Microsoft na WinHec konferencii predstavil niekoľko noviniek

Hlavným prekvapením na WinHec bolo predstavenie Windows 10 na ARM procesore, ale Microsoft pridal aj virtuálku a ďalšie zaujímavosti.

pridal saver 8.12.2016 o 22:32 pod software
Microsoft na WinHec konferencii predstavil niekoľko noviniek

SOFTWARE > NOVINKY >

Microsoft odprezentoval svoje novinky na WinHec konferencii v Číne. Nešlo priamo o herné záležitosti, ale hier sa budú dosť dotýkať, keďže ide ako o VR, Windows 10 a v spolupráci s Intelom pripravujú aj HDR podporu.

Záznam z otvorenia konferencie:

 

Windows 10 na ARM procesoroch

Hlavnou novinkou a aj prekvapením bolo predstavenie plnohodnotného Windows 10 systému na Snapdragon procesore, teda na ARM technológii. Pôjde na ňom kompletne všetko a teda aj x86 Win32 aplikácie. Síce sa už dlhšie hovorilo, že to Microsoft testuje, nečakali sme že to aj niekedy bude fungovať. Vyzerá však, že emulácia funguje a funguje rýchlo, keďže ukázali ako Photoshop, tak aj World of Tanks Blitz hru.

Všetko bežalo na novom osemjadrovom 64-bitovom Snapdragon 835 procesore, ktorý bude prvý z podporovaných procesorov. Je postavený na 10nm procese, vyjde začiatkom roka 2017 a ponúkne o 27% vyšší výkon a o 40% nižšiu spotrebu ako 820 model, bude mať Adreno 540 GPU. Microsoft na ňom bude emulovať x86 inštrukcie a umožní spustiť ľubovoľné aplikácie z akéhokoľvek zdroja. Nebude potrebné ani UWP prekompilovanie, ani Windows Store. Všetko bude fungovať tak ako na Intel alebo AMD procesore. x86 aplikácie tiež nebudú izolované a budú mať plný prístup k systému.

Je to základ pre budúcoročný Surface Phone od Microsoftu, ktorý tak bude môcť bežať aj na ARM procesore. Aj keď nevylučuje to ani to, že uvidíme aj x86 verziu. Microsoft podľa leakov skúša obe verzie mobilu. Nemusí však ostať len pri mobiloch, toto otvorí dvere aj pre lacnejšie lowend Surface tablety, a notebooky.  Samozrejme neplatilo by to len pre Microsoft ale pre všetky tabletové, mobilné a notebookové firmy.

Project Evo

Projekt Evo je projekt Microsoftu a Intelu, ktorým pokračujú v hardvérovej spolupráci a napríklad budú vylepšovať možnosti komunikácie s AI cez vzdialenú komunikáciu, kde sa budete môcť Cortany na niečo spýtať aj cez celú miestnosť. Vylepší sa biometrické rozpoznávanie cez Windows Hello a pribudnú aj vylepšenia do zmiešanej reality a hlavne inovácie do hier, kde pripravujú spatial audio a aj HDR podporu.

Mixed Reality

Microsoft nejde priamo po virtuálnej realite, namiesto toho tlačí zmiešanú realitu akú má aj v Hololens. Len ju pomocou svojho softvéru otvára aj ostatným výrobcom, ktorý môžu priniesť svoj hardvér. Všetko bude podporované priamo vo Windows 10 a to po vydaní Creators Updatu začiatkom budúceho roka.

Headsety pôjdu od 200 dolárov a väčšinou budú pripomínať klasické VR headsety, len s tým, že budú mať vpredu aj kamery a hĺbkové senzory.

 

Špecifikácie

Microsoft ohlásil aj minimálne požiadavky na hardvér na budúci rok pre Mixed reality, s ktorými výrobcovia a aj vývojári môžu rátať a sú to:

  • CPU: Intel Mobile Core i5 (napr. 7200U) Dual-Core s hyperthreadingom
  • GPU: Integrovaný Intel HD Graphics 620 (GT2) alebo podobné DX12 API GPU
  • RAM: 8GB+ Dual Channel potrebné pre integrovanú grafiku
  • HDMI: HDMI 1.4 s 2880x1440 @ 60 Hz
  • HDMI 2.0 alebo DP 1.3+ s 2880x1440 @ 90 Hz
  • HDD: 100GB+ SSD (odporúčaný) / HDD
  • USB: USB 3.0 Type-A alebo USB 3.1 Type-C Port s DisplayPort alternatívnym módom
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0 na príslušenstvo

V zásade sú to veľmi nízke požiadavky a mali by sa do toho dostať aj notebooky z posledných rokov. Je to dosť rozdiel oproti tomu čo vyžadujú herné VR headsety. 

Plus novinky pre Cortanu na Androide a iOS:






Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17922)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk