Blizzard neplní sľuby, vanilla WoW server Nostalrius sa vracia

Na BlizzCone nebol oznámený oficiálny vanilla server, takže pôvodný tím Nostalriusa opäť maká, ibaže pod iným menom.

pridal roberto 8.11.2016 o 11:37 pod hry
Blizzard neplní sľuby, vanilla WoW server Nostalrius sa vracia

HRY > NOVINKY >

Po BlizzCone sa zdá, že Nostalrius, neoficiálny vanilla server hry World of Warcraft znova povstane, ibaže pod maskou iného projektu. Nostalrius bol mimoriadne obľúbený server, pretože jeho autorom sa podarilo sfunkčniť pôvodnú verziu najúspešnejšej MMORPG, ktorá pri svojom vydaní spôsobila obrovský ošiaľ a pre mnohých hráčov bola prvou a aj poslednou MMORPG, za ktorú boli ochotní zaplatiť. Blizzard ale svoj produkt rokmi prispôsobuje dopytu a do hry nielenže pridáva nový a nový obsah, ale už viackrát boli prekopané aj základné mechanizmy a upravené lokality. Oficiálna možnosť vrátiť sa k "starým dobrým časom" neexistuje, o to populárnejší bol Nostalrius. Plus, bol zadarmo, aby sa ochránil od hnevu Blizzardu.

Nepomohlo. Blizzardu sa tento rok definitívne prestalo páčiť, že mu hráči odchádzajú inam a nejavia záujem o pripravovaný datadisk Legion. V rámci príprav na jeho vydanie zaslal prevádzkovateľom servera klasickú výzva na ukončenie činnosti z dôvodu porušovania jeho vlastníckych práv, čo môže mať súdnu dohru. Server bol expresne vypnutý, ale búriaca sa komunita pomohla dostať šéfov projektu až do sídla Blizzardu, kde sa stretli s generálnym riaditeľom, výkonným producentom a ďalšími kľúčovými členmi vedenia Blizzardu i hry. Tím sa vrátil s vysvetlením, že Blizzard spustí vlastný "Legacy" server, čo by bolo ako dôvod odstavenia neoficiálnej konkurencie pochopiteľné.

Blizzard neplní sľuby, vanilla WoW server Nostalrius sa vracia

Tím a komunita mali teda zostať v kontakte s Blizzardom, lenže sa tak nestalo. Blizzard mesiace mlčal a vodcovia komunity čakali na BlizzCon, či bude ohľadom vanilla servera aspoň niečo oznámené. O ničom takom ale nepadlo ani slovo a tím Nostalria sa vracia do (bezplatnej) práce. Oficiálny postup je, že komunite poskytuje svoj zdrojový kód a všetky nástroje a začína s komunitou okolo podobného projektu Elysium, odnože ruskej Valkyrie pre anglicky hovoriacich hráčov. Na projekte už pracujú, alebo s novými prezývkami začínajú pracovať, viacerí členovia pôvodného tímu okolo Nostalria. Zlúčeniu komunity by malo pomôcť aj zmrazenie súčasných hráčskych postáv z Elysia a ich kopírovanie do nového systému od Nostalria, hoci to môže nejaký čas trvať.

Kotaku sa na legacy server opýtalo priamo riaditeľa hry Iona Hazzikostasa, ktorý ale nepovedal viac, než že sa o tom v Blizzarde naďalej diskutuje, musela by byť zabezpečená veľmi vysoká kvalita a zatiaľ nie je nič, čo by mohol oznámiť. Elysia sa tak dostáva do žiary reflektorov a budeme čakať, či jej tím tiež dostane nepríjemný list, alebo to Blizzard nateraz nechá plávať.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19547)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk