Novej hre od bývalých tvorcov hier Total War chýba už iba multiplayer

Prví hráči už testujú singleplayer v Oriental Empires. 1500 rokov pred naším letopočtom bojujú o moc v rozľahlej Číne.

pridal roberto 17.10.2016 o 18:41 pod hry
Novej hre od bývalých tvorcov hier Total War chýba už iba multiplayer

HRY > NOVINKY >

R.T. Smith a John Carline sú zakladatelia štúdia Shining Pixel a chvália sa tridsiatimi rokmi skúseností z herného priemyslu, hlavne z tvorby hier zo série Total War, ale aj zo štúdií Pandemic či Slightly Mad. Aj vďaka tomu dokázali upútať pozornosť hráčov, keď vlani oznámili vývoj strategickej hry Oriental Empires odohrávajúcej sa v rokoch 1500 p.n.l. až 1500 n.l. na území Číny. Hru vydáva Iceberg Interactive (Dawn of Andromeda, Starpoint Gemini 2), hra je už v programe Steam Early Access a hráči ju neprijali bez výhrad.

Oriental Empires môže na obrázkoch vyzerať ako mod niektorej zo starších hier série Total War, ale v skutočnosti má bližšie k sérii Civilization, keďže ide o 4X ťahovú stratégiu. Hráči si vyberú jednu z frakcií, ktoré na začiatku hry nie sú ničím významnejším, než pomerne primitívnym kmeňom doby bronzovej. Postupne rozširujú svoje územie zakladaním miest a využívaním ich okolia, postupujú po technologickom strome k novým jednotkám, ale aj k objavom na poliach vedy a náboženstva. Ak dajú prednosť reálnej mape pred náhodnou, frakcie na severe budú mať na pláňach otvorenú cestu k rýchlemu rozvoju, ale tiež budú čeliť nájazdom nomádov, pokým na juhu, v lesoch a močarinách, pôjdu veci na začiatku hry pomalším tempom.

V neposlednom rade treba zdôrazniť, že je to skutočne ťahová stratégia, pričom boje stoviek vojakov odohrávajúce sa priamo na strategickej mape v reálnom čase je možné iba sledovať z pozície diváka. Hráč môže výsledok boja ovplyvniť iba pred bitkou, keď nastavuje formácie a jednotkám v nich vyberá pozície a dáva pokyny, ako sa majú správať v boji.

Ak (aj vás) prekvapili nosorožce v traileri, tak vedzte, že na území Číny kedysi skutočne žilo hneď niekoľko druhov tohto zvieraťa (zdroj Wikipedia). S vyššie zmenenými bojmi je to ale už horšie, pretože hráči sa musia spoliehať na umelú inteligenciu a podľa majiteľov predčasného prístupu nie je práve najlepšia a zlepšenie by potrebovali aj niektoré herné mechanizmy. Autori pritom tvrdia, že singleplayer časť je v podstate hotová a Oriental Empires vyjde do dvoch mesiacov, keď už bude hotový aj multiplayer. Na ten sa myslelo od začiatku, čo potvrdzujú aj súbežné ťahy všetkých frakcií v singleplayeri. Uvidíme, ako sa s tým autori popasujú a kedy hru naozaj vydajú.

Novej hre od bývalých tvorcov hier Total War chýba už iba multiplayer





Páči sa mi!






Novej hre od bývalých tvorcov hier Total War chýba už iba multiplayer
PC

Vývoj: Iceberg Interactive
Štýl: Stratégia / Ťahová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18418)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk