4K UHD televízory sú na trhu prijímané rýchejšie ako svojho času HDTV

Známe sú zatiaľ štatistiky z USA, no dá sa z nich vyvodiť stúpajúci dopyt po 4K UHD televízoroch, ktoré sú v tomto na svojom začiatku lepšie než boli HD TV.

pridal Gam_er 24.9.2016 o 12:08 pod hardware
4K UHD televízory sú na trhu prijímané rýchejšie ako svojho času HDTV

HARDWARE > NOVINKY >

Asociácia spotrebnej elektroniky v USA očakáva, že 4K UHD televízory zdvojnásobia svoje predaje na 15 miliónov jednotiek ešte v tomto roku. Tieto televízory novej generácie sú na trhu adaptované rýchlejšie, než ich HDTV predchodcovia. S tým súvisí aj rýchlejší nárast predaja 4K Ultra HD Blu-ray prehrávačov, tých je zatiaľ predaných 700 tisíc.

4K UHD televízory sú na trhu prijímané rýchejšie ako svojho času HDTV

Na tlačovej konferencii v San Franciscu sa k tejto situácii vyjadril Gary Shapiro, výkonný riaditeľ Asociácie spotrebnej elektroniky v USA:

„Podľa doterajších štatistík má v pláne 62% spotrebiteľov kúpu zobrazovacieho zariadenia v najbližších dvanástich mesiacoch. Z nich plánuje 33% kúpu smartfónu a 29% kúpu televízora. Spotrebitelia ukazujú silné preferencie pre 4K, ktoré im ponúkne 4x toľko pixelov ako klasický HD televízor.

Čo sa týka tohto roka, 4 z 10 televízorov, ktoré boli dodávané do obchodov boli práve 4K a v šiestich prípadoch išlo o HDTV. Takže sa tiež nedá povedať, že by štandard HDTV strácal na sile,“ hovorí Shapiro. 

Očakávania Asociácie spotrebnej elektroniky v US sa pre ďalšie roky postupne zvyšujú, práve v prospech 4K televízorov. V roku 2017 očakávajú prekročenie 20 miliónov kusov ročne, v roku 2018 by malo číslo narásť na 23 miliónov a v roku 2019 na 26 miliónov. Tempo rastu pre tento rok je o 105% vyššie, než bolo v roku 2015.

4K UHD televízory sú na trhu prijímané rýchejšie ako svojho času HDTV

V súvislosti s postupne sa zvyšujúcim predajom 4K televízorov Shapiro hovorí aj o novom televíznom vysielacom štandarde ATSC 3.0, ktorý bude slúžiť na prenos 4K obsahu prostredníctvom IP protokolu aj na mobilných zariadeniach. Tento štandard je aktuálne pred dokončením a jeho zavedenie sa očakáva v prvej polovici budúceho roka. To však platí iba pre USA. Zavedenie u nás je pre dnešok zatiaľ otázne.





Páči sa mi!

Zaradené pod: 4K, TV, UHD, HDTV






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17939)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk