EA spája svoje štúdiá, BioWare má novú šéfku

Autori sérií Mass Effect a Dragon Age budú spadať pod EA Worldwide Studios, rovnako ako Maxis a tvorcovia mobilných hier.

pridal roberto 14.9.2016 o 8:34 pod hry
EA spája svoje štúdiá, BioWare má novú šéfku

HRY > NOVINKY >

Electronic Arts oznámilo reorganizáciu štruktúry svojich štúdií. Zakladá EA Worldwide Studios, v ktorom sa majú zjednotiť skúsenosti a schopnosti mnohých jeho vývojárov i manažérov. V správe pre tlač nie je kompletný zoznam štúdií, ktoré sa presúvajú pod túto spoločnú strechu, ale vieme, že sa tam stretnú EA Mobile (ktoré na mobilné zariadenia prenáša značky ako Need for Speed či FIFA), Maxis (série The Sims a SimCity) a BioWare (Mass Effect, Dragon Age a Star Wars: The Old Republic).

Najvyšším šéfom, generálnym riaditeľom, EA Worldwide Studios sa stáva Patrick Söderlund, spoluzakladateľ a bývalý riaditeľ štúdia DICE, známeho hlavne vďaka sérii Battlefield. Tri zmienené štúdiá ale bude viesť Söderlundova podriadená Samantha Ryan, ktorá je už teraz vo vedení EA Mobile i Maxisu a iba si k tomu priberie BioWare, kde sa pridá k Aarynovi Flynnovi. Okrem toho sa tím vyvíjajúci engine Frostbite začlení do väčšej technologickej skupiny, ktorú vedie Ken Moss.

EA spája svoje štúdiá, BioWare má novú šéfku

Spoločnosť Electronic Arts má nepeknú povesť upíra nakupujúceho nezávislé štúdia, aby ich mohla vysať a následne rozpustiť vo svojej kolosálnej organizácii. Tento osud už postihol aj známe štúdiá Westwood, Origin, Bullfrog, Mythic či Pandemic a vlani bolo kvôli neúspechu nového SimCity zatvorené aj hlavné štúdio Maxisu, pričom teraz sa hlbšie do korporácie začleňuje hlavne The Sims Studio, autori The Sims 4.

BioWare je momentálne rozdelené na BioWare Canada so štúdiami v Edmontone a Montreale, kde vznikajú hry zo sérií Dragon Age a Mass Effect a texaské BioWare Austin, ktoré má na svedomí Star Wars: The Old Republic. BioWare v poslednom čase postihlo viacero odchodov, prišlo o vedúcu editorku Cameron Harrisovú, spisovateľov Chrisa Schlerfa a Davida Gaidera, vedúceho vývoja Mass Effect: Andromeda Chrisa Wynna i kreatívneho riaditeľa Caseyho Hudsona. Zakladatelia Ray Muzyka a Greg Zeschuk zo štúdia odišli už v roku 2012.





Páči sa mi!

Zaradené pod: EA






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk