Uplynulý rok bol míľnikom pre Xbox, tento rok bude výnimočný

Microsoft zhnul uplynulý rok a teasuje predstavenie Xbox Scorpio na nasledujúce mesiace.

pridal saver 5.1.2017 o 21:16 pod hry
Uplynulý rok bol míľnikom pre Xbox, tento rok bude výnimočný

HRY > NOVINKY >

Microsoft zhrnul minulý rok 2016 v oblasti Xboxu, ktorý bol zároveň jeho 15-timi narodeninami. Tešia sa odozve ako na hry, tak aj služby a nakoniec aj na nový hardvér. Zároveň to vidia aj na číslach, kde v novembri a decembri stúpla hrávanosť na kozole na 3.9 miliardy hodín, čo je o 23 percent viac ako v rovnakých mesiacoch roku 2015.

Microsoft informácií vybral:

  • Xbox One majitelia si mohli užiť 400 nových hier v roku 2016 vrátane Gears of War 4 a Forza Horizon 3.

  • Forza Horizon 3 sa stala najlepšie predávanou a aj najvyššie hodnotenou racingovkou roka 2016. Zároveň mala najlepší launch zo všektých Forza hier. Forza značka stále rastie a má cez 14 miliónov hráčov na Xbox One a Windows 10.

  • Gears of War 4 vyšiel a bol prijatý s veľmi dobrými recenziami, ako aj odozvou na kampaň,  Horde 3.0 mód a nakoniec aj multiplayer. Hra ponúkla aj HDR pre Xbox One S a 4K rozlíšenie pre Windows 10 a crossplay podporu cez Play Anywhere. Hráči nahrali takmer 23 miliónov Versus Multiplayer a Horde zápasov a titul sa hrá aj v eSports svete, kde začal Gears eSports Pro Circuit s výhrami v hodnote  $1 000 000.

  • Xbox Play Anywhere program bol spustený a už ho podporujú hry ako Gears of War 4, Forza Horizon 3, ReCore, Killer Instinct: Definitive Edition, Everspace alebo Astroneer, pri ktorých ak si kúpite hru na jednej platforme - Xbox One alebo Windows 10, máte ju aj na druhej zadarmo. Zároveň ponúkajú spojené save pozície, achievementy, addony a niektoré aj cross play.

  • V minulom roku Xbox One hráči strávili 265 million hodín hraním Xbox 360 hier, kde sa do spätnej kompatibility dostali žiadané tituly ako Red Dead Redemption, Call of Duty 2, Call of Duty 3, Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: World at War, Mass Effect 2, Mass Effect 3, The Elder Scrolls IV: Oblivion alebo Skate 3.

  • Rok 2016 bol veľkým aj pre Minecraft komunitu, kde vyšiel Minecraft: Education Edition ako aj nové verzie pre nové platformy ako Gear VR, Oculus Rift a Apple TV. Hra k tomu dostala cez 150 nových funkcii vo viac ako 12-tich updatoch.

  • S novými titulmi pre Windows 10 a nárastom Windows 10 zariadení hráči zahrali cez 2.5 miliardy hodín v novembri, čo je 127 percentný nárast oproti novembru 2015.

  • Xbox Live bol ohodnotený ako najrýchlejšia a najspolahlivejšia herná sieť v nezávislej štúdii od IHS Markit (v US a UK dotazníku).

  • Nové systémové updaty Xbox One pridali kluby, vyhľadávanie skupín, ako aj cortanu alebo hudbu do pozadia. Od vydania dostala konzola cez 200 updatov.

  • Fanúšikovia vytvorili 2.4 milióna personalizovaných dizajnov Xbox Wireless gamepad designs via Xbox Design Lab (zatiaľ však je dostupné len pre U.S., Canada a Puerto Rico).

  • Nakoniec vydali aj Xbox One S verziu konzoly, ktorá pridala UHD 4K Bluray prehrávač, 4K video streaming a aj HDR podporu, tú napríklad ukázali tituly ako Gears of War 4, Forza Horizon 3, NBA 2K17, Deus Ex: Mankind Divided, Final Fantasy XV, The Elder Scrolls Online alebo World of Tanks. Xbox One S bol jeden z najpredávanejších produktov na veľa trhoch počas týchto Vianoc.

Ale Microsoft hovorí, že rok 2017 bude pre Xbox hráčov ešte lepší. Neplánujú len Project Scorpio, ale aj množstvo vylepšení pre Xbox Live, veľa hier s Xbox Live podporou na Xbox One a Windows 10 a to už túto jar, kde vyjde Halo Wars 2 už 21. februára, príde aj Resident Evil 7 Biohazard, For Honor, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, TEKKEN 7, Thimbleweed Park, Mass Effect Andromeda, South Park: The Fractured but Whole a Tacoma. K tomu príde veľa expanzii k minuloročným titulom ako Gears of War 4, Forza Horizon 3, ReCore a Dead Rising 4 a aj pre Minecraft ako aj pre tituly tretích strán.

Microsoft to uzavrel s tým, že viac noviniek, vrátane predstavenia Project Scorpio uvidíme v nasledujúcich mesiacoch. Microsoft má svoje vývojárske konferencie na jar, takže tam môžeme čakať viac informácií.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk