Samsung Galaxy Note 7 je tu, prináša snímač dúhovky

Samsung papierovo preskakuje šiesteho nástupcu minuloročného modelu Galaxy Note 5 a prináša nám rovno sedmičku. Vyplatilo sa na ňu čakať ?

pridal Gam_er 3.8.2016 o 18:27 pod
Samsung Galaxy Note 7 je tu, prináša snímač dúhovky

> NOVINKY >

Samsung Galaxy Note 7 bol predstavený počas včerajšej špeciálnej tlačovky juhokórejského gigantu. Už na prvý pohľad vyzerá výborne, no to najzaujímavejšie sa ukrýva v jeho útrobách, ktoré hovoria, že pôjde o najlepší Galaxy Note, aký kedy Samsung vydal. 

Na prednej strane tohto smartfónu sa rozprestiera rozmerný, 5,7" Super AMOLED displej. Ten sa dočkal zakrivenia po vzore TOP modelov eskovej línie s označením Edge. Ponúka QHD rozlíšenie (2560 x 1440), podporu HDR a tiež funkciu always on. Čo sa týka konštrukcie, tá je kombináciou kovu a obojstranne zakriveného skla Gorilla Glass 5, ktoré chráni displej, no nájdeme ho aj na zadnej strane. Galaxy Note 7 ponúkne aj zvýšený stupeň odolnosť IP68. To znamená, že sa telefón nebojí prachu, ani ponorenia do vody s hĺbkou 1,5m na dobu 30 minút. 

Galaxy Note 7 zaujme aj svojimi ochrannými prvkami. Tie tvorí už typický snímač odtlačkov prsta a tiež novinka pre Note sériu, ktorou je snímač dúhovky. S ňou Samsung predstavuje aj nový spôsob zabezpečenia s názvom Secure Folder. Ide o samostatný, chránený priečinok, v ktorom sa budú nachádzať citlivé informácie používateľa. Snímač dúhovky bude možné využiť na bezpečné odomknutie mobilu a pri platbách za nákupy prostredníctvom Samsung Pay. Obľúbeným príslušenstvom rady Galaxy Note, je tiež dotykové pero S Pen. Medzi jeho vylepšenia oproti predchodcovi patrí napríklad funkcia poznámok pri vypnutom displeji. S ňou je možné písať si poznámky bez toho, aby ste telefón museli odomykať alebo aby displej musel svietiť. S Pen umožňuje tiež tvorbu a zdieľanie GIF animácií, približovanie displeja rýchly preklad cudzích jazykov. Toto pero je tiež odolné voči vode, má 0,7mm hrot a oproti predchodcovi aj dvojnásobne vyššiu citlivosť

 

Po hardvérovej stránke, pôjde o naozaj výkonný mobil. Na výber bude verzia s osemjadrovým chipsetom Exynos 8890 (4 x 2,15Ghz + 4 x 1,5Ghz), doplnený o grafický čip ARM Mali-T880 MP12. Druhá verzia ponúkne štvorjadrový Snapdragon 820 (2 x 2,15Ghz + 2 x 1,6Ghz). Čo sa týka pamätí, prístroj bude obsahovať 4GB RAM a tiež 64GB internej pamäte. Samsung zatiaľ nespomína ďalšie pamäťové varianty, ako je u neho zvykom, no ak by vám 64GB bolo málo, nechýba ani podpora pamäťových kariet MicroSD. Za zmienku určite stoja aj fotoaparáty. Na prednej strane Samsung ponúkne 5Mpx snímač, pričom zadná bude patriť 12MPx Dual Pixel fotoaparátu, ktorý nájdeme aj v modeloch S7 a S7 Edge. Medzi jeho vlastnosti patrí optická stabilizácia, veľmi rýchle zaostrovaniemotion panoramamotion photo nahrávanie videí s maximálnym rozlíšením 2160p. Čo sa týka konektivity globálnych dát, samozrejmosťou je podpora LTE (12,10,9), Wifi štandardu 802.11 a/b/g/n/ac, GPS a MIMOs maximálnou prenosovou rýchlosťou 620Mb/s. O vaše lokálne dáta sa postará Bluetooth 4.2NFC a tiež novinka v podobe USB typu C. Telefón bude poháňaný operačným systémom Android vo verzii 6.0.1. Batéria nového Galaxy Note 7 má kapacitu 3 500 mAh, pričom podporuje rýchle a tiež bezdrôtové nabíjanie

Predobjednávky na Samsung Galaxy Note 7 budú spustené na Slovensku od 16. do 30. augusta. Vybrať si budete môcť medzi čiernoustriebornou, zlatou alebo modrým farebným variantom. Počas nich môžete k smartfónu získať aj headset virtuálnej reality- Gear VR od Oculusu. Oficiálna cena doposiaľ nebola stanovená, no predpokladá sa, že pôjde o 900-950 dolárov. 





Samsung Galaxy Note 7 je tu, prináša snímač dúhovky  Samsung Galaxy Note 7 je tu, prináša snímač dúhovky
Samsung Galaxy Note 7 je tu, prináša snímač dúhovky  Samsung Galaxy Note 7 je tu, prináša snímač dúhovky
Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk