HYPER BOUNCE BLAST

HYPER BOUNCE BLAST

7.0

Nostalgická arkádová jednohubka

Recenzia na PC verziu

Farebná jednohubka Hyper Bounce Blast je vo svojej podstate 2D strieľačka skombinovaná so skákaním. Funguje to tak, že všetko dianie sa odohráva iba na jednej obrazovke. Vy sa nachádzate na spodku, ale pomocou výskokov sa viete dostať do vyšších polôh alebo sa odrážať od stien a získate tak viac bodov. Je to zvláštne spojenie dvoch nesúrodých prvkov, ale prekvapivo dobre to klape a hranie je celkom návykové.

Menu hry je jednoduché, ale funkčné - nastavíte len niekoľko vecí a môžete hneď hrať. Na začiatku si viete zvoliť spomedzi štyroch rôznych základných módov. Na výber máte z arkádovú klasiku (s tromi životmi), zmenenú arkádu (bez životov), Time Rush (rýchlosť hry sa po každej vlne zvýši, ale vaša loď je plne vybavená) alebo Tournament, ktorý je najťažší a najrýchlejší. Pre tých vytrvalých je ešte možnosť odomknúť ďalšie dva skryté módy. Každý mód má ešte vlastné nastavenia, ako automatická streľba, zvýšenie rýchlosti hry, tutoriál alebo zapnutie/vypnutie efektov, ako napríklad televízne pruhy, CRT zobrazenie, invertované farby a pixelizácia. Tie môžete úplne vypnúť, nastaviť jeden špecifický alebo si naopak zvoliť dynamické zobrazenie.

Hyper Bounce Blast
Hyper Bounce Blast Červená farba znamená zlé.
Červená farba znamená zlé.


Hyper Bounce Blast Časom pribudnú aj iné prekážky, ako napríklad lasery.
Časom pribudnú aj iné prekážky, ako napríklad lasery.


Hyper Bounce Blast Aj takto môže vyzerať súboj s bossom.
Aj takto môže vyzerať súboj s bossom.





Jednotlivé úrovne bez ohľadu na zvolený mód sú navlas rovnaké, jedinou variáciou je zvýšená rýchlosť hry, čo je trochu škoda. V leveloch narazíte na nepriateľov v podobe  jednoduchých červených tvarov vesmírnych lodí, ktoré na vás neustále strieľajú a sem-tam natrafte aj na pohybujúce sa lasery, ktoré vám zahatajú cestu a točiace sa píly, ktoré zas musíte preskočiť. Od modrých nepriateľov a plošiniek sa viete odraziť a vtedy ste nesmrteľní, pretože všetky nepriateľské projektily absorbujete. V záplave projektilov, laserov a nepriateľských lodí to budete mať na obrazovke niekedy dosť rušné, ale práve skákaním sa vyhnete zásahom.

V arkádovom režime sa vám hra uloží vždy po dosiahnutí určitého checkpointu a ten si potom môžete znovu nahrať. Po načítaní checkpointu sa vaše skóre ale vynuluje, tak si ho nezabudnite vždy nahrať na server, inak môžete rovno začať od začiatku. Hra taktiež obsahuje tabuľku najlepších hráčov a môžete sa porovnávať v rozličných módoch s ostatnými.

Ovládanie hry je možné gamepadom alebo klávesnicou. Mne sa lepšie hralo na gamepade, ktorý má niekoľko profilov, ak sa vám nepozdáva základné rozloženie tlačidiel. Tých vôbec nie je veľa, v podstate vám stačí iba ľavá páčka na pohyb, pravá na mierenie pri streľbe a X-ko na výskok. Graficky hra stavila na pestrofarebné ostré prevedenie s minimom detailov, ale tie nie sú nutné, keďže obrazovka bude často zahustená všeličím možným a nebudete mať čas sledovať drobnosti.

Čo sa týka technických chýb, jediné, čo by som vyčítala, je, že mi vždy po spustení so zároveň aktívnym prehliadačom hra sekala alebo sa často nenačítala hudba, vďaka čomu ste nútení reštartovať hru. Hyper Bounce Blast obsahuje iba šesť skladieb.Síce chytľavých, ale mohlo by ich byť viac a ak vás tie základné omrzia, vždy môžete hudbu vypnúť a pustiť si niečo svoje.

Hyper Bounce Blast je nenápadná hra, ktorú si zahráte na niekoľko posedení, odložíte a neskôr sa k nej  vrátite, aby ste mohli dokončiť tú poslednú vlnu nepriateľov, čo vám robila naposledy problémy. Rozmanití bossovia a nutnosť udržať sa vo vzduchu uprostred chaosu, aby ste prežili spŕšku projektilov, robí z hry pomerne návykovú zábavku, i keď bez nejakej väčšej hĺbky či odomykania súčastí.

Trochu zamrzí, že hra obsahuje životy, ktoré sú už v dnešnej dobe skôr prežitok. Pre súťaživých sú k dispozícii trofeje a tabuľky najlepších hráčov. Módy nie sú navzájom až také odlišné a prechádzať ich viackrát nemá nejaký zmysel, ak sa práve nehrniete za vyšším počtom bodov. Hyper Bounce Blast celkovo ponúka solídnu retro zábavu za veľmi nízku cenu.

Hyper Bounce Blast
Hyper Bounce Blast Modré plošinky sú veľmi užitočné.
Modré plošinky sú veľmi užitočné.


Hyper Bounce Blast Obťažnosť sa stupňuje s každou vlnou.
Obťažnosť sa stupňuje s každou vlnou.


Hyper Bounce Blast Modrí nepriatelia sú neaktívni a slúžia na odrazenie.
Modrí nepriatelia sú neaktívni a slúžia na odrazenie.






napísal Raina 2.8.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.0
Ohodnotiť
HYPER BOUNCE BLAST
+ spojenie strieľačky a plošinovky
+ návykové
+ bossovia
- životy
- málo skladieb
- občas sa nenačíta hudba
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,8GHz, 2 GB RAM, VGA 512 MB, OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: KISS ltd / Flump Studios
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk