WattUp predvádza prvé zariadenia s technológiou bezdrôtového dobíjania na väčšiu vzdialenosť

Bude sa iPhone 8 dobíjať automaticky, len čo vstúpite do miestnosti s nabíjačkou?

pridal roberto 5.1.2017 o 20:12 pod hardware
WattUp predvádza prvé zariadenia s technológiou bezdrôtového dobíjania na väčšiu vzdialenosť

HARDWARE > NOVINKY >

CES 2017 sa zúčastňuje aj spoločnosť Energous a predvádza svoju technológiu bezdrôtového a bezkontaktného dobíjania batérií. Spoločnosť a jej technológia sú známe už tri roky, ale toto je prvýkrát, čo si so sebou priviezla aj funkčné produkty rôznych partnerov pripravené na použitie. Na skutočne pohodlné dobíjanie svojho telefónu si ale ešte musíte nejaký čas počkať.

WattUp využíva vysielač rádiových vĺn, ktoré smeruje na zariadenia s čipom schopným ich premeniť na elektrickú energiu. V tomto síce nie je priekopník, ale darí sa mu zvyšovať efektivitu premeny elektrickej energie na vlnenie a zasa naspäť. Už dosiahol bod, v ktorom je efektivita dosť dobrá na to, aby sa takto mohli nabíjať menšie prenosné zariadenia. Má to ale háčik. Energous si je istý, že dokáže vyrobiť vysielač s dosahom 15 stôp, teda takmer 4.6 metra. To je však ešte iba hudbou budúcnosti a zariadenia predvádzané na tohtoročnom CES využívajú vysielač s dosahom iba pár palcov/centimetrov. Je tu ale aj jedna dobrá správa, nabíjačka s čipom je tenká približne ako kancelárska sponka. Teda tenšia ako tá, ktorá dobíja napríklad Apple Watch.

WattUp predvádza prvé zariadenia s technológiou bezdrôtového dobíjania na väčšiu vzdialenosť

Vďaka tomu, aká je tenká, našla uplatnenie v lokalizačnom zariadení nazvanom Chipolo Sticker. Ten sa síce funkčnosťou v ničom neodlišuje od konkurencie, ale je tak tenký a malý, že môže byť bez problémov prichytený aj na okuliaroch. WattUp je už aj v diagnostickom zariadení pre nemocnice CVR Global, bezdrôtovej inteligentnej ID karte a úplne vodovzdornom naslúchacom prístroji od spoločnosti SK Telesys. Tiež bude v niektorých nabíjačkách pre mobilné telefóny a v inteligentných perách.

Nie je toho veľa, ale Energous je na tieto zariadenia hrdé ako na prvé lastovičky. Už o necelý rok má mať vysielač efektívny na stredne-dlhú vzdialenosť, teda schopný pokryť celý pracovný stôl. O rok a pol má byť na svete aj prisľúbený vysielač dobíjajúci zariadenia vo vozdialenosti do 4.6 metra. Údajne už má dohodu s jedným z piatich najväčších spoločností v segmente spotrebných technológií a všetky indície smerujú k Applu.





Páči sa mi!

Zaradené pod: batérie






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19891)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk