Pôvabné Overland sa vyberie na post-apokalyptickú púť Severnou Amerikou

Ako sa najjednoduchšie dostať z bodu A do bodu B, keď medzi nimi leží zničený svet obývaný príšerami a do automobilu sa zmestí iba obmedzený počet pasažierov?

pridal roberto 14.10.2016 o 23:33 pod hry
Pôvabné Overland sa vyberie na post-apokalyptickú púť Severnou Amerikou

HRY > NOVINKY >

Overland je ťahová survival strategická hra s partiou ľudí cestujúcich jediným pojazdným automobilom skrz post-apokalyptickú Severnú Ameriku. Hru s jednoduchou, ale celkom pohľadnou grafikou vyvíja nezávislé štúdio Finji, ktoré už má na Steame drobnú akčnú plošinovku Canabalt. Tentokrát si odhryzlo väčšie sústo a pripravuje dobrodružstvo, do ktorého sa vďaka náhodne generovaným mapám budeme vrhať znova a znova.

Premisa sa nezaoberá detailami. Civilizácia v USA a blízkom okolí jednoducho skončila a krajine vládnu akési hmyzoidné príšery, ktoré sa našťastie nemôžu spoľahnúť na svoj zrak a reagujú iba na hluk. Partička preživších nemá stále zloženie a môže sa meniť, keď to niektorá z postáv nezvládne, alebo keď skupina cestou nájde nový automobil a nových cestujúcich. Počet miest v každom aute je striktne daný a môže dôjsť aj na kruté rozhodnutie, kto pôjde ďalej a kto bude ponechaný svojmu osudu. Pôjde ďalej zranený špecialista, alebo niekto menej zručný, ale zdravý? A ako vidíme na obrázkoch, odviezť sa chce aj najlepší priateľ človeka.

Obmedzený nebude iba počet cestujúcich, stiesnenosť bude cítiť na každom kroku. Mapy nebudú veľké, ale o to dôležitejšie môže byť každé rozhodnutie zísť z hlavnej cesty a preskúmať zaujímavé miesto, alebo šetriť benzín a zostať na priamej ceste do bezpečia. Každý člen skupiny môže držať iba jeden item a počet akčných bodov za kolo je tiež veľmi obmedzený, takže rozhodnutia čakajú na každom kroku.

Bojom trochu v štýle Xcomu sa cestujúci nevyhnú, pretože občas je nutné vystúpiť z vozu a odstrániť z cesty prekážky. Autori tvrdia, že každé zastavenie automobilu bude vďaka náhodne generovaným mapám a udalostiam iné. To sa môže a nemusí podariť, ale dôležité je, že svoju skupinku budeme musieť pripraviť na všetko a nebudeme sa môcť spoliehať na to, že už vieme odhadnúť, alebo si z predchádzajúceho pokusu pamätáme, čo si pre nás autori nachystali za najbližším rohom.

Pôvabné Overland sa vyberie na post-apokalyptickú púť Severnou Amerikou

Finji sa vydalo netradičnou a sympatickou cestou a svoju rozrobenú hru nevrhlo rovno do Steam Early Access. Namiesto toho v spolupráci s itch.io zorganizovali tzv. First Access, do ktorého vpustili iba pár stoviek hráčov / dobrovoľných testerov. Od septembra je už ale k dispozícii neobmedzené množstvo kľúčov a hotová hra by mala byť vydaná na Steame v priebehu roka 2017.





Pôvabné Overland sa vyberie na post-apokalyptickú púť Severnou Amerikou  Pôvabné Overland sa vyberie na post-apokalyptickú púť Severnou Amerikou  Pôvabné Overland sa vyberie na post-apokalyptickú púť Severnou Amerikou
Páči sa mi!






Pôvabné Overland sa vyberie na post-apokalyptickú púť Severnou Amerikou
PC

Vývoj: Finji
Štýl: Stratégia / Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk