Microsoft ohlásil Creators Update pre Windows 10 a PC nazvané Surface Studio

Microsoft sa už od tabletov pohol vpred k plnému PC aj keď čisto All-in-One, ale za to zaujímavé. Popritom predstavil aj ďalší update pre Windows 10 zameraný na tvorbu a 3D.

pridal saver 26.10.2016 o 18:39 pod hardware
Microsoft ohlásil Creators Update pre Windows 10 a PC nazvané Surface Studio

HARDWARE > NOVINKY >

Microsoft sa už od tabletov pohol vpred k plnému PC aj keď čisto All-in-One, ale za to zaujímavé. Popritom predstavil aj ďalší update pre Windows 10 zameraný na tvorbu a 3D.

Windows 10 update

 

Windows 10 dostane Creators update začiatkom roka 2017 a ten prinesie do systému hlavne novinky do tvorivosti. Špeciálne sa Microsoft zameral na 3D, kde  predstavil update Paintu nazvaný Paint 3D, cez ktorý budete môcť kresliť ako 2D, tak aj 3D a upravovať 3D objekty. Aby ste tam mali ako 3D objekty dostať spustená bude aj Windows Capture 3D aplikácia pomocou, ktorej mobilom cez kameru nasnímate ľubovoľný objekt a ten sa zobrazí rovnako ako 3D model.  Celé to bude previazané s remix3D.com stránkou, kde sa budú dať sharovať 3D objekty.  K tomu 3D už bude fungovať aj v Office aplikáciách.

 

Microsoft nevynechal ani VR a AR a napríklad 3D objekty budete môcť cez Hololens umiestňovať do priestoru okolo seba a napríklad si tak pozrieť ako by vo vašej izbe vyzeral gauč, nábytok atď. Ale nie len cez Hololens. Ohlásili aj príchod Holographic VR zariadení od iných firiem ako HP, Asus, Lenovo, Dell, Acer a to za ceny od 299 eur. Na rozdiel od Hololens to budú viac klasické VR okuliare s kamerami.

Microsoft ohlásil Creators Update pre Windows 10 a PC nazvané Surface Studio

Microsoft prešiel aj na livestreamy, kde v Creators Update pre Windows 10 bude priamo zapracované streamovanie gameplayu na internet. Teda v hernom menu cez Windows key+G sa už okrem screenshotov, nahrávania a ďalších funkcii zobrazí aj možnosť streamovania. Microsoft tam použije streamovací systém od firmy Beam, ktorú kúpil v lete.

Keď už boli pri hrách ukázali organizovanie turnajov cez Xbox Tournaments službu, ktorá prichádza ako do Xbox One, tak aj do Windows 10. Spolu s tým nový update prinesie pre Xbox One aj podporu Dolby Atoms zvuku pre 4K bluraye.

Nakoniec Creators update pridá aj lepšie prepojenia s ľuďmi v MyPeople aplikácii. Kontakty môžete mať rovno dole na taskbare a môžete im rovno posielať súbory, vidíte všetko čo ste si s nimi písali a je tam prepojenie s mobilom na posielanie SMS správ.

Surface Book

Surface Booku sa dotkli len v krátkosti, ten dostal novú verziu s 30% lepšou batériou, ktorá tak vydrží už 16 hodín. Doplní ho nový i7 procesor a dvojnásobne rýchlejšia bude aj grafika. Vyjde v novembri za cenu od 2300 dolárov.

Surface Studio

Z hardvéru sa sústredili hlavne na Surface Studio, ktorý pretvorí váš stôl na tvorivé štúdio. Je to all in one PC s 28 palcovým Pixeldense displejom, 3:2 pomerom strán a cez miliardou farieb, kde spomenuli niečo ako HDR možnosť, ktorú nazvali TrueColor s intenzívnejšími farbami. Displej má 13.5 milióna pixelov, teda 4500x3000 rozlíšenie čo je o 63% viac ako 4k. Hustota pixelov je tak 192ppi. 

Výkonovo je tam i5 alebo i7 procesor, o grafiku sa bude starať GTX960m až GTX980m čip, doplní to maximum 32GB pamäte a 2TB hybridného disku Celý hardvér nie je v monitore ale vložený v základni monitora.  S GTX980m sa už bude dať aj pekne zahrať aj keď veľká škoda, že Microsoft rovno nepoužil GTX1080 čip. Zabudovaný je aj Xbox Wireless systém a teda sa bez problémov priamo pripojíte s Xbox gamepadom.

Na vrchu má monitor mikrofónové pole a aj webkameru. Monitor k tomuj môžete natočiť do sklopenej polohy a pracovať s ním ako s pracovnou plochou na kreslenie. Presnejšie ide sklopiť do 20 stupňového uhla.

Tu vidieť, že Microsoft využíva aj svoje technológie z pôvodného surface stola a môžete na monitor položiť špeciálny kruh Surface Dial (za 100 dolárov), čo je otáčacie zariadenie, ktorým môžete aktivovať rôzne funkcie ako na displeji tak aj mimo neho. Napríklad zvuk, zoom, otáčanie, aktivovanie rôznych menu v ktorých sa pohybujete otáčaním. Nechýba ani kreslenie perom, alebo písanie, prípadne dopĺňanie poznámok.

Surface Studio vyjde 15. decembra za cenu od 2999 dolárov po 4199 dolárov (verzia s i7, GTX980m a 2TB diskom). Predobjednávky sú už spustené.  V balení so Studiom je aj surface pero, surface klávesnica a surface myš.





Microsoft ohlásil Creators Update pre Windows 10 a PC nazvané Surface Studio
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19594)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk