Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

Ktorých 10 nezávislých hier si získalo najviac hráčskych sŕdc?

pridal roberto 29.12.2016 o 20:57 pod hry
Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

HRY > NOVINKY >

Indie DB zorganizovalo hráčske hlasovanie o najlepšiu nezávislú hru roka. Na tomto webe sa stretávajú priaznivci nezávislých hier a spomedzi pestrej palety tohtoročných titulov spoločne vybrali 10 najlepších. Tesne sa medzi nich nedostali Space Engineers, Squad, Verdun a Subnautica.

10. Inside

Dohranie tejto hry ešte neznamená, že presne pochopíte, o čom bola. Na internete je niekoľko teórií, isté je ale iba to, že ste v koži malého chlapca a vytrvalo postupujete smerom vpravo, bližšie k centru akéhosi temného projektu.

Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

9. Enter the Gungeon

Na deviate miesto to dotiahol náročný Gungeon. Frenetická akcia odhadzuje zbrane na kontaktný boj bokom a predstavuje dungeon plný strelných zbraní, zatiaľčo hrdina chytá do rúk všetko od takmer obyčajných pištolí až po veľké energetické zbrane a raketomety, aby si poradil s po zuby ozbrojenými bossmi.

Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

8. Slime Rancher

Opäť hra, ktorej príťažlivosť nepochopíte, pokým si ju nezahráte. Hráči rozhodli, že na ôsme miesto patrí hra, v ktorej sa Beatrix LeBeau vydáva na veľmi vzdialenú planétu, aby sa tam pomocou špeciálnej zbrane starala o nazbierané slizké potvorky a zbierala ich výlučky. Príšerky samozrejme potrebujú niečo jesť a pokým niektoré sú prísnymi vegetariánmi, iné rozhodne nie sú, a to sa už ranč začína utešene rozrastať.

Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

7. Factorio

Postavíte tri pece a k nim tri automatizované nakladacie ramená, aby plnili debničku, z ktorej bude ďalšie rameno primeranou rýchlosťou vykladať na pás toto, ktoré pôjde tamto, prejde tamtým, spojí sa s týmto a vďaka tomu vznikne hento, ktoré potrebujeme na... ? Takáto otázka môže potrápiť nejedného hráča Factoria. V podstate musíte od primitívnej dielne s manuálne doplňovanými pecami prejsť až k továrni schopnej vytvoriť niečo tak pokročilé ako raketoplán, zatiaľčo na vás útočia agresívne mimozemské potvory.

Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

6. Firewatch

Krásna hra od skúsených autorov, ktorá vás nechá dlho tápať, aby vás zaskočila prekvapivým vyvrcholením. Štylizovaná grafika poteší oko, ale asi ešte výraznejšie sú dialógy, ktoré sú mimoriadne dôležité, keďže brigádujúci strážca lesa so svojou nadriadenou, dve hlavné postavy, komunikujú iba prostredníctvom vysielačky. Aká záhada sa to vlastne ukrýva v tomto lese?

Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

5. The Isle

The Isle je first- a third-person open-world hra, ktorá proti sebe stavia hrateľné dinosaury, aby bojovali o prežitie na odľahlých ostrovoch. Umiestnenie je trochu prekvapivé vzhľadom na nízke priemerné hodnotenie na Steame. To zdá sa prichádza od ľudí, ktorí nestrávili nový systém časovo náročného a krutého progresu od jedného druhu dinosaura k inému, čo nahradilo oveľa slobodnejší sandbox. Napriek tomu má asi veľa priaznivcov z radov milovníkov dinosaurov i survival hier.

Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

4. Empyrion - Galactic Survival

Ako The Isle, aj Empyrion je ešte v Steam Early Access, napriek tomu v hlasovaní predstihol mnohých dokončených konkurentov. Je to 3D open-world survival vesmírne dobrodružstvo, v ktorom sa dá lietať otvoreným priestorom i pristávať na planétach. Hráči budujú, objavujú, bojujú a prežívajú v galaxii plnej skrytých nebezpečenstiev.

Nezávislé hry roka 2016 podľa hlasovania hráčov

3. Stardew Valley

Jednému z favoritov nakoniec patrí pekné tretie miesto. Stardew Valley prevzal veľa zo sociálne zameraných farmárskych hier, ale pritom funguje ako plnohodnotná hra aj pre skúsenejších hráčov. V okolí zdedeného domu sa naskytá možnosť špecializovať sa na pestovanie rastlín, chov zvierat, ale aj zabíjanie monštier a ďalšie činnosti patriace k životu kdesi pánubohu za chrbtom.

2. Superhot

Ďalší horúci favorit, ktorý tento rok dokázal osloviť aj mnoho mainstreamových hráčov a tak trochu vynašiel vlastný subžáner strieľačiek. Celá hra je postavená okolo pravidla, že čas sa (takmer) nehýbe, pokým sa nehýbe samotný hráč. Na premyslenie ďalšieho postupu je tak často mimoriadne veľa času a zároveň je zábavné uhýbať už letiacim guľkám. Autori sa vynasnažili nápad naplno využiť v sérii levelov, v ktorých hrdinu učia aj ďalšie takticky zaujímavé schopnosti vrátane posadnutia nepriateľa.

Víťaz: RimWorld

Na najlepšej nezávislej hre sa hráči zhodli s redakciou Indie DB. Jej príbeh rozprávaný AI rozprávačom začína stroskotaním vesmírnej lode a pokračuje založením úspešnej mimozemskej kolónie. Sci-fi verzia Robinsonov si musí vybudovať obydlie, vypestovať jedlo, zohnať zásoby, obrániť sa pred smrteľne nebezpečnými nepriateľmi a každý kolonista pritom má vlastné povahové rysy, záľuby a treba ho udržiavať v dobrej nálade. Hráči tomu všetkému šéfujú aj vďaka prehľadnej 2D grafike.





Páči sa mi!

Zaradené pod: indie






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19655)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk