Ako sa vyvíja spoločný projekt autorov Kholatu a Zaklínača?

Jedného z autorov pripravovaného poľského RPG Seven: The Days Long Gone sme vyspovedali v našom novom rozhovore

pridal matus_ace 9.7.2016 o 18:58 pod hry
Ako sa vyvíja spoločný projekt autorov Kholatu a Zaklínača?

HRY > NOVINKY >

Zdalo by sa, že je Poľsko krajina zasľúbená RPG hrám. Ich najznámejším exportom je Zaklínač, no popri ňom vzniká aj mnoho menších projektov. Niektoré v rukách malých tímov, iné zas v rukách skúsených borcov, ktorí si chcú vyskúšať niečo iné. To je aj prípad pripravovanej RPG Seven: The Days Long Gone, za ktorou stoja autori hry Kholat a aj niekoľko bývalých tvorcov Zaklínača. O hre nám viac prezradil Łukasz Kubiak zo štúdia IMGN.PRO.

Ste tu najmä kvôli svojej novej hre Seven: The Days Long Gone. Mohli by ste nám o hre stručne povedať niečo viac?

Samozrejme, Seven je izometrické RPG s, dajme tomu, parkour systémom. V našej hre sa vžijete do úlohy zlodeja a ako zlodej tak máte jeho špeciálne schopnosti ako napríklad behanie, lozenie, skákanie cez objekty, čo sú veci, ktoré sú veľmi netypické pre izometrické RPG, kde bežne skôr klikáte myšou a vaša postava sa pohybuje po plochých leveloch. V Seven sú to skôr levely postavené po vrstvách, kde môžete ísť z ulice na strechu, odtiaľ skočiť na ďalšiu budovu, prebehnúť alebo preskočiť plot, vyšplhať sa na útes a podobne. Toto je náš prístup k žánru a myslíme si, že je to niečo svieže a nové.

Čo vlastne v názve hry znamená Seven?

To je tajomstvo. Je to veľmi dôležitá súčasť nášho príbehu a symbol sedmičky je v našom svete zakorenený veľmi hlboko a budete na to musieť prísť sami po vydaní hry.

To bude kedy?

Výborná otázka. Je príliš skoro na to, aby sme o tom hovorili. Sme v strede vývoja a dúfajme, že ho dokončíme čo najskôr, ale zatiaľ vám nemôžem povedať žiadny konkrétny termín.

Ako sa vyvíja spoločný projekt autorov Kholatu a Zaklínača?

Seven je akýmsi spojeným projektom dvoch vývojárskych tímov. Ako takýto vývoj zvládate?

Áno pracujú na nej štyria chlapci z Fool's Theory, veteráni herného biznisu, traja z nich sú z CD Projekt Red, kde pracovali na Zaklínačovi 2 a 3. A taktiež ďalších zhruba 14 ľudí z našej spoločnosti IMGN.PRO, takže celkovo na hre pracuje okolo 20 ľudí. Vyvíjanie hry v dvoch tímoch je pre nás jednoduché. Sedíme v jednej kancelárii, zdieľame rovnaké systémy, softvér a podobne. Nie je to tak, že by sme outsourcovali alebo niečo podobné z iných miest, pracujeme spolu, takže to nie je náročné.

Priniesli si vývojári z Fool's Theory do hry niečo z CD Projektu či Zaklínača?

Skúsenosti, samozrejme. Sú to všetko veľmi skúsení vývojári, hlavne Jakub Rokosz, ktorý je našim tímlídrom. On bol senior quest designer na Zaklínačovi 3, takže má obrovské skúsenosti s vytváraním príbehov a questov, čo je podľa mňa hlavné v RPG hre. Takže môžete v Seen očakávať veľa ťažkých morálnych rozhodnutí a podobné veci.

Seven je veľmi odlišná od vašej predchádzajúcej hry. Prečo ste sa rozhodli prejsť od Kholatu k RPG?

V prvom rade chceme vytvárať rozdielne hry a pre nás nezáleží na tom, že Kholat bol horor, hra o zážitku, ale Seven je RPG. Sme fanúšikmi zážitkových hier, no taktiež aj RPG hier, strieľačiek, máme radi veľa rozličných hier. Nechceme sedieť len v jednom žánri, chceme skúša nové veci, chceme sa učiť a náš tím sa učí mnoho z tvorby hier ako Kholat alebo teraz Seven, kde máme úplne odlišný prístup, keďže je to úplne odlišná hra. Pre nás je veľká zábava vytvoriť niečo nové, odlišné. Máme veľa skúseností s použitím Unreal enginu, ale teraz sa v ňom učíme veľa nových vecí, pretože vytvárame úplne odlišnú hru. Takže pre nás je to len čistá zábava.

Minulý rok ste na Game Days hovorili o tom, ako ste na Kholate spolupracovali so Seanom Beanom. Spolupracujete aj teraz na hre s hercom podobného kalibru?

To je zatiaľ prísne tajné.

Ďakujem za rohovor.

Ako sa vyvíja spoločný projekt autorov Kholatu a Zaklínača?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18388)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk