Autori BattleTech nezaháľali a už pripravujú beta-test

BattleTech je v pokročilom štádiu vývoja, autori prezradili veľa z hrateľnosti aj príbehu.

pridal roberto 11.1.2017 o 6:33 pod hry
Autori BattleTech nezaháľali a už pripravujú beta-test

HRY > NOVINKY >

Už prešiel rok a dva mesiace odkedy sme vás informovali, že kampaň BattleTechu na Kickstarteri skončila veľkým úspechom, vyzbieralo sa takmer 2.8 milióna amerických dolárov. Crowdfunding týmto ale neskončil a prostredníctvom Backerkitu sa vyzbieralo ešte vyše 300 tisíc. Autori z Harebrained Schemes v čele s Jordanom Weismanom, tvorcom sveta BattleTech, sa potom pustili do vývoja a zmizli z radaru väčšiny herných médií. Podporovatelia z KickStarteru sa ale počas roka dozvedeli veľa o pripravovaných mechanizmoch, hrateľnosti i príbehu a minulý mesiac boli oboznámení s kontaktnými útokmi mechov.

Autori BattleTech nezaháľali a už pripravujú beta-test

Z viacerých možností sa štúdio rozhodlo pre tú najjednoduchšiu, jediný kontaktný útok. Jednak tak budú môcť byť boje rôzne veľkých mechov vizuálne lepšie a jednak sa už nebude komplikovať systém zbraní a útokov. Zaútočiť bez zbrane bude môcť každý mech, ale s rôznym výsledkom v závislosti od jeho dizajnu a hmotnosti. Pri veľkej prevahe je dobrá šanca zložiť súpera jednou alebo dvoma ranami k zemi a získať tak veľkú výhodu. Tiež sa tu uplatnia menšie zbrane, napríklad lasery a plameňomety, ktoré ešte po kontaktnom útoku dostanú príležitosť vystreliť. Je to cesta, ako spraviť aj z veľkých mechov s množstvom malých zbraní konkurencieschopné stroje, keďže úder môže nepriateľovi narušiť pancierovanie a malé zbrane potom spôsobia o to väčšie škody. Výnimku dostal ikonický útok Death From Above, teda doskočenie na svojho súpera, ktorý bude ako zvláštna schopnosť.

Vďaka Kickstarteru sa skupina žoldnierov ubytuje na vesmírnej lodi, ktorú bude hráč rozvíjať ako svoju základňu. Kontrakty sa budú prijímať z veliaceho centra, cestovanie z mostíka, v hlavnej časti sa budú opravovať, upravovať a vylepšovať mechy a možno aj záchranné a podporné vozidlá. Miesto zostane aj pre časť pre posádku a najímanie jej nových členov, kapitánovu kajutu a miestnosť inžinierov schopných loď vylepšiť kozmeticky ale hlavne funkčne.

Zaujímavo je vyriešený ťahový systém. Každé kolo bude rozdelené na 5 fáz podľa iniciatívy. Prvá bude iba pre extrémne skúsených mechwarriorov v ľahkých mechoch, trieda assault bude hrať až v poslednej. V rámci fázy sa budú hráči (alebo hráč a UI) striedať. Dôležité je, že ľahké mechy budú môcť svoju akciu odložiť až do poslednej fázy a potom prísť na rad opäť hneď na začiatku ďalšieho kola, čo im dá potrebnú výhodu oproti lepšie ozbrojeným pomalším mechom.

Autori BattleTech nezaháľali a už pripravujú beta-test

Autori sa tiež pochválili, ako starostlivo vybrali miesto, kde sa bude kampaň odohrávať. Zasadenie do roka 3025, teda do obdobia Succession Wars, bolo oznámené už počas crowdfundingovej kampane. Keď ale chceli pridať ďalší príbeh, ktorý by sa nevylučoval s už napísanými, potrebovali ho umiestniť na nové miesto, lenže sa zároveň nechceli vzdialiť od Inner Sphere. Zozbieraním snáď všetkých máp z rôznych zdrojov objavili malé biele miesto s pár sústavami, ale takmer bez histórie. Hráčov teda zavedú na miesta kde sa nachádza Fronc Reaches, ale to vzniklo až o pár desaťročí neskôr. V roku 3025 tu nájdeme divokú časť vesmíru opustenú frakciami Magistracy of Canopus, Taurian Concordat aj Capellan Confederation, pretože počas vojen všetky tri potrebovali svoju vojenskú moc využiť k bráneniu dôležitejších systémov, alebo k útokom na ne.

Autori BattleTech nezaháľali a už pripravujú beta-test

Niekedy medzi koncom januára a začiatkom marca by mala byť spustená "Backer Beta", teda beta-test pre podporovateľov z Kickstarteru. Bude obsahovať Skirmish Mode a neskôr aj PvP multiplayer, ale nie všetkých mechov, mechwarriorov, mapy a prostredia a ani kampaň.





Autori BattleTech nezaháľali a už pripravujú beta-test  Autori BattleTech nezaháľali a už pripravujú beta-test  Autori BattleTech nezaháľali a už pripravujú beta-test
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Harebrained Schemes
Štýl: Stratégia / Taktická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. apríl 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk