Gamescom 2016: V Motorsport Manager sa vás pokúsia podplatiť

Na Gamescome sme si vyskúšali aj Motorsport Manager, ktorý ponúkne naozaj hĺbkový pohľad na motoršport

pridal matus_ace 25.8.2016 o 19:44 pod hry
Gamescom 2016: V Motorsport Manager sa vás pokúsia podplatiť

HRY > NOVINKY >

Každý výraznejší šport už má dávno etablované videoherné spracovanie. A často nielen jedno a nie iba jeden štýl. Virtuálni futbalisti môžu voliť medzi FIFA,PES a mnohými menšími hrami. Ak chcú ísť viac do hĺbky, majú na výber Football Manager. Podobné je to aj v hokeji, basketbale, baseballe a ďalších. Len motoršport v tomto zaostával. Až doteraz. Pod krídlami Segy vzniká Motorsport Manager, ktorý vám predstaví hlbšiu stránku pretekania v tých najrýchlejších monopostoch.

Hru vyvíja nový tím úplne od základu, no názov  nie je zvolený náhodou. V mnohom sa totiž inšpirujú od svojich futbalových kolegov. Na Gamescome nám predviedli preview build hry, ktorý už teraz obsahoval každý aspekt riadenia pretekárskeho tímu. V tejto pozícii máte pred sebou dva ciele – dlhodobý (vývoj monopostu, naberanie ľudí, napredovanie...) a krátkodobý (najbližší víkend). A úspech vo vašej kariére tkvie v zameraní na oba druhy cieľov.

Gamescom 2016: V Motorsport Manager sa vás pokúsia podplatiť

V prípade podobnej manažmentovky je takmer nemožné vyskúšať si všetko v preview builde za polhodinu. Dalo by sa povedať, že sme spolu s autormi hrateľnou ukážkou len preleteli. Tí sú si vedomí toho, že toto môže byť pre mnohých hráčov prvé stretnutie s takouto hrou a preto hra obsahuje sprievodcu, ktorý vás prevedie jednotlivými aspektmi a to napríklad aj na podrobnostiach o trati. Musíte si mnoho prvkov osvojiť, keďže zo svojej pozície máte vplyv aj na vývoj monopostu a jednotlivých častí. Vtedy sa musíte rozhodnúť, či podstúpite riziká alebo nie. Môžu vám priniesť zisk, ale aj problém.

Rovnako musíte rozvíjať aj svoj hlavný stan. Malý tím má len jednoduché stredisko, ako ale budete rásť, môžete si ho rozširovať o veterný tunel, ktorý pomôže s vývojom, no aj testovaciu trať, či nakoniec zábavný park, ktorý vám pomôže získať nejaké peniaze navyše. Toto sú všetko veci, ktoré získate svojim napredovaním, pričom vám aj pomôžu k ďalšiemu. Ako sa váš tím zlepšuje, rastie aj váš trhový potenciál. Dostanete nové ponuky od sponzorov, nielen tých fixných, ale aj bonusových, ktorí vám zaplatia v prípade, že splníte určitý cieľ.

Gamescom 2016: V Motorsport Manager sa vás pokúsia podplatiť

Okrem rozvoja tímu musíte vedieť pracovať aj s jazdcami. Tí sa svojim vekom a skúsenosťami tiež vyvíjajú a keď dosiahnu svoj vrchol, nejakú dobu sa na ňom držia a potom klesajú dole, až kým neskončia kariéru. Pýtal som sa, či je potom možné takéhoto jazdca zobrať na inú pozíciu v tíme, no autori nič také neplánujú. Okrem bežných štatistík musíte pri jazdcoch sledovať aj morálku a to, či majú tendenciu k súbojom. Síce môžete mať dobrého jazdca, ale ak nie je tímový hráč, vie vám to v tíme narobiť škodu. K jazdcom patria aj mechanici a čím dlhšie spolupracujú, tým lepšie výsledky môžu podávať. Rovnako ako v tíme, aj pri jazdcoch musíte vedieť pracovať s ich marketingovou hodnotou. A to sa už veľmi podobná skutočnej F1.

Medzi ďalších členov tímu patria mechanici alebo dizajnéri a s nimi musíte vedieť tiež dobre pracovať. Hra zároveň ponúka aj organizáciu GMA, ktorá je videohernou obdobou politického riadenia športu. Čiže taká FIA. V nej máte jedno miesto a z tohto postu viete hlasovaním ovplyvňovať pravidlá a podobne. Najviac ma ale potešilo to, že autori na moju otázku o úplatkoch odpovedali kladne. Na vašej pozícii sa vás totiž budú snažiť podplatiť a ak ma pamäť neklame, bude to prvý športový manažér, kde bude možnosť úplatkov. No aj toto je zároveň dôvod, prečo hra nebude mať licencie. Ak sa podarí, prinesieme vám z hry aj preview.





Páči sa mi!






Gamescom 2016: V Motorsport Manager sa vás pokúsia podplatiť
PC

Vývoj: Sega / Playsport Games
Štýl: Managementová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. november 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19606)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk