Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule

Warhammer - známy pojem, ktorý sa prvýkrat objavil v 80. rokoch. Najnovšie sme pozreli na titul Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr.

pridal rolan 9.9.2016 o 10:18 pod hry
Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule

HRY > NOVINKY >

Svet Warhammeru je medzi hráčmi takmer akéhokoľvek žánru legendou. No a v poslednej dobe sa dá navyše hovoriť o akomsi návrate. Približne rok dozadu sme tu mali akčnú co-op sekačku Warhammer: Vermintide, na prelome rokov sme tu mali stratégiu Mordheim: City of the Damned a v máji sa zasa objavila známa séria Total War, tentokrát zasadená práve do tohto univerza. Ako už ale plynie z názvu, Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr sa inšpiruje konkrétne sci-fi distopickým svetom Warhammer 40k. Samo sa označuje aj ako prvé akčné RPG z tohto sveta a my sme mali na Gamescome príležitosť byť svedkami krátkej prezentácie.

Autori sľubujú obrovský, sand-boxový vesmír caligarského sektoru, plný planét a misií. Ako hráč sa dostanete do kože Inkvizítora – tajného agenta Impéria, pričom budete mať na výber z 3 tried. V hre budete mať aj vlastnú pevnosť, ktorú si budete vylepšovať a upravovať, no zatiaľ nevieme, aké všetky možnosti vlastne ponúkne. Misie budú dostupné skrz mapu sektoru, kde okrem hlavnej kampane pre jedného hráča nájdete aj iné úlohy určené pre kooperáciu až štvorice hráčov.

Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule

Hlavnú dejovú linku však budete hrať osamote. Pôjde o súkromné vyšetrovanie, ktoré sa spája s vašou postavou a bude plné prestrihových scén a príbehu. Táto kampaň je ale iba malou časťou celého univerza. Misie, ktoré si zahráte s vašimi kamarátmi budú náhodne generované. A to ako ich prostredie, tak aj úlohy. Na vytvorenie prostredí si autori vymysleli šikovný spôsob, kedy sú mapy vystavané z predom vytvorených častí. Na rovnako vyzerajúcu halu, či tunel teda narazíte viac krát, no vždy bude zasadená niekde inde a bude za ňou nasledovať niečo iné. Toto má spoločne s veľkou diverzitou prostredí na planétach predísť stereotypu.

Proti nepriateľom využijeme ako pasívne, tak aj aktívne schopnosti, ktoré budeme odomykať cez 2 samostatné skill-tree. Samotný boj vyzerá brutálne – je plný krvi a háld kadejakých mutantov a démonov, ktorých budete sekať hlava-nehlava. Nádych agresivity a nemilosrdnosti majú hre dodať aj popravné animácie, kedy v spomalenom zábere rozseknete nepriateľa na dve polovice. Takto autori vidia svet Warhammeru 40k – plný násilia a krvi. Navyše budú všade naokolo lietať ruky, nohy a ďalšie telesné časti, keďže každý nepriateľ by sa mal dať do detailu naporciovať. To nám má pomôcť najmä pri boji proti bossom, kedy ich môžeme odseknutím ruky so zbraňou efektívne oslabiť.

Treba ešte podotknúť, že bojovať budeme zo strategického pohľadu, čo poskytne lepšiu orientáciu na bojisko. Armády nepriateľov budú mať vždy svojho vodcu, ktorý sa bude skrývať v zadných radoch a je vždy dobré sa k nemu dostať čo najskôr. Po jeho poprave začnú jednotky konať chaoticky a bude tak omnoho ľahšie sa ich zbaviť.

Presný dátum vydania ešte nie je známy, no hry by sme sa mali dočkať v prvej polovicu roku 2017, pričom má prísť prvotne na PC. Osobne na nás hra zapôsobila ako zaujímavá akcia s nádychom príbehu v časti pre jedného hráča a dobrej, „diablovskej“ zábave v misiách pre viacerých. Akurát sa bojíme, či náhodne generované úlohy dokážu byť dostatočne zaujímavé. Poteší aj prísľub pravidelných aktualizácií v podobe season doplnkov, ktoré majú byť zdarma. Každá season má navyše končiť veľkým bojom, ktorý rozhodne o kontrole jednotlivých oblastí sektoru.  





Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule  Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule  Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule
Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule  Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule  Gamescom 2016: Univerzum Warhammer 40k ožíva v ďalšom titule
Páči sa mi!

Zaradené pod: warhammer, warhammer 40k, martyr






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk