Čo už vieme o Days Gone?

Bude to open-world? Má to príbeh? A to budeme celý čas iba šiť náboje do zombíkov?

pridal roberto 24.6.2016 o 8:22 pod hry
Čo už vieme o Days Gone?

HRY > NOVINKY >

Trailer na Days Gone ukázaný počas E3 konferencie Sony bol nasledovaný desaťminútovou ukážkou hrateľnosti, ktorá však zďaleka nezodpovedala všetky otázky a naopak, vypýtala si pár nových. Čo všetko sa o hre doteraz dozvedeli svetové médiá?

Days Gone, exkluzivita pre konzolu PlayStation 4, vzniká s využitím Unreal Engine 4 v SIE Bend Studio, ktoré naposledy vydalo ne-handheldovú hru v roku 2004, kedy nám ponúklo Syphon Filter: The Omega Strain. Na Days Gone údajne začali pracovať už pred troma rokmi a bude to open world akčná adventúra hraná z pohľadu tretej osoby. Autori "momentálne stopercentne pracujú iba na hre pre jedného hráča", žiadny multiplayer, nateraz. Hra má mať dôležitý a hlboký príbeh, v ktorom bude hlavný hrdina hľadať, okrem iného, dôvod žiť.

Čo už vieme o Days Gone?

Náš hrdina a jeho miesto v post-apokalyptickom svete

Na rozdiel od väčšiny multiplayerovo, online, alebo výhradne sandboxovo zameranej zombie konkurencie, Days Gone nebude mať generického ani hráčom vytvoreného hrdinu. V hlavnej úlohe je Deacon St. John dabovaný Samuelom Witwerom. Zoznámime sa s ním dva roky po apokalypse spôsobenej vírusom, ktorý z ľudí urobil... nakazených, slovo zombie je v súvislosti s touto hrou zakázané. Zvyšky ľudstva prežívajú roztrúsené vo svojich táboroch, ale Deacon sa odmieta usadiť. Pred apokalypsou bol motorkár a strata blízkych ho poslala ešte ďalej v ústrety nespútanému životnému štýlu. Vyhľadáva nebezpečenstvo a násilie a žije ako lovec odmien. Peniaze by mu boli nanič, ale je to spôsob ako si zaobstarať benzín či jedlo. Jeho dobrodružstva sa odohrávajú na severozápade USA, vďaka čomu sa na motorke dostane do zasneženej krajiny, lesa, na otvorené lúky i na lávové polia. Svet bude mať aj dynamické počasie s horúcimi dňami i snežením a s dopadom na hrateľnosť.

Zombíci nie

Hlavného hrdinu nenaháňajú živí mŕtvi, skôr by na nich sedel výraz mutanti. Rozdiel má byť vidieť v uspokojovaní základných potrieb, napríklad cestujú za zdrojom vody, aby sa mohli napiť, pretože chcú zostať nažive, hoci ich počínanie vo videu tomu zas tak nenasvedčovalo. Aspoň to ale vysvetľuje, prečo ich zloží aj strela do ramena, nie iba headshot.

Iba strieľanie do mutantov?

Väčšina videa bola venovaná Deaconovej snahe zlikvidovať nekonečný zástup nakazených. Vývojári ale tvrdia, že jednoducho ukázali zaujímavú situáciu, keď sa všetko pokazilo. Inak je na hráčovi, či bude chcieť hrať týmto spôsobom, alebo sa pokúsi prísť, získať prehľad o situácii, urobiť to svoje a zasa odísť. Tiež môže pomôcť crafting, ktorého existencia bola vo videu iba naznačená. Munícia, rovnako ako benzín, nebudú neobmedzené a pozor bude treba dávať aj na motorku, aby sa nepoškodila.

SIE Bend Studio neoznámilo dátum vydania a na viaceré otázky novinárov odpovedalo iba tým, že je ešte ďaleko od finálneho ladenia, preto nevie povedať, ako veľa munície bude rozhádzanej kdekade po táboroch, ani či sa bude dať nakazeným jednoducho utiecť a stratiť z očí.





Čo už vieme o Days Gone?  Čo už vieme o Days Gone?  Čo už vieme o Days Gone?
Čo už vieme o Days Gone?  Čo už vieme o Days Gone?  Čo už vieme o Days Gone?
Páči sa mi!






PS4
PC

Vývoj: Sony / Bend Studio
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 26. apríl 2019
 18.5. 2021 (PC)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk