Star Trek oslavuje 50 rokov. Ktoré sú najlepšie hry v kvadrante?

Jeden z najvýznamnejších sci-fi a popkultúrnych fenoménov oslavuje polstoročie na scéne. Pozrite sa spolu s nami na najlepšie tie Star Trek hry.

pridal matus_ace 11.9.2016 o 14:42 pod hry
Star Trek oslavuje 50 rokov. Ktoré sú najlepšie hry v kvadrante?

HRY > NOVINKY >

Star Trek je sci-fi ikona, ktorej by ste len veľmi ťažko hľadali obdobu. Je to fenomén, ktorý zmenil ponímanie sci-fi žánru a jeho presah v súčasnom svete je skutočne enormný. Čo v roku 1966 začalo ako ďalší televízny seriál je dnes oveľa viac. Je to súčasť nášho sveta, spoločnosti a popkultúry, s ktorou sa môžete stretávať v určitej forme denne. Z televíznych obrazoviek a filmových plátien sa nakoniec Star Trek dostal aj do hier. Dokonca v textovke už v roku 1971. A keďže tento týždeň je to už 50 rokov od premiérového odvysielania prvej epizódy, rozhodli sme sa z tých desiatok rôznych hier vybrať aspoň pár, ktoré boli významné v dobe vydania a stále majú čo ponúknuť.

Star Trek: 25th Anniversary

A začíname naozaj trefne. V roku 1992 slávil Star Trek svoje prvé veľké výročie významnou hrou, ktorá kombinovala vesmírne boje s adventúrou a ponúkla kompletnú posádku pôvodnej vesmírnej lode Enterprise. Navyše aj s dabingom všetkých pôvodných hercov. Doteraz ide o jednu z najlepších Star Trek hier vôbec a ponúkla 7 epizód, ktoré sa presne niesli v štýle pôvodného seriálu. Hru nájdete na Steam aj GOGu a ponúkla aj skvelé pokračovanie Judgment Rites.

Star Trek: The Next Generation: A Final Unity

Presúvame sa v čase na mostík Enterprise D, ktorému velí kapitán Jean-Luc Picard vo veľmi podobnej hre, ktorá je ale silnejšie založená na rôznych puzzloch. Na rok 1995 ponúkla hra naozaj skvelé vizuálne spracovanie a postavy akoby svojim seriálovým predlohám z oka vypadli. Hra ponúkla kompletnú posádku Enterprise D a hlasy svojim postavám opäť prepožičali známi herci. Je to pravdepodobne najlepšia hra s TNG posádkou.

Star Trek Voyager: Elite Force

Tretia hra, tretia posádka. Tentoraz sa ocitáte na palube lode Voyager ako jeden z nových členov bezpečnostného tímu a vašou hlavnou úlohou je chrániť loď Voyager, ktorá sa v roku 1995 dočkala vlastného seriálu zasadeného do Delta kvadrantu. Vizuálne hra síce za tie roky veľmi zostarla, hrateľnosť je ale stále dobrá a stretnutia s Borgami majú skvelý spád a atmosféru. V hre sa objavilo aj niekoľko seriálových hercov a v roku 2003 sa dočkala slušného pokračovania.

Star Trek: Deep Space Nine: The Fallen

Tak a nech to máme komplet (aj keď bez Enterprise, ale ten seriál bol dosť zlý a hry sa nikdy nedočkal), do nášho prehľadu sa dočkala aj hry vychádzajúca z možno trošku nedoceneného seriálu Hlboký vesmír 9, ktorý sa kedysi dávno vysielal aj u nás. Opäť akcia, teraz ale z third person perspektívy. Hráte ako kapitán Sisko a spolu s ďalšími členmi svojej posádky sa opäť ocitáte uprostred konfliktu medzi Cardassianmi a Bajoranmi.

Star Trek Online

Star Trek univerzum si priam pýta MMO titul, no dočkali sme sa ho až v roku 2010, pričom o 2 roky neskôr hra prešla na free2play model. Mala síce ťažký pôrod a doteraz súboje nie sú nič moc, ale umožňuje vám to najdôležitejšie – vybrať si posádku, riadiť jednu z mnohých vesmírnych lodí a zažiť veľmi dobre spracované vesmírne bitky. Hra ponúka navyše aj zaujímavé príbehové misie a eventy. Taktiež je jediná kvalitná, ktorá je prepojená aj na Abramsovu alternatívnu časovú líniu a rozoberá udalosti po zničení Romulu. Tento rok sa z PC dostala aj na konzoly.

Star Trek: Invasion

V roku 2000 vyšla na PS1 hra, ktorá je z nášho prehľadu asi najmenej startrekovská. Je čisto akčná, nemá ten Roddenberryho feeling a dokonca v nej niektoré veci nesúhlasia s tým, čo sme videli vo filmoch a seriáloch. Rozhodne to ale nebola zlá hra. prebrali ste v nej kontrolu nad bojovými loďami triedy Valkyrie a medzi vašimi nepriateľmi boli Romulani, Borgovia, Klingoni a ďalší. V hre sa objavili aj  Patrick Stewart (Jean-Luc Picard) and Michael Dorn (Worf).

Star Trek: Armada

Strategickí fanúšikovia Star Treku mali na prelome milénií hody. Birth of the Federation vyšla v roku 1999 a bola 4X stratégiou, po ktorej hráči volali. V roku 2000 sa zase vesmírni stratégovia dočkali pre zmenu RTS hry Armada, ktorá v dobe TNG umožnila prebrať velenie nad flotilami Federácie, Klingonov, Romulanov aj Borgov. Hra vyzerala dobre a hrala sa ešte lepšie. Navyše ponúkla opäť známe hlasy Patricka Stewarta a ďalších. Aj táto hra sa dočkala celkom slušného pokračovania.

Star Trek: Starfleet Command

Star Trek sa za tie roky dočkal aj mnohých stoloviek. Niektoré z nich sa dočkali zas herných adaptácií. Starfleet Command bola herná verzia Star Fleet Battles a fungovala na výbornú, pričom ponúkla bojový simulátor vesmírnych lodí v zlatom veku Star Trek hier. Hra ponúkla naozaj komplexnú simuláciu a pod kontrolou ste mali každý jeden aspekt lode. Hra je dostupná na GOGu a dočkala sa aj pokračovaní.

Star Trek: Klingon Academy

Pamätáte sa ešte na Star Trek VI: The Undiscovered Country? Veliteľ Chang mal vo filme príhovor o vojne s Federáciou a práve na toto nadväzuje vesmírny simulátor Klingon Academy, v ktorom sa vžijete do kože mladého kadeta, ktorý trénuje práve na túto vojnu. Hra ponúkla výbornú simuláciu, otvorený vesmír a aj slušný model poškodenia. Navyše napravila všetky chyby svojho predchodcu. Na rozdiel od neho ju ale bohužiaľ nenájdete na Steame.

Star Trek: Bridge Commander

Najbližšie sme sa k skutočnému zážitku kapitána vesmírnej lode dostali v roku 2002, keď vyšiel Bridge Commander. Ako už názov napovedá, vy ste sedeli v kapitánskom kresle lode USS Dauntless a riadili ste svoju posádku v štýle TNG. Nechýbali súboje a svoju loď ste museli riadiť z mostíka a aj z exteriéru. Taktiež ste ale museli zvládať manažment zdrojov, keď bolo treba. Občas vám s tým pomohli Jean-Luc Picard a aj Data.

LLAP





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk