Valve čelí problémom kvôli predaju skinov do Counter Strike: GO

Konkrétne ide o weby tretích strán, ktorých biznis smrdí gamblingom, čo poriadne vadí Washingtonskej komisii

pridal play3man 7.10.2016 o 21:26 pod hry
Valve čelí problémom kvôli predaju skinov do Counter Strike: GO

HRY > NOVINKY >

Rôzna forma zárobku na Steame v súvislosti s predajom či výmenou akéhokoľvek herného "doplnku" je veľmi populárna, no v súvislosti so skinmi v Counter Strike: Global Offensive sa Valve môže dostať do problémov.

Washington State Gambling Commission totiž Valve vyzvala k tomu, aby zastavila možnosť prenosu skinov spomínanej hry cez ich Steam API, čo je inak v rozpore so zákonmi o gamblingu. WSGB kontaktovala Valve v súvislosti s týmto prípadom už vo februári 2016, pričom vyšetrovaním dospeli k záveru, ktorým nariadili Valve, aby podstúpila všetky potrebné kroky k zastaveniu webov tretích strán od používania Steamu pre gambling so skinmi.

"Všetky gambling stránky tretích strán majú účty na Steame, aby používali túto platformu pre ich transakcie. Tieto "gamblingové transakcie" sú automatické a vykonávané na základe bota pomocou softvérového programu. Aktuálna správa od Esports Betting, ktorá opisuje webovú stránku CSGO Lounge, hovorí o približne jednej miliarde dolárov získanej medzi prvým januárom a prvým augustom tohto roka."

"Vo Washingtone a kdekoľvek inde v Spojených štátoch zostáva tipovanie skinmi na esport zápasy stále veľmi veľkým neregulovaným čiernym trhom pre gambling. A to so sebou nesie veľký risk pre hráčov, ktorí tu zostávajú bez akejkoľvek ochrany. Taktiež musíme dávať pozor a skúmať risk zapájania sa aj neplnoletých, ktorý je najmä pri esporte ešte vyšší. Je to naša nádej, že Valve nám nielenže vyhovie, ale taktiež podnikne aktívne kroky pre prácu s komisiou na vytváraní budúcich opatrení, z ktorých bude čerpať nielen verejnosť, ale tiež bude chrániť zákazníkov" - povedal Chris Stearns z Washington State Gambling Commissioner

WSGC dalo Valve čas na vyjadrenie do 14. októbra, inak by boli nútení celú vec riešiť aj na súde. Každopádne, k aktuálnej situácii sa vyjadril Doug Lombardi z Valve, ktorý sa najmä odvolal na júlovú aktualizáciu s predávaním rôznych predmetov priamo v hre. Zároveň však upozornil, že využívanie ich API pre takéto účely nie je v ich pravidlách povolené, pričom ak aj napriek tomu príde k ich zneužitiu týmto spôsobom, pristupujú na potrebné kroky pre ich zastavenie - "Naša pozícia sa tu nezmenila a doteraz sme poslali takéto upozornenia o ukončení činnosti viac ako 40-tim internetovým stránkam".





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19548)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk