Týždenník - Switch on!

Uplynulý týždeň oživilo plné predstavenie Switch konzoly od Nintenda, doprevádzali to menšie správy zo začiatku roka, ale aj naznačenie, ako to je vlastne s Half-Life 3.

pridal saver 15.1.2017 o 20:51 pod hry
Týždenník - Switch on!

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň oživilo plné predstavenie Switch konzoly od Nintenda, doprevádzali to menšie správy zo začiatku roka, ale aj naznačenie, ako to je vlastne s Half-Life 3. Samozrejme je to s ním tak, ako si už dlhé roky myslíme, a teda nijako.

Nová Switch konzola od Nintenda vyzerá parádne a aj keď nasadilo vyššiu cenu ako sme čakali, má šancu osloviť veľkú skupinu hráčov. A teda ako svojich fanúšikov veľkými titulmi, tak aj mobilných hráčov, ktorým už hranie na mobile nestačí a chcú tam poriadne a veľké tituly. Toto im môže Switch ponúknuť, ale tiež si zaplatia, keďže hry budú mať klasické konzolové 30 až 60 eurové ceny. Nakoniec osloví aj párty hráčov, ktorých firma získala pri Wii, ale stratila pri WiiU. Switch je vlastne spojenie Wii s WiiU a ovplyvnené tabletmi. Vidíme tam aj pokusy zaviesť platený multiplayer, ale tam zatiaľ nevieme cenu ani bližšie detaily. Jedna stará hra každý mesiac však nebude práve najlepšia motivácia na platenie. K tomu Nintendo má skôr podchytených splitscreen a párty hráčov ako Call of Duty online hráčov. Uvidíme, či im to pôjde. V každom prípade Microsoft a Sony spolu na poplatkoch za rok zarobili 3 miliardy dolárov a Nintendo tiež chce svoj podiel na tomto trhu.

   

Samotná konzola vychádza 3. marca a to za 299 dolárov, u nás to bude okolo 299 eur. Killer titulom k vydaniu bude Legend of Zelda: Breath of the Wild, ktorá vyzerá veľmi nádejne. Zo známych hier mu bude robiť spoločnosť Skyrim, Steep, Skylanders: Imaginators alebo Rayman Legends. Neskôr nebudú chýbať ani Mario hry. Detaily samotnej konzoly sme si zhrnuli tu.

     

Jediné, čo ešte Nintendo nešpecifikovalo a zrejme aj nešpecifikuje, je presnú výkon a detailnejšie hardvérové detaily konzoly. Len vieme, že ju poháňa Nvidia čip, ktorý sme videli aj v Shield zariadeniach. Nedefinovali ani veľkosť RAM (tá by mala podľa leakov byť 4GB). Len vieme, že bude mať 32GB flash pamäte a podporu SD kariet do 2TB. V každom prípade, konzola zvláda celkom slušný vizuál.

   

Z ostatných noviniek nám z Košíc prišiel nový trailer na Vikings – Wolves of Midgard , nádejne vyzerajúcu RPG sekačku. Rovnako zo Slovenska sa na Greelighte objavil Robot Soccer Challenge, ktorý by chcel vašu podporu. Do Sims 4 prichádzajú upíri, ohlásená bola aj zaujímavo vyzerajúca taktická záležitosť Quarantine. Ohlásená bola aj retail edícia PC verzie Halo Wars 2, čo je prvá balená čisto Windows Store hra. Kód v nej bude ako na PC, tak aj na Xbox One verziu, keďže ide o Play Anywhere titul.

Keďže bol koniec roka a firmy uzatvárali a účtovali - to sa udialo ako v Microsofte, tak aj v Sony. V Microsofte bol zrušený Scalebound, ktorý sa vyvíjal už príliš dlho a zjavne stále nebol blízko dokončenia, a tak financie a aj celý projekt bol zastavený. Skončil tak podobne ako tiež dlho vyvíjaný a pred rokom zastavený Fable Legends.

V Sony pre zmenu zatvorili Guerilla Cambridge, štúdio, ktoré vydalo VR titul RIGS, ale ten zjavne nezarobil dosť, alebo štúdio nemalo perspektívu, a tak nasledujú minulý rok zatvorené Evolution Studios, tvorcov Driveclubu. Je to škoda, ale biznis nepustí a zároveň poslúžia ako výstraha pre ostatných.

   

K začiatku roka sme si zhrnuli aké stratégie nás čakajú, kde hneď teraz príde Halo Wars 1 a 2, Dawn of War 3, vrátiť sa chcú aj Sudden Strike, Blitzkrieg alebo Spellforce značky. Z recenzií sme si dali Pokémon Sun/Moon, menší, ale zaujímavý titul Beholder, slabučký virtuálny Battlezone ako aj slovenský Scéal a aj Darksiders: Warmastered edition.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19837)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk