Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?

Creative Assembly prebralo štafetu Halo Wars série po Ensemble a teraz cez E3 ponúklo prvú ochutnávku svojho poňatia tohto strategického štýlu teraz upgradnutého do novej generácie.

pridal saver 19.6.2016 o 20:34 pod hry
Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?

HRY > NOVINKY >

Creative Assembly prebralo štafetu Halo Wars série po Ensemble a teraz cez E3 ponúklo prvú ochutnávku svojho poňatia tohto strategického štýlu upgradnutého do novej generácie. Vypustili totiž betu Halo Wars 2 a stále si ju môžete stiahnuť na Xbox Live a hrať do 22. júla.

Čo beta hlavne ukázala, je to, že sa Creative v zásade snaží čo najviac držať štýlu pôvodnej hry, kde znovu vidíme rozkladaciu základňu, ktorá má niekoľko plôch ďalšie budovy, ktoré môžete postupne postaviť. Plus tie môžete nájsť aj na ďalších miestach na mape a spraviť si vysunuté stanovištia a efektívnejšiu výrobu jednotiek a hlavne ťažbu. Ťažba je najväčšou zmenou a je veľmi dôležitá. Ťažíte dve látky - energiu a zásoby a obe potrebujete na stavbu ďalších budov, výrobu jednotiek a ich vylepšovanie. Musíte si takticky postaviť dostatok ťažobných budov po prostredí keďže miesto na vašej základni je obmedzené. Mimo budov potrebujete mať rozťahané aj výroby jednotiek, aby ste mali dosah na čo najširšie prostredia a boli všade čo najrýchlejšie. Hlavne v domination mode, kde sú kontrolné body rozmiestnené po celej mape.

Na zistenie správnej taktiky potrebujete pár hier, ale mimo toho sa do ovládania dostanete veľmi rýchlo. Creative veľmi dobre zvládlo namapovanie ovládača na stratégiu a znovu je výroba a budovanie jednoduché a intuitívne a rovnako označovanie jednotiek a vysielanie ich do útokov. Všetko je dobre spravené až je možno škoda, že autori neplánujú boje PC a Xbox One hráčov proti sebe .

Graficky je hra to prekvapivo kvalitná, ide v 1080p a ponúka pekné efekty, slušne veľké boje a aj celkové spracovanie je na vysokej úrovni. Hra v štandarde beží na 30 fps aj keď pri veľkých bojoch a množstve explózií framerate náležite klesá, aj k 20 fps. Je to však stále beta a uvidíme čo ešte autori za trištvrte roka dosiahnu a aj to aká bude PC verzia. Jej betu uvidíme niekedy neskôr.

Ukážka PC verzie na PC gaming konferencii na E3:

Hra vyjde vo februári na Windows 10 a Xbox One, pričom sa podľa Xbox Store plánuje aj neohlásený remaster pôvodného Halo Wars v Definitive edition, ktorý tiež vyjde na obe platformy. Hráči, ktorí nehrali pôvodný titul tak dostanú rovno dvojitú dávku. Pôvodnej hre sme v recenzii dali 8.5.





Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?  Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?  Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?
Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?  Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?  Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?
Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?  Aký je Halo Wars 2 na Xbox One?
Páči sa mi!






PC
Xbox One
Windows

Vývoj: Microsoft / Creative Assembly
Štýl: Stratégia / Realtime
Dátum vydania: 17. február 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk