Square Enix sa chce zamerať na vývoj prémiových mobilných hier

V aktuálnom reporte pre investorov odhalili tri body, ktorým sa chcú najbližšie naplno venovať

pridal play3man 29.9.2016 o 23:00 pod hry
Square Enix sa chce zamerať na vývoj prémiových mobilných hier

HRY > NOVINKY >

Stavba biznisu na mobilných hrách? Takéto odvážne slová sa objavili v aktuálnom reporte akcionárom firmy Square Enix.

Mobily sú jednou z ich priorít, ktoré plánujú v najbližšej dobe tlačiť. Ďalšou prioritou je virtuálna a rozšírená realita, čo je z hľadiska aktuálneho diania v hernom priemysle ide o rozumný krok. A poslednou treťou prioritou je rozširovanie  pôsobenia na ďalšie krajiny a regióny ako Čína, Latinská Amerika alebo Stredný Východ.

Vráťme sa však späť k mobilným hrám, ktoré v celej správe rozobrali skutočne dopodrobna. Square Enix vydával mobilné hry už skutočne dlhú dobu, pričom v posledných rokov zarezonovali v našich ušiach najmä hry ako Lara Croft Go alebo Hitman Go a najnovšie Deus Ex Go. Nešlo pritom iba o tieto odbočky k sériám, ale aj o porty väčších hier, kde môžeme spomenúť napríklad sériu Final Fantasy. Prezident Yosuke Matsuda podľa všetkého myslí svoje slová smrteľne vážne a firma je odhodlaná ísť práve touto cestou:

"Momentálne trhu mobilných zariadení dominujú F2P hry, pričom trh s prémiovými hrami, pri ktorých hráči musia platiť za ich hranie, prakticky neexistuje. Každopádne, naša skupina ponúkala po nejaký čas práve takéto prémiové tituly, vrátane nových hier. Pozdĺž celej skupiny však tieto zisky reprezentovali podstatnú časť ziskov."

Zaujímavý je tiež komentár k cene prémiových a F2P hier: "Počiatočný vývoj F2P a prémiových hier je zhruba rovnaký, alebo dokonca vyšší než cena tých hier pre prenosné herné zariadenia. Inak povedané, úroveň investície nemôže byť považovaná za nízke riziko. Riziko pri F2P hrách je ešte vyššie ako pri prémiových hrách, pretože firma musí venovať množstvo ďalšieho času na prácu s ňou a ďalším vývojom."

Ďalej už iba opisoval pokrok mobilných zariadení a ich stále znižujúci sa rozdiel medzi nimi a prenosnými hernými konzolami, ktoré sú určené primárne na hry. Preto im príde logické venovať sa práve mobilným zariadeniam: "Vydávaním nových RPG hier nielen pre špeciálne prenosné herné zariadenia, ale aj pre mobilné zariadenia, sa nám, dúfame, podarí vytvoriť z trhu s prémium hrami pilier nášho biznisu a dostať ho na úroveň trhu s F2P hrami."





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19558)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk