť nad stanovenú hranicu. Ak sa váš PC/konzola odpojí od servera, počíta sa to ako opustenie hry. Ak vás odpojí server, je to chyba na jeho strane a nepočíta sa to. Ako odpojenie sa počíta aj kicknutie z hry kvôli neaktivite.

Blizzard dodáva, že opustenie niekoľkých hier hneď po sebe neznamená automatickú penalizáciu. Chápu, že môžu nastať okolnosti, ktoré vás prinútia vypnúť hru. Preto zaviedli spomínaný pomer hier. Za leavera vás však systém považuje, ak hráte hru a prijmete pozvánku priateľov do inej hry. Toto je ale vec, na ktorú sa ešte Blizzard pozrie.

A snáď sa v Competitive Play režime pozrú aj na hráčov, ktorí ani za nič nechcú hrať útočníkov, ale vždy len obranu. Poslednú dobu sa totiž objavujú celé skupiny hráčov, ktorí si prvý zápas zahrajú za útok, ale keď sa majú úlohy tímov vymeniť, tak celá skupina hru opustí a tým pádom zápas padne.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Blizzard / Blizzard
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 24. máj 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19564)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk