Mass Effect potvrdil meno hlavnej postavy, zvyknite si na novú hrdinku

Velenie lodi smerujúcej do neznámej galaxie bolo zverené mladej odvážnej bádateľke.

pridal roberto 14.6.2016 o 21:19 pod hry
Mass Effect potvrdil meno hlavnej postavy, zvyknite si na novú hrdinku

HRY > NOVINKY >

EA nám o Mass Effect: Andromeda na svojej "pred-E3" konferencii prezradila veľmi málo, vlastne pripravila iba nový trailer, v ktorom ani nebola ukázaná hrateľnosť. Producent hry ale nebol až taký skúpy a prostredníctvom Twitteru do sveta poslal aspoň dve zaujímavé správičky. Tá prvá nie je veľkým prekvapením, hlavná postava bude mať priezvisko Ryder. O tomto mene sa špekulovalo už od konca minulého roka, po vydaní traileru, v ktorom sa objavila "psia známka" s týmto slovom. Už vtedy sa (správne) predpokladalo, že ide o odkaz na Sally Ride, prvú Američanku vo vesmíre. Pripomeňme, že hrdina pôvodnej Mass Effect trilógie nesie meno Shepard po Alanovi Shepardovi, prvom Američanovi vo vesmíre.

Krstné meno si opäť každý vyberie sám a aj pohlavie, ale s jednou zmenou oproti pôvodnej trilógii, štandardne a kánonicky bude v hlavnej úlohe žena. Aj to už naznačil koniec predvčerajšieho traileru, kde sa po dlhej ceste prebúdza v neznámej galaxii odvážna astronautka, nie astronaut. Ako teda predtým v traileroch hviezdil Shepard, teraz to zrejme bude Ryder-ová. Na samotné hranie to ale nebude mať vplyv, postavu si vytvorí každý sám.

Polygon sa na E3 porozprával s kreatívnym riaditeľom Macom Waltersom a získal ďalšie čriepky informácií. Napríklad Shepard bol už na začiatku prvej hry tak trochu hrdina, skúsený vodca, ale Ryderová sa hrdinkou stane až v priebehu hrania. Nie inak na tom má byť aj jej posádka zložená prevažne zo zelenáčov, takže vekový priemer postáv viditeľne klesne.

Nič sa nemení na tom, že rasa sa vyberať nebude, hrdina/hrdinka je človek a na celý príbeh sa budeme opäť pozerať očami ľudstva, ibaže teraz v inej pozícii. Na pozadí trilógie bol príbeh o ľudstve, ktoré začalo objavovať galaxiu a zistilo, že je tu spoločenstvo, v ktorom sú aj vyspelejšie rasy. V Andromede budú ľudia "mimozemšťania", ktorí docestovali do cudzej galaxie, kam ich nikto nevolal a asi ani nikto nebude nadšený z ich príchodu. Walters tiež priznal, že multiplayer v Mass Effect 3 nebol veľkým úspechom, BioWare sa z toho poučilo a v Andromede majú byť hlavná kampaň a  online časť lepšie previazané.

Mass Effect potvrdil meno hlavnej postavy, zvyknite si na novú hrdinku





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19749)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk