Vyber si RAMky od výrobcu, ktorý vie čo robí

Chystáte sa na upgrade či skladanie nového PC? Čo tak sa preň poobzerať po RAMkách od Crucial?

pridal PR správa 25.11.2016 o 15:25 pod hardware
Vyber si RAMky od výrobcu, ktorý vie čo robí

HARDWARE > NOVINKY >

Operačné pamäte sú neoddeliteľnou súčasťou vášho počítača, ale ak si vyberiete nesprávne, môžu byť aj príčinou nejedného problému s vašim PC. Najlacnejšie modely no-name výrobcov dokážu používateľa poriadne potrápiť a naopak hi-end modely v lacných doskách sú zbytočnou investíciou. Do operačnej pamäte si počítač ukladá dáta, s ktorými priebežne pracuje a ak jej je nedostatok, musí dočasne vypomôcť pevný disk alebo SSD, ktoré sú však niekoľkonásobne pomalšie. Výberu sa teda vyplatí venovať primeranú pozornosť a zvoliť správne.

Rovnako ako sa postupným vývojom stal štandardom napr. 24“ monitor alebo SSD disk, pamäte Crucial Ballistix RAM s architektúrou DDR4 by mali byť vo vašom hľadáčiku ako jedny z prvých a to nielen kvôli budúcej kompatibilite. Cenovo už to nie je taký skok ako u predchodcu, ale vlastnosti hovoria jasne. Zníženie prevádzkového napätia, teda zníženie spotreby, zvýšenie objemu prietoku dát a tým tiež ich rýchlosti.

Vyber si RAMky od výrobcu, ktorý vie čo robí

Jedným zo základných faktorov je kapacita. Pred rokmi sme si niečo ako 32 GB RAM nedokázali ani predstaviť. Nie je však už výnimkou v ultra výkonných stojoch pre grafikov, či postprodukciu. Povedzme, že štandardný používateľ by sa mal pohybovať v rozmedzí 8 – 16 GB RAM s tým, že 16 GB je už veľkým luxusom a ďaleko bežnejšia je 8 GB, ako pre kancelárske, tak aj pre herné PC. Obecne platí, čím väčšia kapacita, tým rýchlejšie PC pracuje. K dispozícii sú pamäte Crucial Ballistix v rôznych variantoch 4 – 16 GB jednotlivo, alebo v kitoch (sadách) po 2 – 4 kusoch. Ale pozor na počet slotov na vašej základnej doske.

Nemenej dôležitým parametrom sú frekvencie a tzv. časovanie. Pre laika len čísla, pre odborníka číslo odlišujúce pamäte pre štandardné použitie a tie lepšie so širšími možnosťami, napr. pamäte vhodné na pretaktovanie. Hodnoty frekvencie, t. j. rýchlosti pamäte, sa s DDR4 architektúrou posúvajú až za hranicu 3000 MHz, v štandardnom nastavení okolo 2500 MHz. Časovanie, či priepustnosť, je udávané v CL, laicky povedané doba, počas ktorej čaká procesor na informáciu od pamätí. Čím je číslo za CL nižšie, tým je proces rýchlejší. Je však nutné podotknúť, že rýchlejšia operácia znamená väčšiu „nehodovosť“. To však neplatí u pamätí Crucial Ballistix, ktoré výrobca dôkladne testuje a na týchto skvelých hodnotách bežia úplne stabilne počas celej doby použitia.

Crucial Ballistix RAM podporujú najnovšiu platformu Intel X99 a profily XMP 2.0 pre jednoduchú inštaláciu a konfiguráciu.

Vyber si RAMky od výrobcu, ktorý vie čo robí

Vyšší výkon, ktorý sme si prezentovali v odstavcoch vyššie, znamená tiež viac tepla. Crucial Ballistix pamäte sú vybavené pasívnymi chladičmi, ktoré nielenže odvádzajú prebytočné teplo preč, ale zároveň chránia pamäťové čipy od vonkajšieho tepla produkovaného ostatnými komponentmi. Vedľajším, ale zaujímavým prvkom chladičov je dizajn. Vybavte svojho miláčika pamäťami, za ktoré sa nebude hanbiť. K dispozícii je najvyšší elitný rad Crucial Ballistix Elite s čiernym pasívnym chladičom vhodný na pretaktovanie a s exkluzívnym M.O.D. softwarom a teplotným senzorom k monitoringu v reálnom čase. Stredným radom, nie však horším, je Crucial Ballistix Tactical so šedým pasívnym chladičom. Základ vášho PC by potom mali tvoriť pamäte Crucial Ballixtix Sport LT v troch farbách – šedej, bielej a populárnej červenej, ktoré budú farebne ladiť s vybranými radmi herných základných dosiek. Zabudnúť by sme nemali tiež na verziu pre notebooky formátu SO-DIMM.

Zvoľte správne! Vyberte si zo širokého portfólia popredného výrobcu pamätí Crucial Ballistix na CZC.cz.





Páči sa mi!

Zaradené pod: ram, hardver






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19445)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk