SPACE RUN GALAXY

SPACE RUN GALAXY

8.5

Nebezpečná preprava tovaru vo vesmíre

Recenzia na PC verziu

Budúcnosť nám príliš nepraje. Aspoň tak to vidia autori vo väčšine sci-fi hier. Space Run Galaxy to ale nerieši. V roku 2525 v úlohe kapitána Bucka Manna budete jednoducho doručovať tovar na rôzne planéty. Neviem, či sa autori neinšpirovali aj Futuramou, ale je to dosť možné. Totiž podobne ako Filip Fry aj vy budete musieť doručiť tovar na správne miesto. Najlepšie nepoškodený a predovšetkým načas. A dostanete sa pritom do nejedného problému, pretože nepriatelia a zlí ľudia sú prítomní aj v otvorenom vesmíre. 

Space Run Galaxy je tower-defense titul. Lenže ide na to trochu inak ako konkurenčné hry z rovnakého žánru. Na hru sa pozeráte zhora v 2D režime. To je jasné už podľa obrázkov. Máte na starosti svoju vesmírnu loď a na nej musíte rozostavovať podľa potreby obranné veže a rôzne iné zariadenia. V podstate kdekoľvek na lodi, ak to umiestnenie dovolí.

Pripravovať sa musíte na útoky lodí, asteroidov, prípadne iných alternatívnych protivníkov. Práve táto strategická časť je veľmi návyková. Spracovaná je bezchybne. Útočné veže môžete vylepšovať utilitou - tak ako aj pohonné trysky. Taktiež má každá veža alebo aj tryska možnosť použiť zvláštnu funkciu, ktorá stojí vzácne body. Jednou ranou potom zničíte nepriateľskú vežu alebo získate rýchlejšie potrebné diely.

Space Run Galaxy
Space Run Galaxy Hrôzostrašná pirátska loď bez milosti ničí naše šance na prežitie.
Hrôzostrašná pirátska loď bez milosti ničí naše šance na prežitie.


Space Run Galaxy Dialóg s opičím doktorom je možný len v budúcnosti.
Dialóg s opičím doktorom je možný len v budúcnosti.


Space Run Galaxy Nákup surovín od iných hráčov. To je bomba!
Nákup surovín od iných hráčov. To je bomba!





Diely a suroviny sú v real-time časti veľmi dôležité na stavbu a bez nich ste jednoducho stratení - podobne ako v klasickej RTS. Získavate ich ničením všetkého navôkol. Zničiť nepriateľa je cesta, ale nie cieľ. Váš cieľ je dostať sa s tovarom na určenú destináciu. Veľkým pomocníkom je aj HUD, na ktorom je vidieť všetko potrebné, no najmä vzdialenosť od cieľa a ako veľmi musíte zrýchliť, aby sa úloha splnila včas. Častokrát sa totiž stáva, že loď aj tovar prežije bez úhony, ale predsa len ste ho doručili neskoro.

Nepriatelia útočia z každej strany, bažia po vašich zásobách. To sa síce o asteroidoch povedať nedá, tie však tiež vedia narobiť veľkú paseku. Bez vylepšovania a RPG prvkov by bol po chvíľke titul nudný až hanba. Našťastie je tu dosť možností. Môžete zväčšovať loď, meniť jej tvar, vyfarbiť si ju podľa vlastného vkusu. Taktiež je nutné nakupovanie nových útočných veží a systémov, pričom platí, že čím ich je viac, tým lepšie. Je však vhodné rozumne rozložiť sily. Ak investujete iba do útoku, tak čoskoro zaplačete. Treba počítať aj s obranou a chrániť loď napríklad štítmi.

To, čo ťahá titul dopredu, je predovšetkým herná náplň, nie až tak príbeh. Aj keď sa tu objavujú dialógy, a dokonca aj celkom zaujímaví zadávatelia prác. Zákaziek je dostatočné množstvo, priam neúrekom. Titul je primerane náročný a zbytočne vás netrestá. Prechádzku ružovou záhradou ale taktiež čakať nemožno. Z chýb sa môžete veľmi rýchlo poučiť. Samotné doručovanie tovaru trvá približne 4-5 minút, čiže aj keď spravíte chyby, až také zlé to nie je a neúspech od hrania neodradí. Dôležité je dbať aj na to, koľko tovaru si naložíte pred odletom, väčšinou nemusíte zobrať všetko. Čím viac si toho naložíte, tým ťažšie to pre vás bude. 

Dosiaľ som v podstate opisoval pôvodný titul Space Run z roku 2014. Ten aktuálny s dodatkom Galaxy sa líši tým, že je všetko online. Áno, bez pripojenia si tentokrát už nezahráte. Online zložka je ale podstatný ťahák. Môžete obchodovať s inými hráčmi a vymieňať si potrebné suroviny na výrobu, ale taktiež plniť hráčske zákazky. Tie zadávate aj vy sami. Úprimne povedané, čakal by som nejaký podrobný editor, ale nič také sa nekoná. Jednoducho vyberiete, čo sa má prevážať z dostupných surovín a za akú odmenu, zvolíte trasu, nuž a to je vlastne všetko. Každopádne už len obchodovanie s hráčmi a plnenie spomínaných úloh spestruje celú hru. Môžete získať nové achievmenty a hlavne portréty pre avatara. Online prvky nielen spestrujú titul, ale aj značne zjednodušujú. Surovín a dielov na výrobu je v konečnom dôsledku viac. Prechádzanie kampane je o niečo jednoduchšie. Ehm, o dosť jednoduchšie.

Hudobný sprievod a zvuky sú fascinujúce a presne zapadnú do herného štýlu. Hudba neruší priebeh hry a ničím nevybočuje zo žánru sci-fi. O charizme zvukov útočných veží tiež nemôžem mlčať. Je to úchvatné. Rovnako ako vizuálna stránka titulu. Je to síce 2D, ale prekrásne, prehľadné a ani hráča na veľkom monitore to neurazí. Vlastne je tu prepracovaný každý detail. Všetko je dotiahnuté do dokonalosti. Nenarazil som ani na žiadne technické chyby.

Okrem sklamania z online zložky, ktorá nepridáva toľko obsahu, koľko by som si vedel predstaviť, je Space Run Galaxy veľmi podarenou vesmírnou hrou. Je inovatívna, nápaditá a hlavne nie stereotypná. Takže komu sú blízke stratégie, seriál Futurama a sci-fi, ten si užije svoje.

Space Run Galaxy
Space Run Galaxy Medziplanetárne cestovanie je tu zábavné.
Medziplanetárne cestovanie je tu zábavné.


Space Run Galaxy Cieľ je kompletne zničený. Konečne, to to trvalo.
Cieľ je kompletne zničený. Konečne, to to trvalo.


Space Run Galaxy Pozor na nepriateľské hliadky.
Pozor na nepriateľské hliadky.






napísal Possol 25.7.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.5
Vo svete
7.6
Ohodnotiť
SPACE RUN GALAXY
+ vydarená strategická časť
+ nápaditý a zábavný obsah
+ kvalitné spracovanie
- veľmi jednoduché vytváranie zákaziek
- online zložka mohla ponúknuť viac
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Dual core 2.4 GHz, 3 GB RAM, Geforce 9800 GT, OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Focus Home Interactive / Passtech Games
Štýl: Stratégia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk