PlayStation VR: Často kladené otázky

Zaujal vás VR headset od Sony a máte nejakú otázku ? Často kladené otázky sú tu práve pre vás.

pridal Gam_er 11.10.2016 o 13:07 pod hry
PlayStation VR: Často kladené otázky

HRY > NOVINKY >

Headset virtuálnej reality PlayStation VR je tu už za dva dni t.j. 13. októbra a tak nastal čas, aby Sony zodpovedala často kladené otázky, ktoré zaujímajú hráčov a fanúšikov. Otázok a odpovedí je mnoho z čoho usudzujeme, že Sony naozaj záleží na dôkladnej prezentácii ich nového a očakávaného hardvéru a tak sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie. 

Čo budeme potrebovať k tomu, aby sme si mohli dopriať PSVR zážitok ? 

PlayStation VR vám umožní zažiť budúcnosť hrania prostredníctvom virtuálnej reality prostredníctvom tohto headsetu, konzoly PS4 a PS kamery. Väčšina hier tiež využíva ovládač DUALSHOCK 4 a mnoho hier umocňuje zážitok tým, že používajú aj dva ovládače PlayStation Move.

Budeme schopní na tomto headsete hrať klasické hry (bez podpory VR) a pozerať video obsah ? 

PS VR má funkciu s návom Filmový režim (Cinematic Mode), pomocou ktorej si budú môcť používatelia vychutnať 2D obsah vrátane filmov a klasických PS4 hier, na obrej virtuálnej obrazovke. Pri počiatočnom nastavení tejto funkcie je nutná aj PS kamera. 

Keď budem používať PS VR uvidia ostatní ľudia v miestnosti obraz, ktorý vidím ja ? 

Áno. PlayStation VR zobrazuje to čo vidíte vo VR na televíznej obrazovke, pomocou funkcie Social Screen. To umožňuje vidieť ostatným to, čo vidíte vy alebo v niektorých prípadoch hrať po vašom boku. Niektoré hry budú vyžadovať spoluprácu dvoch hráčov s tým, že jeden má na sebe headset virtuálnej reality a ten druhý nie.

Aké sú špecifikácie VR obrazovky ? 

PS VR používa jeden 5.7” 1920 x 1080 full-color OLED RGB displej. Tento displej používa plné červené, zelené a modré sub-pixely na to, aby vytvoril plnefarebné pixely. Je tu teda 1920 červených, zelených a modrých sub-pixelov na 1080 riadkov pixelov. Latencia PS VR je 18 ms (0,018 sekúnd) a obnovovacia frekvencia 90Hz (90 krát za sekundu) alebo 120Hz, záleží od konkrétnej hry alebo aplikácie. 

Uvidíme na PS VR hry, ktoré fungujú natívne v 90 fps a 120 fps ? 

Áno. Aktuálne sú už vo vývoji hry, ktoré idú pri frekvencii 90 snímkov za sekundu. V budúcnosti by sme tiež mohli hry, ktoré fungujú v 120fps, keď si developeri viac osvoja techniku tvorby hier na PS VR. 

Koľko hier je aktuálne vo vývoji na PS VR ? 

Stovky vývojárov pracujú na hrách pre PS VR a je tu približne 50 titulov, ktoré prídu na PS VR ešte do konca tohto roka. 

Ako dlho môžu ľudia bezpečne nosiť PS VR ? 

PS VR bol navrhnutý tak, aby umožnil čo najpohodlnejšie nosenie aj na dlhší čas. Odporúčame však robiť počas VR hrania časté prestávky. 

Je PS VR bezpečné pre naše oči ? 

Áno, ale tak ako u všetkých zobrazovacích zariadení (televízory, mobilné telefóny, tablety..) odporúčame robiť pri používaní časté prestávky. 

Displej PS VR je pri našich očiach naozaj blízko. Nemôže sa stať, že používanie tohto headsetu bude mať za následok krátkozrakosť ? 

Nie, ohnisková vzdialenosť obrazov prezentovaných na PS VR je vo vzdialenosti asi 2 až 3 metre. Je teda podobná, ako odporúčaná vzdialenosť pri sledovaní 60" TV. Samozrejme opäť odporúčame časté prestávky.

Môžem mať pri používaní PS VR na očiach svoje okuliare ? 

Áno, PS VR je navrhnuté tak,a by ste v ňom mohli pohodlne používať svoje okuliare v prípade, že ich potrebujete. 

Budem môcť hrať s PS VR aj online hry ? 

Áno, vývojári môžu umožniť vo svojich tituloch aj online hranie. To bude dostupné napr. v hrách RIGS Mechanized Combat League, Eve Valkyrie alebo Eagle Flight. 

Ako spárujem moju PS4 s PS VR ? 

Narozdiel od ovládačov DUALSHOCK 4 a iných bezdrôtových zariadení, PS VR nebude musieť byť spárované s konzolou týmto spôsobom, pretože je priamo pripojené pomocou HDMI a USB káblov. V krabici sa bude nachádzať stručný návod na to, ako prepojiť PS VR s konzolou a vydali sme aj video, ktoré tento postup popisuje. 

Často kladené otázky obsahujú ešte ďalšie aj základné informácie a tak v prípade, že sa chcete dozvedieť viac, neváhajte navštíviť PlayStation blog a jeho sekciu FAQ





Páči sa mi!

Zaradené pod: PS VR, Sony






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk