Predaje tretieho Zaklínača opäť zabezpečili CD Projektu zisk

Štúdio zverejnilo finančnú správu, v ktorej nám opäť priblížili, ako sa im v poslednom štvrťroku darilo

pridal play3man 11.11.2016 o 8:43 pod hry
Predaje tretieho Zaklínača opäť zabezpečili CD Projektu zisk

HRY > NOVINKY >

Štúdio, ktoré si svoje meno vybudovalo predovšetkým spolu so sériou Zaklínač, aktuálne pracuje na jednom veľkom projekte, ktorý poznáme pod pracovným názvom Cyberpunk 2077. Firma však naďalej ťaží financie hlavne z predajov tretieho Zaklínača, ktorý sa dočkal aj dvoch expanzií Hearts of Stone a Blood and Wine. CD Projekt nám síce teraz nepriniesol žiadne informácie o ich novom projekte, no podelili sa s nami so štatistikami na poli financií. Ďalší kvartál tohto roka bol totiž uzatvorený, čo už sa tradične spája s podobnými správami.

V poslednom štvrťroku sa štúdiu darilo a sťažovať sa rozhodne nemôžu, no pri priamom porovnaní rovnakého obdobia s minulým rokom, zmieriť sa musia s poklesom, ktorý je ale pochopiteľný. Celkové obraty firmy v poslednom štvrťroku boli na úrovni 25,1 miliónov amerických dolárov, čo je teda pokles o viac ako tri milióny pri porovnaní toho istého kvartálu v minulom roku - 28,14 miliónov amerických dolárov. Pokles je aj v prípade čistých ziskov, kde za posledný kvartál si pripísali $9,1 miliónov, v minulom roku to bolo $10,05 miliónov, čo však bol aj zároveň ich rekord. Stále je to veľmi dobré číslo na malú firmu ako CD Projekt.

Tento pokles CD Projekt ale nijak rapídne mrzieť nemusí, pretože aj napriek tomu, že sa tretí Zaklínač dostal do obchodov ešte v máji minulého roka, doteraz sú jeho predajne natoľko dobré, že štúdio dostali do dobrých čísiel. Za čo samozrejme môže aj expanzia Krv a Víno, ktorá vyšla na prvé výročie od vydania. Zároveň ale Piotr Nielubowicz z CD Projektu upozorňuje, že predaje hry podľa predpokladov ešte porastú, a to vďaka GOTY edícii hry, ktorá by mala byť podľa jeho slov "perfektným darčekom na Vianoce pre veľa hráčov".

Nakoniec ešte nemôžeme zabudnúť na ich službu GOG, ktorej obrat sa zvýšil z $5,2 milióna na $5,85 milióna. Zisk je na tom ale podstatne horšie - za posledný štvrťrok zarobili 74,000 dolárov, pričom v minulom roku to bolo až 423 000 dolárov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19464)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk