PlayStation Nation s virtuálnou realitou a Gran Turismom

Obyvatelia Prahy a jej okolia mali jedinečnú príležitosť vyskúšať si blížiace sa herné novinky na PlayStation 4

pridal play3man 20.9.2016 o 14:00 pod hry
PlayStation Nation s virtuálnou realitou a Gran Turismom

HRY > NOVINKY >

Obyvatelia Prahy a jej okolia mali tento víkend jedinečnú príležitosť vyskúšať si na vlastnej koži to, o čom sa v poslednej dobe hovorí najviac. Nemyslíme teraz Pokémonov, ale virtuálnu realitu v podaní Sony. V Pražskej galérii Mánes sa totiž tento víkend konala akcia s názvom PlayStation Nation, kde si mohol prísť ktokoľvek vyskúšať staršie herné kúsky, aktuálne herné novinky, ale aj to, čo si ešte v obchode nekúpite. Z pohľadu virtuálnej reality ste si mohli otestovať krátke demá, z ktorých sa ukážky na internete povaľujú už dlhšie, no taktiež tu boli prítomné o niečo čerstvejšie kúsky. Popri VR mini-hre vo svete Until Dawn, starého známeho dema London Heist Getaway sa na akcii dal vyskúšať aj očakávaný DriveClub VR.

Na otváracom večierku celej akcie sme, samozrejme, boli prítomní aj my, a tak sme sa na najviac očakávané tituly pozreli vlastnými očami, rukami a dokonca aj nohami. Pri DriveClub VR bola dostupná iba jedna trať, ktorá je však v sérií nová. Vzhľadom na výkon PlayStation 4 je jasné, že veľmi kvalitná grafika v prípade klasickej verzie DriveClubu už nie je vo VR verzii ani zďaleka taká dobrá. Pred spustením samotného preteku si auto môžete poobzerať z rôznych, no prednastavených uhlov a dokonca aj zvnútra. Jedným kliknutím sa môžete presunúť na štartovaciu čiaru, kde si už iba nastavíte výšku kamery z kokpitu podľa vašich preferencií a môžete dávať nohu na plyn. Graficky je teda hra výrazne slabá, pozadie je rozmazané, rozlíšenie je nízke a celkovo ubudlo veľké množstvo detailov, pričom na vyhladzovanie môžeme tak isto zabudnúť.

PlayStation Nation s virtuálnou realitou a Gran Turismom

Po technickej stránke však hra beží plynulo, čo samozrejme musí a to je aj daň za vizuálne spracovanie. Aj na výrazne slabú grafiku je však pocit z jazdy na dosť dobrej úrovni, čo teda znamená, že pri hraní DriveClub VR nebudete dostávať podobné grafické orgie ako pri klasickej verzii, no namiesto toho dostanete možnosť sadnúť si priamo za volant vozidla. Po hernej stránke sa však hrateľnosť vlastne nezmenila, teda nezaznamenal som žiadne zmeny.

Titul, ktorý by mohol byť ako druhý najzaujímavejší na celej akcii sa už tentokrát netýka virtuálnej reality. Sony totiž na akciu prinieslo očakávané pokračovanie Gran Turismo série, ktoré síce bolo odložené až na budúci rok, no pred verejnosťou ho neskrývajú, práve naopak. Aj tu ste si teda mohli vyskúšať Gran Turismo Sport, ktoré po viac ako troch rokoch má prísť na PlayStation 4. Bez pár dní je to totiž rovnaká doba od vydania posledného dielu série ešte na PlayStation 3, kvôli čomu majú fanúšikovia ešte väčšie očakávania. Demo GT Sport na PlayStation Nation ponúkalo niekoľko okruhov, napríklad známy britský Brands Hatch či nemecké peklo Nurburgring. Ja som si zvolil práve druhý menovaný okruh a z dostupného vozového parku som si zvolil Ferrari 458 Italia. Na trati bolo rovných 20 áut a už to značilo poriadny súboj.

PlayStation Nation s virtuálnou realitou a Gran Turismom

GT Sport sa síce hralo na oficiálnych volantoch, no aj napriek tomu si fyzikálny model netrúfam hodnotiť. S hrou som nestrávil až tak dlhý čas, a preto sa radšej zameriam na dva iné aspekty. Prvým je grafika, ktorá na prvý pohľad nevyzerá až tak pôvabne. Grafický štýl je totiž prakticky totožný s predchádzajúcimi dielmi, no detaily okruhov sú väčšie, textúry kvalitnejšie, no celkový vizuálny dojem je dobrý. Nepoviete si - "vau, to vyzerá skvelo" - a ani nič podobné. Kvalita dokola riešených stromov je o niekoľko levelov vyššie, pretože z "Xka" sa stali plné 3D stromy, ktoré na svojich vetvách majú aj listy. Jeden nedostatok tu však stále je, a tým je tearing. Trhanie obrazu pozdĺžne tu autori stále úplne neodstránili, čo stále môžeme dávať za vinu demo verzii. Druhý aspekt je umelá inteligencia. Tá je rozhodne podstatne vpred. Umelá inteligencia vás umelo nečaká, o miesto sa bije a len tak vás pred seba nepustí. Ak však aj áno, stratenú pozíciu chce získať rýchlo späť. Uvidíme, ako sa s ňou ešte autori pohrajú do plnej verzie, no už teraz to vyzerá tak, že GT v tomto ohľade smeruje k lepšiemu. Ešte aby som nezabudol dodať, na akcii bol k dispozícii niekoľko týždňov či mesiacov starý build, pretože už na TGS prezentovali aktuálnu verziu s viacerými vylepšeniami.

Nakoniec pripájam niekoľko obrázkov z akcie, ale aj video z hrania Gran Turismo Sport.





PlayStation Nation s virtuálnou realitou a Gran Turismom  PlayStation Nation s virtuálnou realitou a Gran Turismom  PlayStation Nation s virtuálnou realitou a Gran Turismom
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18403)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk