Autorovi Ghost of a Tale došli peniaze, otvoril predčasný prístup

Stredoveký bard sa ocitá zatvorený v pevnosti a musí nájsť cestu von. Nič zvláštneho. Teda okrem toho, že bardom je myšiak, strážcami potkany a autorom animátor DreamWorks.

pridal roberto 3.8.2016 o 15:18 pod hry
Autorovi Ghost of a Tale došli peniaze, otvoril predčasný prístup

HRY > NOVINKY >

O Ghost of a Tale sme sa naposledy zmienili na začiatku roka 2015, tak si pripomeňme, že ide o projekt bývalého animátora DreamWorks, Lionela Gallata. Gallat sám založil štúdio a na vlastných pleciach si nechal leví podiel úloh spojených s výrobou hry, ktorej sa na Indiegogo podarilo vyzbierať 49 tisíc eur. Vo vývoji je už celkovo tri roky, ale prechody na novšie verzie enginu Unity spôsobili dlhé zdržania a vyprázdnili autorove vrecká. Teraz už Ghost of a Tale nájdete v Steam Early Access aj medzi nedokončenými hrami na GOG a Gallat vôbec netají, že jediným dôvodom je jeho už takmer prázdna peňaženka. Získané peniaze tak majú, okrem iného, pokryť aj jeho životné náklady, aby mohol naplno pokračovať v práci.

Ghost of a Tale je opísaná ako akčná RPG s myšiakom v hlavnej úlohe, ale výrazné sú aj prvky stealth hier a exploratívnych adventúr. Dobrodružstvu myšiaka Tila predchádzali strašlivé udalosti, počas ktorých bolo veľa zvieratiek premenených na nemŕtvych otrokov tajomného ohňa, myši usvedčené zo zrady boli vykázané zo spoločnej zvieracej rady a bolo im zakázané nosiť zbraň. Tilo preto začína neozbrojený a namiesto v šerme sa dobre vyzná v povolaní barda.

Malo by pred ním byť dobrodružstvo tiahnúce sa naprieč viacerými rozdielnymi lokalitami a počas neho odhalí aj pravdu o tom, či to boli skutočne myši, kto zradil ostatných obyvateľov stredovekej krajiny. V early access verzii je však iba jedna lokalita - pevnosť strážená hlúpymi, ale zato agresívnymi potkaními strážcami. Ako sa Tilo zakráda po chodbách, podzemných priestoroch, strechách i nádvoriach, stretáva okrem nich aj ďalších potkaních obyvateľov hradu a jedného žabieho piráta, ktorí mu zo zištných dôvodov zadajú questy, cez ktoré sa dostane až na hranicu vchodu do susednej lokality.

V hrade je samozrejme veľa zamknutých dverí a tajných chodieb, takže bude treba nájsť veľa kľúčov. Stealth je spracovaný jednoducho. Keď idú okolo stráže, myšiak musí byť niekde, alebo skôr v niečom ukrytý, ideálne v truhlici, ktorá slúži aj ako miesto ukladania. V opačnom prípade nasleduje naháňačka. Súboje minimálne v tejto lokalite nečakajte. Rôzne odolnosti a iné výhody získava menením nájdeného oblečenia.

Autorovi Ghost of a Tale došli peniaze, otvoril predčasný prístup

Hrad a jeho questy majú byť cca štvrtinou plánovanej hry, ktorá sa finálneho vydania PC verzie, v ideálnom prípade, dočká behom šiestich mesiacov. Na vznik hry už prispel aj Microsoft, takže ďalšou v poradí by mala byť verzia pre Xbox One a téma portu na PS4 je zatiaľ tabu. Autor k hraniu odporúča ovládač, hoci je samozrejme podporovaná aj kombinácia klávesnice a myši. Zákaznícke hodnotenie na Steame je veľmi kladné a hráči chvália roztomilé animácie i dobre napísané dialógy, celá pasáž sa ale dá odohrať behom troch hodín a ako to už v EA býva, objavili sa aj bugy.





Autorovi Ghost of a Tale došli peniaze, otvoril predčasný prístup  Autorovi Ghost of a Tale došli peniaze, otvoril predčasný prístup  Autorovi Ghost of a Tale došli peniaze, otvoril predčasný prístup
Páči sa mi!






Autorovi Ghost of a Tale došli peniaze, otvoril predčasný prístup
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: SeithCG / SeithCG
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Early Access od: 25. júl 2016

Dátum vydania: 13. marec 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk