GRIMM: DARK LEGACY

GRIMM: DARK LEGACY

7.0

Predkovia seriálových hrdinov v akcii

Recenzia na PC verziu

Populárny seriál Grimm je na televíznych obrazovkách už od roku 2011. Za tú dobu si stihol vybudovať poriadnu základňu fanúšikov. Aj preto sa autori z nórskeho štúdia Artplant rozhodli vytvoriť neobyčajnú hernú adaptáciu. Tých, ktorí nad hrou lámu palicu a zatvárajú okno s recenziou, môžem upokojiť. Toto dielko má šmrnc, ktorý sa tak často nevidí.

Titul je inšpirovaný seriálom, lenže zasadený do obdobia dávno pred ním. Ocitáte sa v divokom stredoveku v rôznych krajinách a územiach. V úlohe dobrého Wesena (to sú kladné postavy s výnimočnými schopnosťami) lovíte tie zlé netvory. Diváci sa tu budú cítiť ako doma. Stretnete potvory spomenuté v seriáli, rôznych vlkolakov, potkaních ľudí či iné bytosti známe z rôznych mytológií a rozprávok. Dej je prezentovaný najmä po každej kapitole. Je obohacujúci, ale nie príliš dôležitý. Po čase vás bude nudiť čítať zbytočné texty a budete sa zameriavať len na to hlavné - na samotnú hrateľnosť. Tá chytí a nepustí – aspoň na nejakú dobu.

Grimm: Dark Legacy
Grimm: Dark Legacy Bi ho, ľudožrúta jedného!
Bi ho, ľudožrúta jedného!


Grimm: Dark Legacy Výroba predmetov je jednoduchá.
Výroba predmetov je jednoduchá.


Grimm: Dark Legacy Kto má strach z potkanov, ten tu nie je vítaný.
Kto má strach z potkanov, ten tu nie je vítaný.





Na začiatku si vyberáte náhodne generovanú postavu Wesena. Buď ženu, alebo muža. Zvolíte si náročnosť a hurá do boja! Najprv sa letmo oťukáte v hernom svete a vytvoríte prvú zbraň z dreva. Následne vás už čakajú náhodne generované úlohy a postupujete sami alebo až s tromi ďalšími hráčmi. Osobne som narazil na živých hráčov len v dedinách, pozdravili sme sa, ale nerozhodli sa so mnou ísť plniť úlohy.

Kto zachytil, že sa tu vyrábajú predmety, má plusový bod. Vytváranie predmetov je alfou i omegou hry. Zhotovujete všetko možné, od elixírov, cez zbrane a štíty, až po rôzne nástrahy alebo jedlo. Čo si nevytvoríte, to nemáte a bude vám to chýbať. Výroba je tu jednoduchá. Väčšinu vecí budete môcť dať dokopy len v spomenutých dedinách. Do tých sa budete vždy radi vracať - unavení po boji a celí krvaví. To preto, lebo sa zdravie samé neobnovuje. A ani keď zvládnete náročný quest. Okrem výroby v dedinách budete môcť obchodovať. Narazíte na také množstvo surovín, že nebudete vedieť, čo s nimi. Dôležitá je však každá jedna. Aspoň raz počas hry sa určite každá hodí. Predmety budete totiž môcť vytvoriť len vtedy, keď nájdete potrebné nákresy. Tie hľadáte počas celej hry.

Na hru sa pozerá z vtáčej perspektívy. Hrdina môže bojovať zblízka i zďaleka. Pravým tlačidlom myši strieľate z luku, kuše a tým druhým sekáte zbraňou zblízka. Ovládanie je tu jednoduché a rýchlo si ho osvojíte. Pri potvorách sa budete uhýbať, brániť štítom alebo čarodejným elixírom. Nemenej potrebnou úlohou je nájsť daného ľudožrúta. Aj preto máte nadprirodzené schopnosti, vďaka ktorým dokážete sledovať stopy, zvyšovať si rozhľad alebo zaznamenať, že sa blíži korisť. Začínate lovením bežných zvierat, ako sú zajace, srnky, vlky alebo medvede. Tie sa vám v obyčajnej alebo nakazenej forme budú pliesť do cesty po celý čas. Sú to spravidla jednoduchí protivníci, dôležití len ako zdroj jedla. Bez toho rýchlo chradnete.

Všetky úrovne sa vyznačujú čiastočne náhodne generovanými úlohami a svetmi. Mení sa tvar máp, rozmiestnenie všetkého živého a neživého v nich. Dokonca aj váš cieľ. Vždy zostane podobne náročný a má väčšinou len dva varianty. Úlohy nie sú vôbec nápadité a opakujú sa. Chránite postavy pred útočníkmi, stopujete zvieratá alebo nachádzate istých hrdinov. V podstate nič viac. Je to ale tak zaujímavo podané a bez stereotypu, že to dokáže zabaviť mnoho hodín.

Grafická stránka hry je prívetivá. Láka detailnou kresbou a nádhernými svetlami. Svojou štylizáciou si ma dostala a ponúka to lepšie, čo môžu hry ukázať. Neviem si predstaviť hráča, ktorému by takéto spracovanie prekážalo. Áno, autori sa mohli rozhodnúť pre realistické spracovanie, tak ako je to v hranom seriáli. Bolo by to však na škodu. Hudba a zvuky sú spracované tiež precízne a svojsky. Skladieb síce nie je veľa, ale nezunujú sa sa. A ak náhodou áno, až tak to neprekáža. Vzhľadom na to, že sa na hru nebudete musieť nejako zvlášť sústrediť, môžete si pustiť aj vlastné pesničky alebo rádio.

Aj v dnešnej dobe vznikajú nápadité hry. Grimm: Dark Legacy je toho dôkazom. Hoci sa inšpiruje titulom Don't Starve, prináša vlastnú interpretáciu, ktorá je neobohraná a zaujme. Navyše ten, kto má rád slovanskú alebo germánsku mytológiu, si tu príde na svoje. A nie je nutné poznať seriál. Aj keď aj ten má svoje čaro. 

Grimm: Dark Legacy
Grimm: Dark Legacy Lov sa môže začať.
Lov sa môže začať.


Grimm: Dark Legacy Cieľ môžete aj vystopovať- v teréne zostávajú odtlačky nôh.
Cieľ môžete aj vystopovať- v teréne zostávajú odtlačky nôh.


Grimm: Dark Legacy Konečne útulné a priateľské miesto.
Konečne útulné a priateľské miesto.






napísal Possol 27.12.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.0
Ohodnotiť
GRIMM: DARK LEGACY
+ slušná herná náplň
+ tvorba predmetov
+ grafická štylizácia
- nezaujímavý príbeh
- úlohy nie sú nápadité
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: Core 2 Duo 2.4 GHz, 2 GB RAM, GeForce 8600 GT, OS Win Vista


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: GamesCo / Artplant
Štýl: Akcia / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2016
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk