Disney a Electronic Arts stopli fanúšikovský Star Wars Battlefront III

Galaxy in Turmoil by vraj mohlo ohroziť výsadné postavenie Battlefrontu od EA, preto sa do práce pustili právnici. Projekt však pokračuje.

pridal roberto 2.8.2016 o 14:00 pod hry
Disney a Electronic Arts stopli fanúšikovský Star Wars Battlefront III

HRY > NOVINKY >

Pred nie veľmi dávnou dobou a už vôbec nie vo veľmi vzdialenej galaxii pracovalo štúdio LucasArts na Star Wars Battlefront III, hry nikdy oficiálne nepriznanej, z ktorej sme už ale videli nejeden obrázok a dokonca videá. Po predaji štúdia spoločnosti Disney už ani nehrozí, že by sa práce na nej obnovili, množstva uniknutých materiálov a informácií od (bývalých) zamestnancov LucasArts sa ale chytili ruskí nadšenci a moderi a pustili sa do tvorby remake-u. Stvoriť remake neexistujúcej hry je samo o sebe odvážne, ale Rusom to nestačilo a aj bez licencie na značku Star Wars chceli svoje dielo vydať na Steame. Síce zadarmo a bez mikrotransakcií, ale Galaxy in Turmoil by aj tak bola nová hra zo Star Wars univerza. Steam s vydaním súhlasil, ale ani nie je veľkým prekvapením, že sa zanedlho ozvali Disneyho právnici. Fanúšikovia boli zastavení ani nie dva mesiace po oficiálnom oznámení vývoja hry.

Žiadosť o zastavenie projektu a čohokoľvek využívajúceho Star Wars univerzum prišla prezidentovi novej spoločnosti Frontwire Studios už 22. júna, vedenie spoločnosti Lucasfilm, spadajúcej pod Disneyho, ale súhlasilo s osobným stretnutím. Tony Romanelli už v skutočnosti nemohol nič zvrátiť, ale aspoň sa dozvedel detaily. Samotný Lucasfilm by so vznikom free hry údajne nemal žiadny problém, lenže má kontrakt s Electronic Art, ktoré si kúpilo licenciu a v roku 2015 vydalo nový Battlefront. Lucasfilm má zmluvnú povinnosť chrániť IP na poli video hier a Electronic Arts sa obávalo, že free hra by mohla odviesť časť pozornosti od jej Battlefrontu a pripravovaného sequelu.

Disney a Electronic Arts stopli fanúšikovský Star Wars Battlefront III

Fanúšikovská Star Wars hra tak veľmi rýchlo došla na koniec slepej uličky, ale Galaxy in Turmoil pokračuje. Nikto štúdiu nebráni pokračovať v hre inšpirovanej sériou Battlefront, ale zasadenej do úplne nového univerza. Zdrojový kód, zvuky aj časť assetov bude použitá bezo zmeny, iné časti hry sa budú musieť prerobiť. Aj tak to ale bude hra v sci-fi prostredí s multiplayerom pre 64 hráčov, bojiskami siahajúcimi od povrchu planéty až do vesmíru, zničiteľnými vlajkovými loďami a plnohodnotnou single-player kampaňou. Nič sa vraj nemení ani na pláne ponúknuť hru na Steame zadarmo.





Páči sa mi!






Disney a Electronic Arts stopli fanúšikovský Star Wars Battlefront III
PC

Vývoj: Frontwire Studios
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19959)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk