Project Scorpio zmení generácie konzol ako ich poznáme, dostane VR exkluzivity

Šéf Xbox divízie Aaron Greenberg prezradil na Gamescome niekoľko informácií, ktoré sa týkajú ich pripravovaného Projectu Scorpio, aktuálnej konzolovej generácie a porovnávania Sony s Microsoftom.

pridal Gam_er 20.8.2016 o 9:37 pod hry
Project Scorpio zmení generácie konzol ako ich poznáme, dostane VR exkluzivity

HRY > NOVINKY >

Project Scorpio je novou konzolou Microsoftu s výkonom 6TF, ktorej sa dočkáme už budúci rok. Aktuálne známe vlastnosti a výkon tejto konzoly, vzbudzuje v mnohých očakávania kam sa hry posunú. Aj keď ako hneď zo začiatku Microsoft povedal, hry budú musieť byť kompatibilné aj s predchádzajúcou Xbox One konzolou a teda bude ich to mierne obmedzovať. Hry však takto budú môcť dosiahnuť 4K rozlíšenie. Jedine VR tituly dostanú plnú voľnosť využitia výkonu bez ohľadu na starú konzolu.

„Povedali sme si, že nepôjdeme do konzolových exkluzivít pre Project Scorpio. Či už máte Xbox One, Xbox One S alebo Project Scorpio, je to jeden ekosystém. Nechceme aby bola jedna konzola favorizovaná pred druhou alebo aby bol niekto pozadu. S aktuálnym priestorom a výkonom, ktorý nám Project Scorpio poskytne, budeme môcť robiť VR hry vo vysokej kvalite (tzv. high-fidelity VR). Okrem toho nám táto konzola poskytne priestor na to, aby sme našim fanúšikom poskytli nové herné zážitky, aké nikdy predtým nezažili,“ hovorí Greenberg. 

Šéf Xboxu tiež objasnil, že hry a periférie, ktoré ste si zakúpili pre Xbox One, budú tiež fungovať na Projecte Scorpio. 

„Všeobecne platilo, že ak sme priniesli novú iteráciu našej konzoly, strácala kompatibilitu s hrami a príslušenstvom tej predošlej. Teraz je to však iné. Ak ste si kúpili hry a príslušenstvo pre Xbox One alebo pre Xbox One S, všetko z vám bude aj naďalej fungovať na Projecte Scorpio. V otázke spätnej kompatibility teda chceme ukázať hráčom, ktorí sú už teraz pripravení prejsť na Scorpio, že ich obľúbený obsah z Xbox One pôjde s nimi,“ dodáva Greenberg. 

Riešenie Microsoftu sa zdá celkom férové: VR tituly budú exkluzívne pre Project Scorpio, nakoľko Xbox One VR nepodporuje. Práve touto konzolou chce Microsoft zaplniť dieru vo svojom ekosytéme, ktorá sa týka otázky virtuálnej reality. 

Okrem toho sa Greenberg dotkol aj otázky rivality medzi PS4 a Xbox One. Tú okomentoval takto:

 „Sme spokojní s tým, v akom stave je naša aktuálna generácia konzoly Xbox One. No aj napriek tomu, by som rád vyjadril uznanie úspechu, ktorý dokázalo Sony s PlayStation 4. Konzolový trh je naozaj zdravý a silný. Predaje konzol sú vo všeobecnosti naozaj veľmi dobré a predaje softvéru silné. Konzolový priemysel je teda skvelý ako pre nás tak aj pre Sony, pričom ako môžete vidieť, obe spoločnosti sa sústredia na inovácie svojou vlastnou cestou a spôsobom.

My inovujeme spôsobom, ktorým sa snažíme spoznať mnoho hráčov, ktorí hrávajú multiplatformovo. Nekupujú si teda jeden systém a tak chceme, aby títo hráči mali rovnaké herné zážitky s inými, prostredníctvom Xbox Live- rovnaké hry a rovnakí priatelia. Mali by sme byť schopní zostať v spojení a hrať rovnaké hry, skrz našu novú filozofiu Play Anywhere.“ 

Microsoft tiež verí, že by táto konzolová generácia mohla byť posledná, resp. išlo by o poslednú konzolovú generáciou ako ju poznáme. Chcú totiž pomocou Projectu Scorpio zmeniť spôsob, akým premýšľame o budúcnosti konzol.

„Myslíme si, že budúcnosť bude bez konzolových generácií. Pomocou Projectu Scorpio chceme zistiť, kam našu spoločnosť táto konzola dovedie. Project Scorpio bude upravená a oveľa výkonnejšia verzia Xboxu One, ktorá bude časťou našej stratégie- poskytnúť vysokokvalitné zážitky konzolovým hráčom,“ hovorí šéf Xboxu. 

Project Scorpio a PS4 Neo nie sú začiatkom novej generácie. Hovorí sa o nich len o akomsi vylepšení, pri ktorom sa ráta s tým, že zabije tradičné generácie konzol a nastaví nový spôsob, kedy nebudú vydávané nové konzoly, ale postupom času budú prichádzať len ich vylepšené verzie. 

„Uvidíme ako Project Scorpio dopadne. S istotou to zatiaľ nedokážeme povedať, no vieme, že už teraz je okolo tejto konzoly vzbudzovaný veľký záujem okolia. Z toho, čo jeho uvedenie prinesie sa chceme poučiť a zistiť, ako to v tomto ohľade chodí. V prípade, že na Project Scorpio dodáme veľa zaujímavého obsahu, čím som si istý, verím, že by sa táto nová konzolová politika mohla uchytiť,“ uzatvára Aaron Greenberg. 

Xbox One S je aktuálne v predaji s tým, že Project Scorpio je naplánovaný na budúci rok. Sony s oficiálnym predstavením vylepšenej PS4 zatiaľ otáľa, no ako iste vieme, už rozosiela pozvánky na svoj PlayStation Event, na ktorom vždy malo vo zvyku predstaviť novú konzolu. 





Project Scorpio zmení generácie konzol ako ich poznáme, dostane VR exkluzivity
Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk