Stardew Valley už ponúka neoficiálny multiplayerový mód vrátane kooperácie

Ten nie je perfektný, no skutočne funguje.

pridal Gam_er 21.9.2016 o 21:24 pod hry
Stardew Valley už ponúka neoficiálny multiplayerový mód vrátane kooperácie

HRY > NOVINKY >

Keď bola prvý krát oznámená hra Stardew Valley, jednou z jej najočakávanejších súčastí bola možnosť kooperácie. Tú hra napokon zatiaľ nepriniesla a tak prišli na rad neoficiálne spôsoby, ako tento aspekt do hry vložiť. Celé si to zobral na starosť moder s prezývkou spacechase0, ktorý do hry prekvapivo ľahko nainštaloval mód označený ako Makeshift Multiplayer (provizórny multiplayer). Ten robí presne to v čo dúfate, aj keď trošku nestabilným spôsobom. 

Mod umožňuje aby ste sa vy a vaši priatelia pripojili spolu do jednej hry a hrali online, pričom to celé skutočne funguje. Môžete zdieľať vašu peňaženku, postup vrámci vzťahov a niekoľko ďalších vecí, ktoré však majú oddelené inventáre, zručnosti a dokonca tiež rozličné farmhouse interiéry aj napriek tomu, že na druhej strane ponúknu rovnaké dvere. Tento mod nie je dokonalý a existuje v ňom značné množstvo chýb, no tie nie sú až také závažné, aby vás odradili od jeho používania aspoň do doby, než autori do hry pridajú oficiálny multiplayer.

V prípade, že by ste o tento mod mali záujem, musíte mať vrátane neho nainštalované Stardew Modding API (SMAPI). Okrem toho musíte byť pripojený prostredníctvom siete LAN a tiež je potrebné vykonať tento postup: 

  1. Stiahnite si SMAPI, rozbaľte priečinok a premiestnite jeho obsah do koreňového adresára hry Stardew Valley (štandardne C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\ common\Stardew Valley)
  2. Stiahnite si Makeshift Multiplayer mod, rozbaľte priečinok a premiestnite jeho obsah do priečinku Mods, ktorý pochádza z balíka SMAPI.zip
  3. Spusťte hru pomocou StardewModdingAPI.exe (hru budete môcť hrať aj v klasickom režime ako predtým, pokiaľ ju spustíte predvoleným exe súborom)
  4. Pre hostiteľa platí, že si musíte vytvoriť nový charakter, prípadne nahrajte už hotovú hru, ktorú chcete hrať. Potom vyberte “Yes” a “OK” na dvoch pop-up oknách, ktoré sa vám objavia a čakajte. Hra pritom bude vyzerať akoby padala resp. mala spadnúť, no nič také sa nestane len buďte trpezliví a počkajte.
  5.  Pre ostatných hráčov platí, že musia čakať, kým hostiteľ prevedie vyššie uvedený krok. Potom si vytvoríte nový charakter prípadne nahráte ten, ktorý chcete použiť. Na prvom pop-up okne vyberte možnosť "No", zadajte IP adresu hostiteľského PC a vyberte "Yes" na druhom a treťom pop-up okne. 
  6. Hostiteľ by mal teraz vidieť pop-up okno s oznámením, že je do hry pripojený hráč. Ak by ste chceli pripojiť viacerých ďalších hráčov, kliknite na "No" a pridajte ich rovnakým postupom. V prípade, že ste už do hry pripojení všetci, kliknite na "Yes" a vaša hra sa za moment nahrá. 

Ak by ste s týmto modom mali problémy, skúste si kliknúť na sekciu záznamov k tomuto modu a zistite, či ostatní hráči nemajú podobné problémy, na ktoré im bolo v tejto sekcii odpovedané. Mali by ste si byť však vedomí určitých problémov. Stalo sa, že hráči uviazli v behajúcej animácii, mali problémy so sadením semien v krajine postáv klientskeho PC a tiež sa stalo, že kým jeden z hráčov je vtiahnutý do cut scény, druhý ešte v hre normálne pobehuje. 

Ďalším väčším problémom bolo, že pokiaľ ste spojení s hostiteľským PC, ten môže pozastaviť celú hru všetkým hráčom tým, že sa napríklad pozrie do menu alebo sa momentálne nenachádza v prostredí hry. Samotný tvorca tohto modu už opravil niektoré veľké chyby, no stále apeluje na hráčov, aby drobné chyby ignorovali a tie väčšie mu aj naďalej hlásili. Ako sám hovorí, ide iba o dočasné riešenie pre online hranie.  Aj napriek svojmu pomerne surovému stavu je tento mod zábavný a určite poteší tých, ktorí sa už multiplayeru do Stardew Valley nevedia dočkať. 

Tvorcovia samotnej hry však informujú, že oficiálny multiplayer by do nej mal doraziť prostredníctvom aktualizácie na začiatku budúceho roka. 

 





Páči sa mi!

Zaradené pod: stardew valley, pc, mod






Stardew Valley už ponúka neoficiálny multiplayerový mód vrátane kooperácie
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Chucklefish games / ConcernedApe
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. február 2016
 5.10. 2017 (,Switch)
 27.10. 2019 ()
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk