Koľko zaplatíte za hranie cez Geforce Now na PC?

Nvidia ohlásila na CES svoj Geforce Now streamovací systém aj pre PC. Ceny však nastavila veľmi zvláštne.

pridal saver 7.1.2017 o 18:54 pod hry
Koľko zaplatíte za hranie cez Geforce Now na PC?

HRY > NOVINKY >

Nvidia ohlásila na CES svoj Geforce Now systém aj pre PC. Ceny sú však pre PC hranie veľmi zvláštne nastavené. Totiž na Tablete Shield a Shield TV sa za Geforce Now platí mesačne 8 dolárov, plus niektoré hry sú v paušáli zadarmo, niektoré si síce musíte kupovať, hrať však môžete neombedzene dlho. Na PC je to iné a platíte za hodiny hrania.

Teda Nvidia si chce nechať za PC hranie zaplatiť za daný výkon na hodinu. Presnejšie pri konfigurácii virtuálneho PC s GTX1060 je cena 25 dolárov na 20 hodín, pri konfigurácii virtuálneho PC s GTX1080 je cena 25 dolárov na 10 hodín. Viac detailov zatiaľ nekonkretizovali.

Ak si to prepočítame, tak za hodinu hrania to je pri GTX1060 1.25 dolára na GTX1080 2.5 dolára. Ak by ste chceli hrať napríklad GTA V, alebo Zakínača 3 v slabšej kvalite napríklad 100 hodín, vyjde vás to na 125 dolárov, plus okolo tých 50 dolárov za hru. Vo vyššej kvalite na GTX1080 by to bol dvojnásobok a teda 250 dolárov, plus hra, teda 300 dolárov. A ak by ste chceli hrať 1000 hodín multiplayeru v GTA Online, CSku, alebo hocičom inom tak to máte hneď 1250 dolárov.

Celkovo sa to teraz zdá tak, že ak si zahráte niekoľko hier dlhšie môžete si za tú cenu kúpiť vlastné PC s GTX1080 a ešte aj plnou kvalitou obrazu, nie komprimovaným a zalagovaným obrazom vysielaným cez internet (hra totiž beží na vzdialenom servery, ku vám ide len obraz v podobe videa).  Takto je to možno použiteľné skôr na občasné núdzové zahratie na cestách, alebo ak ste práve niekde v práci alebo v škole a chcete sa zahrať.  Ale tiež si to treba prepočítať, či za tú cenu za mesiac nevyjde rovno nový notebook a rovnako je nutné mať dobrý internet.

Výhodou Geforce Now je to, že si službu môžete prepojiť so Steamom, Uplay, GOG, Battle.net, Origin a ďalšími hernými službami. Prakticky umožní virtuálne spustiť každú hru, ktorú vlastníte. Je to veľmi dobrá vec oproti napríklad zaniknutému OnLive, ktoré malo len obmedzenú ponuku.

Je veľká škoda, že nedali mesačne predplatné napríklad by aj 15 dolárov mesačne dávalo zmysel. Určite to však Nvidii dáva ekonomický zmysel a nebudú na tom stratoví ani keď budú mať málo hráčov (ako to bolo pri OnLive). Len pre prípadných hráčov to bude také obmedzujúce a možno sa budú skôr pozerať na to ako dlho hrajú ako na to, aby si hru užívali.

Čo sa týka rozlíšení a potreby rýchlej linky, teraz ešte v Shieldovej Geforce Now službe potrebujete 10 megabitovú linku ako minimum, 20 megabitovú na 720p 60 fps, 50 megabitovú na 1080p a 60fps (pre 4K zrejme 200mbit). Pre PC Geforce Now zatiaľ nedefinovali ale minimum určili na 25 megabitov, zatiaľ je však len pre US.   Určite to postupne rozšíria aj do EU keďže tu Geforce Now pre servery už majú. 

Ak to zhrnieme:

Nevýhody
- Platíte za hodiny hrania
- Nižšia kvalita obrazu, oneskorenie odozvy ovládania oproti PC
- Potreba rýchlej internetovej linky

Výhody
- Môžete hrať hocikde na hocijakom PC
- Podpora herných služieb a teda si zahráte prakticky všetky veľké tituly
- aj GTX1080 kvalita nastavení





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk