Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Po letnej uhorkovej sezóne nastáva obdobie hojnosti. Zber ktorých hier si rozhodne nenecháte ujsť? Prejdime si ponuku hier v septembri a októbri.

pridal roberto 15.9.2016 o 10:32 pod hry
Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

HRY > NOVINKY >

Školáci už opäť derú rifľovinu na nepohodlných školských stoličkách, čo ich určite neteší, ale pre mladých i starých hráčov tým začína najvzrušujúcejšie obdobie roka. Odteraz až do začiatku decembra vyjde mnoho najtúžobnejšie očakávaných hier, často z najobľúbenejších sérií. Predvianočná sezóna, to je samostatná téma, teraz sa poďme pozrieť, ktoré hry vyjdú ešte pred začiatkom novembra.

Cossacks 3 – 20. september - PC

Už o pár dní sa má uskutočniť návrat real-time stratégie obľúbenej hlavne v európskych končinách. Na hre pracuje znovuotvorené štúdio GSC Game World, ktoré sa hodlá vrátiť k osvedčenému prvému dielu a jeho armádam 17. a 18. storočia. Z veľkej časti má ísť o remake originálnej hry s 12 hrateľnými národmi a multiplayerom pre 8 hráčov, ale aj s podporou modov.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Forza Horizon 3 – 27. september – Xbox One, PC

Po tvrdom pretekárskom roku s Forza Motorsport 6 je opäť na rade podséria Horizon postavená na láske k automobilom a motorizmu ako takému. Nadšení jazdci sa tentokrát dohodli na stretnutí v zemi klokanov, koál a veľmi čudnej angličtiny. Festivalu sa zúčastní 373 vozidiel, ktoré navštívia austrálske pralesy, kopce, osady, slnkom zaliate mestá i pláže a zasúťažia si aj s vlakom, helikoptérou a dokonca stíhačkou. Prvýkrát sa môžu tešiť aj PC hráči a vďaka programu Play Anywhere postačí jedna kópia hry k hraniu na Xbox One aj pod Windows 10.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Futbal...

Pro Evolution Soccer 2017 - 15. september – PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, PC

Tradičný futbalový zápas dvoch gigantov začína. PES 2017 už vyšlo a opäť sa zo všetkých síl snaží hrateľnosťou vyvážiť nevýhodu mnohých chýbajúcich licencií na prestížne tímy i celé ligy. Špičkovú grafiku ale ponúka iba majiteľom konzol Xbox One a PS4.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

FIFA 17 – 29. september – PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, PC

Súper na opačnom konci ihriska bude mimoriadne tvrdý, FIFA 17 bude prvou športovou hrou na engine Frostbite, s čím prídu viaceré zmeny v grafike i fyzike a tiež príbehová kampaň zasadená do anglickej Premier League.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

... a ďalšie športové hry

NHL 17 – 15. september – Xbox One, PS4
NBA 2K17 – 20. september – PC, Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3
WWE 2K17 – 11. október - PC, Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3

Futbalové hry nie sú jediné, ktoré dostávajú nové ročníky. EA Sports pripravilo NHL 17, ktoré sa nám v recenzii mimoriadne páčilo, hoci rozhodne nedostane prívlastok revolučné. Viaceré menšie zmeny potešia pri vedení vlastného klubu, v ultimátnom tíme a tentokrát sa hrá aj Svetový pohár 2017. NBA 2K17 poteší prítomnosťou Michaela B. Jordana, ktorý bude hráča sprevádzať režimom MyCareer. 2K Sports hodlá opäť priniesť čo najautentickejšiu hrateľnosť. Wrestling je síce (spoiler) iba šou (koniec spolileru), ale súťaženie vo WWE 2K17 bude opäť nefalšované. Do držky si dajú osvedčené hviezdy ako Bam Bam Bigelow, Shawn Michaels, Brock Lesnar a John Cena i mladé hviezdy.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?
Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?
Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Motorsport Manager – september – PC

Šport a vôňa benzínu sa spojí v manažérskej hre od Segy. Nový šéf tímu prejde nižšími kategóriami až na vrchol, ktorý napriek chýbajúcim licenciám nápadne pripomína prostredie F1. Výstavba aerodynamického tunela, politické intrigy, podpisovanie zmlúv s najlepšími pretekármi na svete, testovanie zahrievania pneumatík v tréningoch a príprava stratégie zastávok v boxoch majú byť iba pár bonbónikmi z celej luxusnej bonboniéry. Priaznivcom motoršportu sa snáď už tento mesiac splnia roky snívané sny.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Mafia III – 7. október – PC, PS4, Xbox One

Keďže prvé dva diely vznikli v Česku, boli aj nám bližšie než iné akčné hry a bližšie než západnému svetu. Trojka už vzniká v USA a v mnohom bude odlišná od predchodcov, ale po druhom diele sme si už zvykli. Tentokrát sa presunieme do roku 1968, kedy organizovaný zločin už nie je o cti tvrdých chlapov v oblekoch a hlavná postava nebude mať miesto v hierarchii talianskej mafie. Naopak, v čele svojho gangu sa pokúsi tohto dinosaura tvrdo nakopať do zadku. V ikonických amerických tátošoch budú spievať The Rolling Stones i Elvis Presley, Clay sa so zrezanou brokovnicou v ruke pokúsi šéfovať rôznorodej bande kriminálnikov a do príbehu o ovládnutí mesta zasiahnu i sociálne a rasové otázky aktuálne v tomto období v USA.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Gears of War 4 – 11. október - Xbox One, PC

Generačná výmena čoskoro čaká aj Gears of War. Miesto starého Marcusa Fenixa v boji zastane jeho syn, mladý svalnáč J.D. Fenix, a jeho banda. 25 rokov po zničení Locustov je Sera riedko obývanou planétou bez fosílnych zdrojov a ľuďom v mestách vládne tvrdá ruka, pokým v divočine slobodne živorí skupina rebelov. Atmosféra má byť aspoň tak temná ako v originálnej hre, ibaže tentokrát s online i offline kooperáciou pre dvoch hráčov. Okrem špičkovej grafiky, začiatku úplne nového príbehu a nových zbraní nás čaká aj 24 máp pre multiplayer. Jedna z najobľúbenejších sérií Xbox-u sa po rokoch vracia na PC.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Civilization VI – 21. október – PC

Na svoje si prídu aj priaznivci 4X ťahových stratégií a verí hráči série Civilization. Kráľ svojho žánra sa po odbočke Beyond Earth vracia v plnej sile a s množstvom zaujímavých noviniek. Mestá sa rozrastú na niekoľko políčok a rozdelia na špecializované štvrte, bojové jednotky sa budú zoskupovať do armádnych zborov, postup technologickým stromom bude čerpať bonusy z prostredia a zamerania civilizácie, iné civilizácie povedú cieľavedomejší lídri a hra dostane podporu modov. Históriu opäť prepíšeme ako mierumilovní panovníci i krvibažní diktátori.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Battlefield 1 – 21. október – PS4, Xbox One, PC

Autori série Battlefield podľa prvých reakcií hráčov na trailer a beta-testy trafili do čierneho. V období všeobecného prejedenia sci-fi strieľačkami sa vrátili až pred 2. svetovú vojnu, do obdobia prvého globálneho konfliktu. Na bojiskách to síce vo finále, s množstvom zbraní pre kontaktný boj, samopalmi, ľahkými guľometmi a agilnými tankmi, nevyzerá ako v dokumentárnych filmoch, ale to od tejto série ani nikto nemal očakávať. Ak hra stihne byť odbugovaná, opäť nás čaká kvalitná klasická FPS zo série Battlefield obohatená o bodáky, kone, dvojplošníky a obrovské mechanické príšery tohto obdobia, ako vzducholode a pancierované vlaky.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

Titanfall 2 – 28. október – PC, Xbox One, PS4

A komu by sa Battlefield 1 nepáčil, môže siahnuť po sci-fi FPS Titanfall 2, ktorý ho nechá usadnúť do šiestich tipov vojnových mechov rôznych veľkostí a bojových štýlov. Titáni ale budú za odmenu, bojovníci si ich budú musieť zaslúžiť v boji zoči voči súperom, prípadne ničením ich titánov. Mapy majú byť menšie než v originálnej hre z roku 2014, akcia hustejšia a zároveň pestrejšia. Autori sa poučili a mapy pre viacero režimov multiplayeru dopĺňajú o plnohodnotnú kampaň, v ktorej sa obyčajný pešiak a špičkový mech bez pilota ocitnú odrezaní za nepriateľskou bojovou líniou.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?

PlayStation VR - 13. október

Sony sa v októbri zapojí do boja na poli VR headsetov a majiteľom PS4 a PS4 Pro ponúkne PS VR, ktorý konkurenciu prekonáva hlavne relatívne nízkou cenou. Pre nový typ zariadenia vznikajú nové hry ako Batman: Arkham VR a Until Dawn: Rush of Blood. Hry hrané v sede za volantom či riadiacou pákou sú vo výhode, keďže nemusia riešiť spôsob pohybu, čo využije i Driveclub VR.

Ktoré jesenné hry sa oplatí zahrať?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19838)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk