Prešiel ďalší rok a titul Rust neprestáva experimentovať

Holé zadky už patria aj ženám, XP systém prišiel aj odišiel a komu sa to nepáči, ten nech radšej nehrá.

pridal roberto 22.1.2017 o 16:04 pod hry
Prešiel ďalší rok a titul Rust neprestáva experimentovať

HRY > NOVINKY >

Treba sa zmieriť s tým, že Facepunch Studios neberie program Steam Early Access ako nástroj k efektívnemu dokončeniu hry. Survival hre Rust sa medzi nedokončenými hrami veľmi páči a ani po vyše troch rokoch nič nenaznačuje, že by sa blížilo oficiálne vydanie. Nie je to ale tak, že by bol projekt mŕtvy. Autori na ňom pracujú, vydávajú aktualizácie, akurát smer a ciele sa naďalej menia. Predajom to nijak neubližuje, podľa Steam Spy už hru vlastní takmer 5 miliónov hráčov a vyše 650 tisíc z nich si zahralo aj behom uplynulých dvoch týždňov.

V predchádzajúcich rokoch sme pri Ruste písali o prechode na nový engine a k novému štýlu máp. Počas roka 2016 bol prechod definitívne ukončený a oficiálne sa už hráva iba "nový Rust", servery so starým boli vypnuté. Mnohým hráčom to nevyhovuje a na Steame nájdete nové negatívne recenzie aj od hráčov so stovkami až tisícami nahratých hodín. Na druhej strane, pravidelne pribúdajú nováčikovia. Autori idú s dobou a pokým v roku 2013 bolo cieľom vytvoriť lepšiu post-apokalyptickú hru ako Day Z, teraz v nej mnohí vidia čistú PvP hru, v ktorej nemajú núdzu o suroviny, jedlo ani zbrane, teda ak si ich dokážu vybojovať.

Ak sa do hry teraz pripojíte, nečakajte, že vás bude niekto šetriť. Pre každého ste potenciálna hrozba, s improvizovaným brnením i s holým zadkom, preto vás pravdepodobne guľka do hlavy neminie a vlci samotári to mávajú ťažké. A keď už je reč o holých zadkoch, treba pripomenúť, že v apríli pribudli ženské postavy a štúdio sa podarilo vyvolať kontroverziu, keď ich hráčom priradilo náhodne, podľa SteamID, ako to už urobilo s farbou pleti či dĺžkou mužského prirodzenia. Zmierte sa s tým, čo vám bolo nadelené, odkázali autori nespokojnej časti komunity.

Prešiel ďalší rok a titul Rust neprestáva experimentovať

Rok 2016 sa potom v Ruste do veľkej miery niesol v znamení progresu postavy. Hráči boli zvyknutí, že jediný progres je vďaka dobrým veciam, ktoré ale môžu vyrábať až po nájdení príslušných nákresov (blueprintov) náhodne rozmiestnených po kľúčových miestach mapy. Autori sa minulý rok po dlhých prípravách odhodlali zaviesť XP systém, v ktorom bola výroba lepších vecí nováčikom nedostupná a ich úlohou bolo prežiť dosť dlho, aby sa im XP nakopili v dostatočnom množstve. Toto sa ale ukázalo byť veľkým krokom vedľa, keďže zo sandboxovej hry sa stala grindovačka. Ešte pred koncom roka tak prišli s tretím, tzv. komponentovým systémom. Progres je opäť závislý od nájdených vecí, ale je menej náhodný. Všetky jednoduchšie veci, ako nože alebo nohavice, sa dajú vyrobiť z ľahko dostupných materiálov, ale komponenty potrebné k výrobe pušky či nepriestrelnej vesty treba hľadať hlboko v zóne pokrytej silnou radiáciou, pričom na výpravu na toto územie sa najprv treba dobre pripraviť.

Prešiel ďalší rok a titul Rust neprestáva experimentovať

Samostatnou vedou sa stala výstavba základní, počas roka musel byť nerfnutý plameňomet účinný pri podpaľovaní dverí a hráči sú čím ďalej lepší v stavaní pevností bez ostrých, ľahko zničiteľných rohov. Absolútne nedobytná pevnosť, ak nehráte vo veľkom klane, aj tak neexistuje a opätovné začínanie v úlohe bezdomovca vyzbrojeného jediným kameňom je súčasťou života v Ruste, rovnako ako radosť z raidovania cudzej základne. Naštve to, ak základňu zničia hackeri, s ktorými si Facepunch stále nevie dať rady a zabugované zvieratá pobehujúce cez skaly sú už klasikou, podobne ako krívajúca optimalizácia.

V decembri zaujalo trochu nešťastne formulované vyjadrenie zakladateľa Facepunch Sudios, Garryho Newmana. Hráčom, ktorým sa už Rust nepáči, jednoducho poradil, aby ho prestali hrať, teda aspoň na pár mesiacov. Rust už mal toľko podôb, vrátane úplne prvej s mutantmi zastupujúcimi zombíkov, že rôzne skupinky hráčov si hru kupovali s rôznymi predstavami a chcú sa vrátiť k rôznym veciam. Sťažnosti im ale nepomôžu, tak si môžu pozrieť schému nižšie a uvedomiť si, koľko hodín zábavy dostali za svoje peniaze. Mimochodom, predčasný prístup do Rustu stojí 20 eur.

Prešiel ďalší rok a titul Rust neprestáva experimentovať





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Facepunch Studios
Štýl: MMO / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 8. február 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk