Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?

Na Gamescome sme narazili aj na predtým nepoznané tituly, ktoré si ale získali našu pozornosť. Čo chystajú autori zo Zero Gravity?

pridal rolan 6.9.2016 o 9:11 pod hry
Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?

HRY > NOVINKY >

Gamescom je nabúchaný rôznymi titulmi - menšími, väčšími, takých čo vás sklamú, no na druhej strane objavíte aj pôsobivé projekty, o ktorých ste nevedeli. Medzi tým všetkým sa skrývala aj dvojica autorov hry Hellion, sediaca za nenápadným stolíkom, na ktorý ma naviedol starý známy SpaceJunker. Po pár minútach som pochopil, prečo tento projekt zhodnotil ako zaujímavý. Koncept, no i spracovanie konkuruje veľkým titulom, na prvý pohľad evokuje 100 milónový Star Citizen. Áno, hra je vo vesmíre a aj vizuál je podobný, no samotná náplň je o inom. Autori to sami opisujú ako “DayZ vo vesmíre”, teda snáď bez bugov a problémov. Osobne mám ale survival hry rád, aj napriek všetkým komplikáciam, ktoré sa s nimi spájajú. Doteraz spomínam napríklad na momenty, ktoré som so spoluhráčmi zažíval ešte pri prvej verzii Rustu. Vráťme sa ale k Hellionu a povedzme si, o čom vlastne hra je.

Píše sa nie až tak vzdialená budúcnosť 23. storočia, kedy sa ľudstvu podarilo podmaniť priestor slnečnej sústavy a s príchodom warp technológie sa vydáva ku hviezdam. Cieľom dlhé roky pripravovanej expedície je sústava vzdialená 1700 svetelných rokov, známa ako Hellion. Takmer milión kolonistov sa vydáva na dlhú cestu, ktorú majú prežiť v kryokomorách. No a tu sa začína vaša cesta. Prebúdzate sa na malej základni v blízkosti nového domova, no razom zisťujete, že sa sny ľudstva premenili v prach. Vybavenie je zničené, z hlavnej lode ostali len trosky a vy ani neviete, či prežil aj niekto ďalší. Jedine váš modul a k nemu pristavená malá vesmírna loď sú ako tak funkčné. O základňu a vybavenie sa ale treba starať, opraviť ich, doplniť zásoby, nájsť zdroj vody a kyslíku… Cesta za prežitím sa začína, a to buď v spolupráci, alebo vo vojne s ostatnými hráčmi, ktorí sa taktiež ocitli na orbite Hellionu.

Mapa má byť obrovská - autori sa v tomto smere držia reality a sústava by tak mala byť v mierke jedna k jednej. Úprimne si ale povedzme, že väčšina tohto priestoru je len prázdne vákuum, kde sa tu a tam objavia asteroidy, či trosky a pozostatky vybavenia. Územie nikoho však čaká na to, dokým v ňom rozšírite svoju základňu, získate z neho všetky suroviny a aj za cenu zrady ostatných prežijete čo najdlhšie. Hra sa riadi zákonmi Newtonovej mechaniky. Ak vám teda fyzika nie je neznáma, využijete vraj poznatky v praxi, čo vám môže zaručiť výhodu nad ostatnými. Všetko čo opisujem nemám len zo slov autorov - sám som si hru na pár minút vyskúšal. Síce ešte trpí neduhmi a aj poklesmi v snímkovaní, no základné mechanizmy majú tvorcovia zvládnuté. Plánovaný dátum vydania v Early Access je začiatkom budúceho roka a oni sa už veľmi tešia no odozvu hráčov.

Ako ste mohli pochopiť aj z textu vyššie, v hre je prepracovaný lore a minulosť, respektíve budúcnosť - ako sa za tých cca 200 rokov ľudstvo vyvíjalo. Podľa slov autorov sa v hre majú skrývať rôzne tajomstvá a čriepky informácii, z ktorých môžete postupne zistiť, prečo vlastne misia skončila katastrofou. Na druhej strane vás príbeh nemusí vôbec zaujímať a budete sa venovať len survival činnostiam. Ponúkne teda viacero herných štýlov a hlavne voľnosť, kedy môžete ovládať a spravovať koľko základní chcete, využívať rôzne nástroje a hrať samotársky, alebo spolupracovať s ostatnými. Akurát nám nenápadne naznačili, že aj tu bude platiť staré známe - v jednote je sila. Ako teda projekt dopadne? Podarí sa ho autorom naozaj dokončiť a nepôjde len o ďalší vesmírny polotovar? Nevieme ako vás, no nás hra zaujala. Budeme ju úpenlivo sledovať a držať jej palce.





Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?  Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?  Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?
Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?  Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?  Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?
Páči sa mi!






Gamescom 2016: Aká je budúcnosť ľudstva v titule Hellion?
PC

Vývoj: Zero Gravity / Zero Gravity
Štýl: Akcia / Survival
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk