Brazílsky hacker vysvetľuje ako fungujú podvody s G2A kľúčmi

Správ ohľadne pochybného predaja kľúčov na webe G2A.com je poslednú dobu celkom dosť, a tak sa zdá, že sa serveru blýska na zlé časy. Ako tento predaj skutočne funguje sa rozhodol objasniť brazílsky hacker.

pridal Gam_er 1.8.2016 o 15:04 pod hry
Brazílsky hacker vysvetľuje ako fungujú podvody s G2A kľúčmi

HRY > NOVINKY >

Správ ohľadne pochybného predaja kľúčov na webe G2A.com a jemu podobných, je poslednú dobu celkom dosť a tak sa zdá, že sa týmto serverom blýska na zlé časy. Okrem zlých správ má tento web na krku už aj niekoľko obvinení. Vydavateľ tinyBuild ho obvinil z predaja kľúčov k ich hrám v hodnote 450 tisíc dolárov s tým, že oni z nich doteraz nevideli ani cent. Práve to vyústilo k sporu, v ktorom G2A.com navrhlo zaplatiť z každého takto predaného kľúča vývojárom 10% jeho ceny. Tento návrh má však ďaleko od skutočného riešenia. Hľadaním odpovede na otázku, ako sa vôbec niečo také mohlo stať oslovil server Kotaku poškodených, ktorí sa rozhodli vysvetľovať. 

Prvý problém s G2A.com zaznamenala spoločnosť MangaGamer ešte vo februári. Tá si všimla, že jedna IP adresa bola použitá na vytváranie viacerých nových účtov. Z nich sa kupovali hry, ktoré sa neskôr vracali. Keď bol jeden z takýchto účtov zablokovaný za každým sa objavili nové. Počas takéhoto kupovania boli použité rôzne kreditné karty, aby nimi bolo možné kupovať stále viac hier. MangaGamer mohla zasiahnuť tým, že by využili tzv. chargeback možnosť na zrušenie predaja. Tá pre nich však vôbec nie je výhodná. 

„Ak dôjde k chargebacku na kúpu hry v sume 40$, strácame 40$ zo zrušeného predaja a k tomu sme ešte penalizovaní sumou ďalších 30$. Takže na 100 podvodných nákupov je strata 3 000$, ak je v obehu 1 000 ukradnutých kľúčov, prichádzame k strate 30 tisíc dolárov,“ hovorí PR riaditeľ John Pickett. 

Spoločnosť MangaGamer sa rozhodla opísať túto situáciu na svojom blogu, kde na ňu zareagoval údajne známy brazílsky hacker. Ten tvrdí, že biznisu s kradnutím kľúčov sa venuje pravidelne, pretože je to pre neho jednoduché a šance na jeho dolapenie počas toho sú veľmi nízke. V jednoduchosti povedané tento hacker získa kľúč, ktorý zaplatí pomocou odcudzenej platobnej karty. Potom ho okamžite predáva na miestach ako G2A.com, aj keď ako sám vraví nezarobí veľa. Z predaja kľúčov spoločnosti MangaGamer zarobil iba 500 dolárov, ale pochvaľuje si najmä to, že sú to rýchle peniaze a čistý zisk. Vydavateľ tým pádom môže urobiť len naozaj málo na to, aby ho zastavili, pretože postupy s tým spojené môžu trvať týždne či dokonca mesiace. 

Ide o naozaj zaujímavé zistenie, ktoré objasňuje jadro problému s lacnými kľúčmi. Ľudia chcú lacné hry a to vytvára priestor pre bezohľadných jedincov, ktorí sú schopní za pomerne malý peniaz využiť nelegálne praktiky na získanie kľúčov. Aj napriek tomu, že weby ako G2A.com nerobia priamo nič nezákonné, sú však priamou súčasťou tohto čierneho obchodu. „G2A je jedným z najväčších miest, ktoré predáva kradnuté kľúče. Tie je možné rýchlo a ľahko získať, pričom s tým nie je spojených veľa byrokracie,“ dodáva hacker. 





Páči sa mi!

Zaradené pod: ukradnute kluce, hacker, g2a






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19855)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk