Motorsport Manager ide do detailov

Nová hra na šéfa tímu F1 od Segy počíta so všetkým od nastavovania vozu v tréningoch a zahrievania pneumatík, cez vývoj prevodoviek, až po Hamiltonovho psa.

pridal roberto 11.8.2016 o 17:11 pod hry
Motorsport Manager ide do detailov

HRY > NOVINKY >

Spoločnosť Sega budúci mesiac vydá Motorsport Manager, hru pre platformy Windows PC, Mac a Linux od štúdia Playsport Games. Štúdio už má na svedomí jednu hru pre mobilné zariadenia s rovnakým menom, ale tentokrát využíva zdroje Segy a výkon moderných PC zostáv k vytvoreniu oveľa detailnejšieho simulátora práce Tota Wolffa, Maurizia Arrivabeneho či Christiana Hornera, teda práce šéfa pretekového tímu. Sega síce nezakúpila licenciu na F1 a vývojári tak majú pri tvorbe viac slobody, ale veľká väčšina prvkov vrcholovej série odkazuje práve na kráľovnú motoršportu.

Zo zverejnených vývojárskych videosprievodcov sa zdá, že úlohy sa zhostili skutoční fanúšikovia, čo je vidieť už na spôsobe, akým sa vyrovnávajú s absenciou licencie. V najvyššej kategórii si síce hráč môže dať za úlohu doviesť k víťazstvu v šampionáte jeden z menších tímov, ale tiež je tu dominantný nemecký tím, za ktorý jazdí 31 ročný Brit Harry Chapman a 30 ročná Nemka Nina Holtz. Náhradníka robí 18 ročný Pascal Becker a hlavného dizajnéra Paddy Lock. Ak by bol ešte niekto na pochybách, britský jazdec je špecialista na predbiehanie, je hlúpy a má psa, čo určuje niektoré jeho vlastnosti.

Hráč bude svoj tím manažovať na strategickej úrovni, teda zlepšovať jeho zázemie i kvalitu personálu a zároveň bude hlavným stratégom počas celého pretekového víkendu, pričom akcia na trati bude renderovaná v 3D grafike.

Z dlhodobého hľadiska bude kľúčový rozvoj základne s možnosťou postaviť a vylepšovať veterný tunel, CFD, kancelárie dizajnérov, simulátor i vlastný testovací okruh. V sérii najvyššej a najdrahšej kategórie sa bude vyvíjať predné i zadné prítlačné krídlo, prevodovka, motor, brzdy, odpruženie/zavesenie a ich kvalita a nastavenie potom v preteku ovplyvnia rýchlosť v pomalých, stredne-rýchlych a rýchlych zákrutách, maximálnu rýchlosť na konci roviniek, účinnosť bŕzd a akceleráciu. Osoba šéfdizajnéra ovplyvní spoľahlivosť nových dielov, plus môže priniesť bonus do určitej oblasti, napríklad do vývoja motora.

V hre nebude chýbať vyjednávanie kontraktov s jazdcami aj s ich pretekovými inžiniermi, pričom dvojica jazdec/inžinier bude o to efektívnejšia, o čo dlhšie zostane spolu. Myslelo sa aj na vykupovanie jazdcov s už existujúcich kontraktov, dohodnutie bonusov za umiestnenie v kvalifikácii i v preteku a rozhovory s médiami. Šéf tímu sa bude zúčastňovať hlasovaní v rade inšpirovanej Strategickou skupinou F1, kde sa bude rozhodovať o zmenách v technických predpisoch a napríklad aj o zaradení nových okruhov a vyradení či úpravách existujúcich. Pre tím zaostávajúci na poli motorov by tak malo byť lákavé tlačiť na pridávanie šikán do príliš rýchlych pasáží...

Motorsport Manager ide do detailov

Aj počas pretekových víkendov bude, aspoň v najvyššej súťaži, vidieť inšpirácia Formulou 1. Jazdci budú mať k dispozícii kombináciu troch druhov slickov a dva typy pneumatík na viac či menej mokrú trať. Šéf tímu bude mať možnosť sledovať aj piatkový tréning a jazdcovi pomôcť s výberom pneumatík, stratégie pre pretek, nastavením vozu, ale tiež bude sledovať počasie a pogumovanie trati. Tiež bude môcť dať náhradníkovi šancu nazbierať cenné skúsenosti. Autori zašli obdivuhodne hlboko do detailov a v kvalifikácii bude jazdec dostávať pokyny ohľadom rýchlosti v kole po výjazde z boxovej uličky, aby správne zahrial pneumatiky, ale aj pri správnej voľbe sa môže všetko pokaziť obyčajnou jazdeckou chybou. V nedeľu to potom bude veľká hra s výmenami pneumatík, nastavovaním režimu motora a v niektorých sériách aj dotankovávaním paliva, pričom jazdcovi sa bude dať nadiktovať napríklad aj agresívny alebo opatrný prístup k tlačenici pred prvou zákrutou preteku.

Motorsport Manager vyjde 11. septembra 2016, ale už teraz môžeme povedať, že pre fanúšika F1 a simulačných hier vyzerá veľmi lákavo. Predobjednávku už nájdete na Steame.





Páči sa mi!






Motorsport Manager ide do detailov
PC

Vývoj: Sega / Playsport Games
Štýl: Managementová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. november 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk