Acer monitory vás vtiahnu do hry

Acer Predator monitor vás vtiahne do hry, jeho kolega zas ponúka 144 Hz na 27 palcoch za výhodnú cenu.

pridal PR správa 5.12.2016 o 12:48 pod hardware
Acer monitory vás vtiahnu do hry

HARDWARE > NOVINKY >

Nestačí vám veľkosť jedného monitoru, ale zároveň vám vadia nevýhody používania dvoch, či troch monitorov zároveň? Acer má pre vás modernú odpoveď z radu Predator. Tiež sa pozrieme na monitor pre hráčov s obnovovacou frekvenciou 144 Hz.

Každý, kto používa počítač, už určite videl celý rad monitorov. Väčšinou ich od seba veľmi ťažko rozoznáte. Nie je sa čomu diviť, skoro každý je tmavý obdĺžnik s tradičným pomerom strán 16:9 (či občas 16:10). Acer Predator X34A, určený pre náročných, tak dokáže zaujať hneď na prvý pohľad.

Acer monitory vás vtiahnu do hry

Určite si okamžite všimnete veľkosť 34 palcov a tiež unikátny pomer strán 21:9. Monitor vďaka tomu mohol vyrásť do dĺžky bez toho, že by zbytočne rástol do výšky. Hranie doslova dostáva úplne nový rozmer. Vidíte okolo seba a hra vás lepšie vtiahne do deja. Všetkému navyše pomáha prehnutý profil monitoru. Zvlášť pri virtuálnom pretekaní, či leteckých simulátoroch sa jedná o užitočnú vlastnosť. Rovnako aj pri hraní strieľačiek vám monitor sprostredkuje omnoho širší pohľad na bojisko. Akonáhle si raz zahráte na Predator X34A, vrátiť sa na zažitú klasiku bude veľmi ťažké.

Monitor sa môže pochváliť 4K rozlíšením, konkrétne 3440 x 1440 pixelov a IPS technológiou pre skvelé podanie farieb. Rozlíšenie vám zaistí omnoho viac miesta než tradičné Full HD. Okrem hier tak monitor skvelo poslúži pri ostatných činnostiach na počítači. Potrebujete mať vedľa seba viac okien? Žiadny problém, vedľa seba si môžete vyskladať napríklad 3 veľké okná (každé tak dostane viac ako 1000 pixelov na dĺžku) či množstvo malých okien. Tiež máte dostatok miesta na sledovanie filmov a zároveň pohodlné surfovanie po internete. Možnosti využitia sú skrátka veľmi bohaté. Podobné možnosti síce môžu ponúknuť napríklad dva pripojené monitory, ale potom musíte žonglovať s oknami medzi nimi a pracovnú plochu máte rozdelenú. S Predator X34A tento problém neexistuje.

Acer monitory vás vtiahnu do hry

V základe pracuje monitor s obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Pokiaľ by pre vás náhodou bola nízka, môžete využiť jednoduché pretaktovanie a obnovovaciu frekvenciu zvýšiť až na 100 Hz. Výbava ďalej zahŕňa technológiu NVIDIA G-Sync proti trhaniu obrazu, nastaviteľné profily, či stereo DTS reproduktory pre prípady, keď nechcete mať na hlave headset. Nesmieme zabudnúť ani na štýlový dizajn s výrazným logom Predator uprostred. Spodná hrana monitoru je navyše vybavená podsvietením. Môžete si ho napríklad zladiť s osvetlením na vašej klávesnici, či zapnúť rôzne efekty. Skrátka ďalšia možnosť ako si vytvoriť svoje osobité herné stanovište.

Acer Predator X34A toho ponúka mnoho. Možno ste sa v tej záplave možností, funkcií, či vychytávok ľahko stratili. Preto je ideálny čas na krátku rekapituláciu. Veľkosť 34“ v kombinácii s pomerom strán 21:9, 4K rozlíšením a prehnutým profilom znamená maximálne vtiahnutie do hry a tiež dostatok priestoru pre prácu s niekoľkými programami naraz. Unikátnu výbavu dokresľuje dizajn, podsvietenie a pretaktovanie obnovovacej frekvencie. Skrátka monitor pre náročných hráčov a užívateľov.

Acer GN276

Ako druhý kúsok si poďme predstaviť model Acer GN276, ktorý mieri na úplne inú skupinu používateľov. Ide predovšetkým o profesionálnych hráčov. Tí totiž počujú na obnovovaciu frekvenciu 144 Hz. Asi viete, čo znamená v hernom svete pojem FPS. Hodnota udáva, koľko snímkov za sekundu dokáže počítač (hlavne grafická karta) pre konkrétnu hru vykresliť. Od toho sa odvíja jej plynulosť. Tu ale celý „FPS príbeh“ nekončí. Na „druhom konci“ potrebujete monitor, čo udrží krok. Obnovovacia frekvencia v Hz udáva, koľkokrát za sekundu dokáže monitor aktualizovať obraz.

Acer monitory vás vtiahnu do hry

Výkonná grafická karta môže hravo vykúzliť stovku snímkov za sekundu. Pokiaľ ale nemáte monitor, čo si s tým dokáže poradiť, tak ich jednoducho neuvidíte. Práve preto toľko hráčov (hlavne tých profesionálnych) zaujíma práve obnovovacia frekvencia monitoru. Hodnota 144 Hz u modelu Acer GN276 znamená, že monitor dokáže vyššie spomenutých sto a viac snímkov za sekundu hráčovi zobraziť.

Model GN276 ďalej ponúka štandardné Full HD rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov a technológiu TN pre minimálne doby odozvy. S veľkosťou 27 palcov sa môže hodiť tiež k hernej konzole, či na sledovanie filmov. Najvhodnejší je každopádne pre náročnejších hráčov a pre tých, ktorí skúšajú šťastie vo svete elektronického športu. Práve tí totiž najviac spoznajú zlepšenie vďaka obnovovacej frekvencii 144 Hz.

Acer GN276 v neposlednom rade boduje lákavou cenou. Konkurenciu s veľkosťou 27" a obnovovacou frekvenciou 144 Hz budete v tejto cenovej hladine hľadať veľmi ťažko.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk