Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

Rok pomaly končí a jedno vyhlásenie najlepšej hry roka strieda ďalšie. Ale ktoré hry boli najhoršie z najhorších?

pridal roberto 22.12.2016 o 20:47 pod hry
Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

HRY > NOVINKY >

Rok sa pomaly končí a vo všetkých herných médiách sa to hemží rebríčkami a vyhláseniami najlepších hier roka. Ale ktoré hry roka 2016 boli absolútne najhoršie? Tu je 10 finalistov podľa súhrnného recenzentského skóre na Metacritic.

Aby bol rebríček spravodlivý a dostali sa do neho tie najväčšie sklamania, počítali sa iba hry s aspoň siedmimi recenziami. Ak mali nízke hodnotenia multiplatformové hry, do rebríčka sa dostala iba verzia s najnižším skóre.

10. Ace Banana (PS4 + PSVR) 36

Ukážka nezvládnutej hry pre PSVR od malého štúdia, ktoré malo viac odvahy než času a peňazí. Samotná hra by mohla spĺňať nižší štandard medzi mnohými VR hrami na stojaceho lukostrelca, ktoré behom roka vyrástli ako huby po daždi, lenže to by muselo fungovať ovládanie. To je však nepresné, vypadáva a občas je hráč vedený do situácie, v ktorej vlastným telom zakryje ovládače Move. Strieľanie pomocou Dualshocku bolo evidentne pridané iba ako doplnok s obmedzenou funkčnosťou, ale hra sa s ním dá aspoň nejaký čas hrať.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

9.Coffin Dodgers (PS4) 36

Pri tejto hre zasa autori zabudli, že aj odviazaná a v prvom rade zábavná hra musí byť hrateľná. Autori pripravili mestečko plné starých ľudí, kam prišla tetka Smrť s kosou a chcela kosiť, lenže nakoniec súhlasila s pretekmi. Niektorí recenzenti dokázali pochváliť humor, lenže vozidlá s jazdným modelom nákupného vozíka väčšinu ľudí odradili skôr, než si stihli vozy upraviť.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

8. Alekhine's Gun (PC) 36

Po dvoch celkom neznámych hrách asi prvé veľké sklamanie. Hra pôvodne vyvíjaná ako Death to Spies 3 mala konkurovať Hitmanovi. Hra si počas vývoja našla vydavateľa, bola premenovaná a v našej recenzii dostala po vydaní známku 3.5/10. Otvorené mapy boli dobrým základom, ale vyplnili ich generické úlohy a NPC riadené úbohou umelou inteligenciou.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

7. Umbrella Corps (PC) 36

Zahraniční recenzenti boli v porovnaní s našim ešte mierni. Na túto hru bude chcieť Capcom veľmi rýchlo zabudnúť a spolu s ním všetci, ktorí niekedy prešli okolo najlepších hier zo série Resident Evil. Japonská spoločnosť si zrejme povedala, že spraví spin-off do žánra populárneho na ďalekom západe. Takže si nechali urobiť multiplayerovú strieľačku, lenže od svojho interného, čiže japonského štúdia. Zle je snáď úplne všetko od maličkých máp po umelú neinteligenciu a keby vám aj niekto zaplatil za to, aby ste ju hrali, už by ste nemali s kým.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

6. 7 Days to Die (Xbox One) 35

Táto hra nemusí byť tak zlá, keď bude dokončená. Tri fakty asi hovoria za všetko. Na Steame je ako hra od nezávislého štúdia v programe Steam Early Access, na Xbox One a PS4 ju vydalo Telltale Games a ako predobjednávkový bonus prihodilo 5 skinov z The Walking Dead a port zbúchalo štúdio Iron Galaxy zodpovedné za PC port Batman: Arkham Knight. Biznis je biznis.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

5. Langrisser Re:Incarnation -TENSEI- (3DS) 35

U nás neznáma hra z neznámej série a vzhľadom na jej odfláknutosť sa to asi tak skoro nezmení. Japonskí nadšenci konštatujú, že autori série s koreňmi siahajúcimi až do roku 1991 si tentokrát nedali záležať na ničom.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

4. Weeping Doll (PS4 + PSVR) 34

Hororová puzzle hra s tromi puzzlami vám vezme približne hodinu života, čo je dosť na to, aby vás rozbolela hlava z objektov v nízkom rozlíšení zobrazovaných tesne pred vašimi očami. Autori splnili aspoň jednu úlohu, dodali hororovú hru pre nové VR zariadenie ešte pred Halloweenom.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

3. Soda Drinker Pro (Xbox One) 31

Autor v traileri otvorene hovorí, že táto hra ani nie je hra. Napriek tomu ju predá komukoľvek, koho trailer zaujal. A skutočne, ide iba o to vypiť sódu, level končí a nahradí ho iný s rovnakou hernou náplňou. Vtip je v tom, že počas potulovania sa so sódou objavíte hru Vivian Clark pospájanú s viacerých mini-hier. Háčik je v tom, že ani jedna z nich nie je zábavná alebo zaujímavá.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

2. Dino Dini's Kick Off Revival (PS4) 31

Kick Off séria z konca 80. rokov sa prebúdza z dlhého spánku, aby zavítala v novej verzii na PlayStation 4. Futbalová séria mala zrejme radšej zostať ležať vo svojej hrobke a prijímať kvetiny a slzy nostalgikov. Na hre si nikto nedal záležať a aj to, čo nemôže byť urobené v pseudo-retro štýle, nefunguje. Napríklad lopta nedržiaca sa kopačiek hráčov dávala zmysel, keď sa hráči mohli hýbať iba ôsmimi smermi. S modernými ovládačmi sa to na futbal ani nepodobá. Prečo niekto vypustil do sveta takúto hru? Pretože mal zmluvu na jej dodanie pred MS Európy vo futbale 2016, ako priznal jeden z autorov.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic

1. Ghostbusters (PS4) 30

A hrou "dokončenou" načas rebríček aj končí. Najhoršie recenzie v roku 2016 dostala hra Ghostbusters sprevádzajúca priemerný kinofilm Ghostusters, ženskú verzia Krotiteľov duchov. Podľa informácií Kotaku trval vývoj hry približne 8 mesiacov, čakanie na bankrot štúdia bolo podstatne kratšie. Activision vydal najprimitívnejšiu twin-stick strieľačku plnú chýb a bugov.

Najhoršie hry roka 2016 podľa Metacritic





Páči sa mi!

Zaradené pod: rebricek






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk