PC vyhralo, teší sa spoluzakladateľ Alienware

Konzoly musia byť viac ako PC, inak by v konkurencii neprežili.

pridal roberto 26.11.2016 o 10:31 pod hry
PC vyhralo, teší sa spoluzakladateľ Alienware

HRY > NOVINKY >

Alienware je pre PC hráčov dobre známou spoločnosťou, zásobuje ich notebookmi, rôznymi perifériami i hotovými desktopovými zostavami. Hoci už na trh priviedol niekoľko hybridov medzi PC a hernou konzolou, stále zostáva jednoznačne na strane hrania na PC. Jeden z trojice jeho zakladateľov, viceprezident Frank Azor, sa na PAX Australia nechal počuť, že ho teší víťazstvo PC platformy. Nieže by PC zostalo na videohernom trhu samo, ale výrobcovia konzol nasledujú jeho príklad a robia veci predtým nemysliteľné. Sony aj Microsoft prichádzajú uprostred konzolovej generácie s upgradnutými verziami svojich konzol a hovoria o postupnom vylepšovaní hardvéru. Navyše, obe najpredávanejšie konzoly v podstate prebrali PC architektúru a Microsoft robí zo svojich exkluzivít multiplatformy.

"Konzolový a PC trh sú si bližšie než kedykoľvek predtým. Konzoly vyzerajú viac ako PC a PC začína vyzerať viac ako konzoly. Ľudia z konzolového biznisu si uvedomili, že už nemôžu pracovať v sedemročných cykloch. Stratili by kontakt s množstvom inovácií, ktoré za ten čas preniknú do tohto priemyslu, či už je to HDR, 4K, alebo aj VR, ktoré teraz čaká dlhá evolúcia," cituje Azora Gamespot.

Vyvíjajú sa, aby prežili. Teraz musia byť viac ako PC. Už nemôžu prísť s dotovaným hardvérom za 300 alebo 400 dolárov. Môžu si dovoliť dotácie maximálne 50 až 100 dolárov, pretože počas kratšieho cyklu by sa im tieto peniaze nevrátili, keď zákazník jeden hardvér používa iba dva až tri roky. Architektúra konzol sa napodiv ešte nikdy takto veľmi nepriblížila PC architektúre. To je podľa mňa skutočný dôkaz toho, že PC vyhralo."

Finančný riaditeľ Electronic Arts v nedávnom rozhovore vysvetlil, prečo je zbližovanie platforiem a rušenie konzolových cyklov dobré pre herné vydavateľstvá. Môžu totiž primárne vyvíjať na PC a ostatné verzie len upravia podľa ich výkonu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk