Nintendo uvažuje o virtuálnej realite, Switch ju však pri vydaní podporovať nebude

Prezident Nintenda sa v najnovšom rozhovore vyjadril k možnej podpore virtuálnej reality, ale aj k tomu, akú úlohu má mať Nintendo Switch v hernom svete

pridal play3man 1.11.2016 o 8:59 pod hry
Nintendo uvažuje o virtuálnej realite, Switch ju však pri vydaní podporovať nebude

HRY > NOVINKY >

Ak by ste si chceli dnes kúpiť nejaké prenosné herné zariadenie, veľa ich na výber nemáte. Môžete zvoliť PlayStation Vita, ktorá je však z pohľadu nových alebo exkluzívnych titulov mŕtva. V tomto prípade vám teda zostáva iba jediná voľba - Nintendo s ich 3DS handheldom. Nikto nemôže pochybovať o tom, že práve 3DS je v tejto oblasti dominantné, no už v marci nám Nintendo prinesie ich ďalšiu víziu v oblasti, ktorá má práve kombinovať prenosné zariadenie a domácu hernú konzolu. Prezident Nintenda, Tatsumi Kimishima, v rozhovore pre server Bloomberg bližšie objasnil, čo vlastne Nintendo Switch má v hernom portfóliu zastávať, respektíve, s akou myšlienkou je ich nový hybrid vytváraný.

V podstate si Kimishima zastáva názor, že Switch nemá byť náhradou za 3DS, a v podstate ani nechceli vytvoriť nástupcu Wii U: "Skôr ako by mal Switch kanibalizovať na 3DS si myslíme, že 3DS môže pokračovať svojou vlastnou cestou." Podľa ich predpokladov by tak vydanie Switchu nemalo nijak nabúrať ich biznis a existenciu v súvislosti s 3DS handheldom. Zvlášť ak jeho predaje sú stále na veľmi dobrej úrovni. Len za posledný štvrťrok Nintendo predalo cez 2,7 milióna 3DS systémov, čo je dokonca nárast pri porovnaní rovnakého obdobia v minulom roku. Tu jednoznačne pomáha pravidelný prísun nových hier, pričom dôkazom je aj Pokémon Sun a Moon - hry, ktoré patria medzi najviac predobjednávané hry v histórii Nintenda.

"Nechceli sme iba nástupcu Wii U alebo 3DS. Náš originálny koncept pozostával z otázky: "Aký druh nového zážitku môžeme vytvoriť?" No a to čo sme ukázali teraz bolo niečo, čo môžete využívať doma, no taktiež si to zobrať von a hrať sa kdekoľvek len chcete."

Kimishima sa tiež vyjadril k možnej podpore VR. V skratke sa jeho vyjadrenie dá zhrnúť tak, že síce Switch pravdepodobne nebude podporovať VR hneď pri vydaní v marci, no Nintendo nechce virtuálnu realitu prehliadnuť, pretože je to spôsob hrania, ktorý so sebou prináša množstvo nových možností, no či sa do virtuálnej reality pustia aj oni závisí najmä od softvéru, ktorý by sme mohli takýmto štýlom hrať - "naše hry patria medzi tie, ktoré zvyčajne hráte veľmi dlhú dobu."





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk